~Kakaowa Runianka napisał(a): Jan Olszewski wspierany przez braci Kaczyńskich to ten rząd zrobił wielką rzecz dla Polski. Ci ludzie zawsze wspierali i należycie doceniali ludzi solidarności takich jak np.Anna Walentynowicz.
Zastosowana autokorekta
M21W2 napisał(a): Janusz ludzi z udokumentowaną działalnością antykomunistyczną przez badaczy historyków jest coś ponad 12600 jak ostatnio podał Urząd Do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych . Na pewno daleko mi do osiągnięć Henryka Wujca .''
12 600?
może być ...może nawet uzbierać się więcej jak policzymy wszystkich ''frasyniuków'' i ''bujaków''...;)
ilu takich jest wśród was ten urząd też policzył?...też ujawni liczby?...;)
''Pamiętam Rozpłochowskiego mocno hejtowałeś z powodu pobytu w USA pisałeś o jego ojcu urzędniku SB , jego drugiej żonie TW .
Natomiast nic o jego działalności .''
mylisz ''hejt'' z pisaniem prawdy lub tym co obserwuję i tym jak ja osobiście to widzę...
kiedy ja pisałem o ''wałach'' ''maryjana'' czy obecnego dudy ty przecież nazwjjmy to po imieniu -plułeś na mnie ...;)
''Ja się nie boję hejtu w stosunku do mnie , nie chcę tego w stosunku do ludzi którzy tu na forum nie mogą odpowiedzieć a ja nie czuję się kompetentny być ich obrońcom .''
nieprawda...boisz się ''hejtu'' ...boisz się że nie jesteś w stanie racjonalnie bronić ich postaw w danym okresie...
''Tłumaczenie o flagach pozostawię bez komentarza skoro nie potrafisz udowodnić że napisałeś prawdę , jakieś miałkie to Twoje tłumaczenie się'' .
gdybyś oglądał wczorajszy reportaż nie oczekiwał byś bym ja ci musiał tu coś ''udowadniać''...;)
''Podaj tytuł programu na który się powołujesz i w jakiej stacji był emitowany , jak oko pres to moje pytanie jest nieaktualne ''
to twoje zdanie pokazuje to samo co wczoraj ''zaprezentował '' właśnie człowiek mieniący się związkowym ''rzecznikiem ''
on wczoraj powiedział ''z waszą stacją nie rozmawiamy'' ty dzisiaj powiesz to samo...
dlaczego? bo to tvn?
czyli dla ciebie liczy się tylko jedna ''telewizja''?
w myśl zasady ''jedna partia , jeden wódz ''?
''Tak mam taką legitymację i odznakę honorową opozycji antykomunistycznej , obecny Związek jest Związkiem pracowników , jest taki jaki sobie zbudowali , każdy ma prawo do własnej oceny .
Ten człowiek zapewne już nie jest związkowcem , prostactwem jest nic nie robić tylko krytykować .
M21W2 napisał(a): Piotrek na szacunek zasługują wszyscy ludzie którzy podjęli walkę w latach 1980 -1989 za wyjątkiem donosicieli czy TW . ...
Moja pierwsza trójka to :-
1 ) Anna Walentynowicz
2) Krzysztof Wyszkowski
3) Jerzy Borowczak ,Alina Pieńkowska , Joanna i Andrzej Gwiazdowie , Kazimierz Świtoń i wielu im podobnych którzy dla władzy nie zdradzili ideałów Solidarności ... ...
Pannazdzieckiem napisał(a): Jedno jest pewne i Olszewski i Gwiazda nie boją się spacerować po ulicach . Nie boją się też odbicia w lustrze , jak Ty Lucjanie :)