Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Nadżółkła Kanna niezalogowany
5 września 2020r. o 12:44
~Kakaowa Runianka napisał(a): Jan Olszewski wspierany przez braci Kaczyńskich to ten rząd zrobił wielką rzecz dla Polski. Ci ludzie zawsze wspierali i należycie doceniali ludzi solidarności takich jak np.Anna Walentynowicz.

Ci ludzie plus Macierewicz to prostackie oszołomy zmierzające do konfrontacji.
Gdyby oni rządzili to zamiast złodziei mieli byśmy rozlew krwi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Jasnogranatowy Głąbigroszek niezalogowany
5 września 2020r. o 13:09
удалите,пожалуйста! .
14240
M21W2
5 września 2020r. o 14:15
Piotrek na szacunek zasługują wszyscy ludzie którzy podjęli walkę w latach 1980 -1989 za wyjątkiem donosicieli czy TW .
Kornel Morawiecki , Anna Walentynowicz , Andrzej Gwiazda z żoną , Krzysztof Waszczykowski , Andrzej Rozpłochowski wymieniam tylko tych bardziej znanych nazywani byli przez komunistów ekstremą Solidarności .
Ci ludzie dążyli do dekomunizacji tak jak w Czechach czy Niemczech .
Drugie skrzydło Solidarności to ludzie skupieni wokół Wałęsy tacy jak wspomniany przez Ciebie Jacek Kuroń , Bronisław Geremek Adam Michnik , Tadeusz Mazowiecki czy nawet Jan Olszewski i bracia Kaczyńscy w 1988 r. na posiedzeniu Tajnej Komisji Koordynacyjnej podjęli uchwałę o wyborze delegacji na rozmowy z komunistami pod przewodnictwem Kiszczaka i Cioska .
Społeczeństwo w tym ja w wyborach poparliśmy opcję Wałęsy i tu zgodzę się z Januszem - po 1989 r to właśnie ci drudzy nie tylko mnie ale całe społeczeństwo - przeżuli i wypluli .
Tobie pozostawiam co byś wybrał.
Moja pierwsza trójka to :-
1 ) Anna Walentynowicz
2) Krzysztof Wyszkowski
3) Jerzy Borowczak ,Alina Pieńkowska , Joanna i Andrzej Gwiazdowie , Kazimierz Świtoń i wielu im podobnych którzy dla władzy nie zdradzili ideałów Solidarności .

Dopisane 05.09.2020r. o godz. 14:15:

Jeszcze Piotrek o Kornelu Morawieckim , ja oddzielam działalność Kornela opozycjonisty od działalności Mateusza Premiera .
Kornel Morawiecki w 1982 r. utworzył we Wrocławiu Solidarność Walczącą działając w tzw. podziemiu .
Z tego powodu popadł w konflikt z Wałęsą odpoczywającym w Arłamowie , Wałęsa pisał że Kornel ukradł jemu nazwę Solidarność .
Nie słyszę teraz aby w ten sam sposób potraktował za ukradzenie nazwy Trzaskowskiego .
Chcesz wiedzieć więcej poczytaj :
https://sw.ipn.gov.pl/ws/biogramy/4543,Kornel-Morawiecki-Wroclaw.html
22258
#Horus nieaktywny
5 września 2020r. o 15:08
działalność opozycyjna Wujca to temat na sto ,dwieście stron...
dlatego zapytałem dlaczego tu w związku z jego śmiercią nie pojawił się temat o jego działalności za życia...

powiedziałeś że bałeś się założyć taki temat ze względu na potencjalny ''hejt''

co ci odpowiedziałem?
pamiętasz?

dlatego ostatnio wspomniałem o Rozpłochowskim...co o nim powiedziałem?...przypomnisz ?

jeśli ty mówisz mi że boisz się ''hejtu'' to zapytam ...dlaczego?
czy ja się tego boję?
zaprzeczysz temu że nie ma już chyba określeń które kierowano w moją stronę które nie wiem czy mają za zadanie mnie zniechęcić czy przestraszyć...

więc tłumaczenie twoje że nie piszesz tego czy owego ze strachu przed ''hejtem'' jest co najmniej dziwne...

pytasz o zdjęcia czy filmy z ludźmi zrzucającymi flago z logo ''s''
może znajdę ale prawdę mówiąc wątpię ...centrala ''s'' nie odpowiada na pytania albo dosyć skutecznie blokuje dostęp do takich filmów wrzucanych na YT.
przykłady zachowania ludzi -np.rzecznika''s'' - wczorajszy reportaż pokazał jak na dłoni...
''nie rozmawiamy z wami'' albo ''nie udzielamy wywiadów waszej stacji''
czyli co?
tylko pisowskiej ...izji?...tylko ''republice''?
wczoraj słuchałem tego dupka dudy...
dlaczego nie zgodził się na wypowiedź w reportażu?...dla mnie to oczywiste...
co by odpowiedział gdyby Lis do niego skierował bezpośrednio pytanie dlaczego upolitycznił do granic absurdu ''związek''?
oglądałeś program?
widziałeś jak jeden duda drugiemu mało nie wszedł w dup.ę?

i właśnie dlatego dawna ''s'' począwszy od ''pięknego maryjana'' upadała ...
dzisiejsza pod wodzą dudy to agonia...

agonia prawdziwych idei bo centrale ''związkowe '' nadal będą wręcz kwitnąć ...
między innymi dzięki i tobie...
dlaczego?...odpowiedź byś usłyszał wczoraj gdybyś oglądał ...składki członków i kasiora z budżetu...

był tam jeden moment który mnie zaskoczył ...podjechał gość na rowerku ...krytycznie się wypowiadał o dzisiejszym ''związku''...wymienił ''kryminały'' w których siedział za działalność ale co było najlepsze?...otóż pokazał do kamery coś jak dowód , coś jak prawo jazdy...a była to ''legitymacja represjonowanego opozycjonisty''

masz coś takiego?

cały reportaż jest do obejrzenia w sieci...

Zastosowana autokorekta

14240
M21W2
5 września 2020r. o 17:38
Janusz ludzi z udokumentowaną działalnością antykomunistyczną przez badaczy historyków jest coś ponad 12600 jak ostatnio podał Urząd Do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych . Na pewno daleko mi do osiągnięć Henryka Wujca .

W 2004 został odznaczony przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. W 2006 prezydent Lech Kaczyński nadał mu Krzyż Komandorski z Gwiazdą tego orderu. W 2015 został odznaczony Odznaką Honorową za Zasługi dla Samorządu Terytorialnego. W 2016 wraz z żoną został laureatem Nagrody im. Prof. Zbigniewa Hołdy.

Prezydent Andrzej Duda, w uznaniu znamienitych zasług dla Rzeczypospolitej Polskiej, za wybitne zasługi w działalności państwowej i publicznej, nadał mu pośmiertnie w 2020 Order Orła Białego.

Pamiętam Rozpłochowskiego mocno hejtowałeś z powodu pobytu w USA pisałeś o jego ojcu urzędniku SB , jego drugiej żonie TW .
Natomiast nic o jego działalności .
Ja się nie boję hejtu w stosunku do mnie , nie chcę tego w stosunku do ludzi którzy tu na forum nie mogą odpowiedzieć a ja nie czuję się kompetentny być ich obrońcom .

Ty , ja i inni hejtowani na forum mamy możliwość odpowiedzieć lub zignorować .

Tłumaczenie o flagach pozostawię bez komentarza skoro nie potrafisz udowodnić że napisałeś prawdę , jakieś miałkie to Twoje tłumaczenie się .

Podaj tytuł programu na który się powołujesz i w jakiej stacji był emitowany , jak oko pres to moje pytanie jest nieaktualne .

Tak mam taką legitymację i odznakę honorową opozycji antykomunistycznej , obecny Związek jest Związkiem pracowników , jest taki jaki sobie zbudowali , każdy ma prawo do własnej oceny .
Ten człowiek zapewne już nie jest związkowcem , prostactwem jest nic nie robić tylko krytykować .
22258
#Horus nieaktywny
5 września 2020r. o 18:55
M21W2 napisał(a): Janusz ludzi z udokumentowaną działalnością antykomunistyczną przez badaczy historyków jest coś ponad 12600 jak ostatnio podał Urząd Do Spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych . Na pewno daleko mi do osiągnięć Henryka Wujca .

12 600?
może być ...może nawet uzbierać się więcej jak policzymy wszystkich ''frasyniuków'' i ''bujaków''...;)
ilu takich jest wśród was ten urząd też policzył?...też ujawni liczby?...;)

''Pamiętam Rozpłochowskiego mocno hejtowałeś z powodu pobytu w USA pisałeś o jego ojcu urzędniku SB , jego drugiej żonie TW .
Natomiast nic o jego działalności .''

mylisz ''hejt'' z pisaniem prawdy lub tym co obserwuję i tym jak ja osobiście to widzę...
kiedy ja pisałem o ''wałach'' ''maryjana'' czy obecnego dudy ty przecież nazwjjmy to po imieniu -plułeś na mnie ...;)

''Ja się nie boję hejtu w stosunku do mnie , nie chcę tego w stosunku do ludzi którzy tu na forum nie mogą odpowiedzieć a ja nie czuję się kompetentny być ich obrońcom .''

nieprawda...boisz się ''hejtu'' ...boisz się że nie jesteś w stanie racjonalnie bronić ich postaw w danym okresie...

''Tłumaczenie o flagach pozostawię bez komentarza skoro nie potrafisz udowodnić że napisałeś prawdę , jakieś miałkie to Twoje tłumaczenie się'' .

gdybyś oglądał wczorajszy reportaż nie oczekiwał byś bym ja ci musiał tu coś ''udowadniać''...;)

''Podaj tytuł programu na który się powołujesz i w jakiej stacji był emitowany , jak oko pres to moje pytanie jest nieaktualne ''

to twoje zdanie pokazuje to samo co wczoraj ''zaprezentował '' właśnie człowiek mieniący się związkowym ''rzecznikiem ''

on wczoraj powiedział ''z waszą stacją nie rozmawiamy'' ty dzisiaj powiesz to samo...
dlaczego? bo to tvn?
czyli dla ciebie liczy się tylko jedna ''telewizja''?
w myśl zasady ''jedna partia , jeden wódz ''?

''Tak mam taką legitymację i odznakę honorową opozycji antykomunistycznej , obecny Związek jest Związkiem pracowników , jest taki jaki sobie zbudowali , każdy ma prawo do własnej oceny .
Ten człowiek zapewne już nie jest związkowcem , prostactwem jest nic nie robić tylko krytykować .
''

jesteś w stanie kiedyś mi pokazać tą legitymację ?...ot pytam z ciekawości bo nic takiego na oczy nie widziałem...ba- nawet o tym wcześniej nie słyszałem...

nazywasz człowieka którego na oczy nie widziałeś ,z którym nie zamieniłeś jednego słowa ''prostakiem''?
dlaczego?
tylko dlatego że krytykuje twój ''związek''?

czy czasem tym samym nie stawiasz się w szeregu pisdzielskiego ''lepszego sortu''?
a inni...
gdzie ich postawisz?
czy tam gdzie 'stało ZOMO''?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 września 2020r. o 20:55
M21W2 napisał(a): Piotrek na szacunek zasługują wszyscy ludzie którzy podjęli walkę w latach 1980 -1989 za wyjątkiem donosicieli czy TW . ...
Moja pierwsza trójka to :-
1 ) Anna Walentynowicz
2) Krzysztof Wyszkowski
3) Jerzy Borowczak ,Alina Pieńkowska , Joanna i Andrzej Gwiazdowie , Kazimierz Świtoń i wielu im podobnych którzy dla władzy nie zdradzili ideałów Solidarności ... ...

Dziękuję Lucjanie za odpowiedź ... czyż to nie Andrzej Gwiazda powiedział " gdybym wiedział , że Kulczyk latać będzie prywatnym odrzutowcem , to palcem w bucie bym nie kiwną " ? :)

Na mojej liście , dzięki Twej pamięci Lucjanie ... Andrzej i Joanna . Szczerze powiedziawszy , to zapomniałem o ... Gwiazdach ( gra słów , o gwiazdach zawsze pamiętam i gapię się w ciemne , rozświetlone niebo :) )

Miałbym pytanko , kto na trzeciej pozycji ? Poza tym , czy jesteś pewien Lucjanie , że Olszewski , jak sugeruje Zimowit zasługuje na drugą pozycję ?.

" Nocna zmiana " mogła być zaprojektowana przez , jak mawia Michalkiewicz " starszych i mądrzejszych " . Kto wie jak daleko sięgają macki cwaniaków , jak Ryży Olsen i jego kumple z wsi ... kaszubskiej + Bolek , co z Matką Boską na klapie marynary samotrzeć obalił komunę , jak twierdzi , w rzyci mając dziesięć milionów Polaków i Polek z tamtych czasów . Jedno jest pewne i Olszewski i Gwiazda nie boją się spacerować po ulicach . Nie boją się też odbicia w lustrze , jak Ty Lucjanie :)

Załużmy , że Olszewski i Gwiazda wraz z Szacowną Małżonką zajmują egzekwo drugą pozycję na naszej wspólnej liście ( pamiętaj , proszę , że ja gówniarz dopiero się uczę :) )

Kto na trzeciej , sprecyzuj sylwetkę i opisz proszę Lucjanie :)

Kto to jest Krzysztof Wyszkowski ?

Miłego wieczoru :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13926
qwax_
5 września 2020r. o 21:11
Pannazdzieckiem napisał(a): Jedno jest pewne i Olszewski i Gwiazda nie boją się spacerować po ulicach . Nie boją się też odbicia w lustrze , jak Ty Lucjanie :)

Raczej już tylko Gwiazda. Olszewski zmarł w zeszłym roku.

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Metrohouse zaprasza