Horus napisał(a): a nie zastanawiało was dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł tu bez echa?
a nie zastanawiało was dlaczego pisząc tu o dawnych opozycjonistach nie wspomina się tu nigdy o Rulewskim?
dlaczego?
Horus napisał(a): czym się różni tamta ''komuna '' od dzisiejszej?
czym się różnią układy z tamtych lat od dzisiejszych ?
czym się różnią tamte ''idee'' od dzisiejszych ?
i najciekawsze ...czym się różną współcześni nam ludzie od ludzi z tamtych lat...
aby pewne zawiłości zrozumieć -lub chociaż próbować - warto poczytać wspomnienia Rozpłochowskiego...
kto nie wie o kogo chodzi niech pyta...
M21W2 napisał(a):Horus napisał(a): a nie zastanawiało was dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł tu bez echa?
a nie zastanawiało was dlaczego pisząc tu o dawnych opozycjonistach nie wspomina się tu nigdy o Rulewskim?
dlaczego?
Mijasz się z prawdą , osobiście oglądałem relację z uroczystości pogrzebowych w kościele .
Prezydent Andrzej Duda uhonorował pośmiertnie Henryka Wujca Orderem Orła
Białego. Order wraz listem od głowy państwa przekazała na ręce rodziny doradczyni prezydenta Zofia Romaszewska w trakcie uroczystości pogrzebowych w Świątyni
Opatrzności Bożej w Warszawie.
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):M21W2 napisał(a):Horus napisał(a): a nie zastanawiało was dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł tu bez echa?
dlaczego?
Mijasz się z prawdą , osobiście oglądałem relację z uroczystości pogrzebowych w kościele .
Białego. Order wraz listem od głowy państwa przekazała na ręce rodziny doradczyni prezydenta Zofia Romaszewska w trakcie uroczystości pogrzebowych w Świątyni
Jak w 40 rocznicę powstania Solidarności w Gdańsku przemawiali jej twórcy to Gebelsowska pisowska jedynka w tym czasie pokazywała awarię Czajki i opluwała Prezydenta Warszawy .
Horus napisał(a): nie piszę tu o ''kościołach''
piszę ...
''dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł TU bez echa?''
TU...
mnożą się tematy o '' wyższości barszczu białego nad czerwonym '' a o pogrzebie prawdziwego opozycjonisty NIKT nie założył tematu...
~~Malinowy Krwawnik napisał(a):M21W2 napisał(a):Horus napisał(a): a nie zastanawiało was dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł tu bez echa?
dlaczego?
Jak w 40 rocznicę powstania Solidarności w Gdańsku przemawiali jej twórcy to Gebelsowska pisowska jedynka w tym czasie pokazywała awarię Czajki i opluwała Prezydenta Warszawy .
Horus napisał(a):~~Malinowy Krwawnik napisał(a):M21W2 napisał(a):Horus napisał(a): a nie zastanawiało was dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł tu bez echa?
dlaczego?
bardzo słuszna uwaga...
a filmików takich naoglądałem się wystarczająco dużo więc po raz kolejny nie mam ochoty ..wolę wspomnienia człowieka ''nieumoczonego'' w jakiś układ okrągłostołowy'' który owszem ...z wyglądu był okrągły ale w sumie miał tyle ''kantów'' że trudno je zliczyć ..
teraz reportaż ...;)
M21W2 napisał(a):Horus napisał(a): nie piszę tu o ''kościołach''
piszę ...
''dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł TU bez echa?''
TU...
mnożą się tematy o '' wyższości barszczu białego nad czerwonym '' a o pogrzebie prawdziwego opozycjonisty NIKT nie założył tematu...
Pamiętam jak pisałem o Jacku Kuroniu czy Zbigniewie Romaszewskim , pamiętam ile hejtu na forum się wylało .
Nie wspomnę o Kornelu Morawieckim z którego bliskim współpracownikiem był
Grzegorz Schetyna .
Moja ocena jest uzależniona od tego czy oceniam działalność z lat osiemdziesiątych czy po 1989 .
W przyszłości też nie będę pisał TU o zmarłych opozycjonistach .Dopisane
04.09.2020r. o godz. 20:45:~~Malinowy Krwawnik napisał(a):M21W2 napisał(a):Horus napisał(a): a nie zastanawiało was dlaczego pogrzeb Wujca przeszedł tu bez echa?
a nie zastanawiało was dlaczego pisząc tu o dawnych opozycjonistach nie wspomina
się tu nigdy o Rulewskim?
dlaczego?
Mijasz się z prawdą , osobiście oglądałem relację z uroczystości pogrzebowych w
kościele .
Białego. Order wraz listem od głowy państwa przekazała na ręce rodziny doradczyni
prezydenta Zofia Romaszewska w trakcie uroczystości pogrzebowych w Świątyni
Jak w 40 rocznicę powstania Solidarności w Gdańsku przemawiali jej twórcy to
Gebelsowska pisowska jedynka w tym czasie pokazywała awarię Czajki i opluwała
Prezydenta Warszawy .
Twórcami Solidarności są miliony ludzi pracy .