M21W2 napisał(a): Janusz ja tego człowieka nie nazwałem prostakiem zacznij odróżniać prostackie zachowanie od nazwania kogoś prostakiem .
Legitymację o którą pytasz mogę nawet dziś Tobie pokazać , podaj miejsce a przyjadę .
Legitymacje Takie są wydawane działaczom opozycji antykomunistycznej przez Urząd do tego powołany na mocy ustawy z kwietnia 2015 .
Urząd wydaje legitymacje działaczom bez względu na ich preferencje polityczne .
nie chce mi się chodzić w szczegóły...
legitymację ?...może kiedyś jak będzie okazja...bo przecież będzie...
zresztą jak jej nie zobaczę to też świat się nie zawali...ot po prostu nie wiedziałem że takie istnieją ...
czy działaczom PZPR też wydawano podobne legitymacje kiedy ich ''represjonowano''?
aha...ich nie dotknęły ''represje '' tylko ''karząca ręka sprawiedliwości''...;)
tylko dlaczego nie piotrowicza ,jasińskiego czy kryże?
a tych nazwisk mam tu od cholery i trochę ...;)
wiesz co teraz robię ?...z ciekawości czytam tzw. ''listę Milczanowskiego''?
czytałeś?
Dopisane 06.09.2020r. o godz. 16:42:
M21W2 napisał(a): J , Jan Olszewski był prawnikiem i doradcą Solidarności , jakbyś mnie zapytał o doradców Jan Olszewski byłby na pierwszym miejscu i jedynym którego bym wymienił .
no to ja bym wymienił więcej nazwisk a przecież ...nieważne..
ale skoro wspominasz o tych ''doradcach'' to ja wspomnę słowa pewnego człowieka z historii ...Syrach- kojarzysz?
on powiedział mniej więcej to ...
wystrzegaj się doradców ale jak już ich masz to poznaj ich potrzeby bo albo każą ci za porady słono zapłacić a pewniejsze jest to ze mają w tym własny interes...
na pewno nie jest to dosłowne to co piszę ale przekaz zachowałem w stu procentach ...;)