Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
~~Ceglany Zimowit niezalogowany
5 września 2020r. o 23:16
Ludzie rożni są. Jeden lubi czekoladę, a inny woli...
grzebać w śmieciach na wysypisku :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ceglany Zimowit niezalogowany
5 września 2020r. o 23:35
Pannazdzieckiem napisał(a):
M21W2 napisał(a): Piotrek na szacunek zasługują wszyscy ludzie którzy podjęli walkę w latach 1980 -1989 za wyjątkiem donosicieli czy TW . ...
Moja pierwsza trójka to :-
1 ) Anna Walentynowicz
2) Krzysztof Wyszkowski
3) Jerzy Borowczak ,Alina Pieńkowska , Joanna i Andrzej Gwiazdowie , Kazimierz Świtoń i wielu im podobnych którzy dla władzy nie zdradzili ideałów Solidarności ... ...

Dziękuję Lucjanie za odpowiedź ... Jedno jest pewne i Olszewski i Gwiazda nie boją się spacerować po ulicach . Nie boją się też odbicia w lustrze , jak Ty Lucjanie :)

"Ja chciałbym stąd wyjść tylko z jednym osiągnięciem.Kiedy się to wreszcie skończy – będę mógł wyjść na ulice tego miasta, wyjść i popatrzeć ludziom w oczy. I tego wam – Panie Posłanki i Panowie Posłowie– życzę po tym głosowaniu”. Jan Olszewski przed głosowaniem dotyczącym odwołania jego rządu.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
6 września 2020r. o 7:35
Właśnie te słowa Jana Olszewskiego miałem na myśli Zimowit ( pomyśl nad loginem :) ) . Ale dalej mam wakat na trzeciej :)

Miłej niedzieli :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14240
M21W2
6 września 2020r. o 16:29
Janusz ja tego człowieka nie nazwałem prostakiem zacznij odróżniać prostackie zachowanie od nazwania kogoś prostakiem .
Legitymację o którą pytasz mogę nawet dziś Tobie pokazać , podaj miejsce a przyjadę .
Legitymacje Takie są wydawane działaczom opozycji antykomunistycznej przez Urząd do tego powołany na mocy ustawy z kwietnia 2015 .
Urząd wydaje legitymacje działaczom bez względu na ich preferencje polityczne .

Dopisane 06.09.2020r. o godz. 16:29:

Piotrek z niecierpliwością czekam na spotkanie z Tobą , Janusz Ciebie Wyprzedził .
Pytałeś mnie o działaczy Solidarności , Jan Olszewski był prawnikiem i doradcą Solidarności , jakbyś mnie zapytał o doradców Jan Olszewski byłby na pierwszym miejscu i jedynym którego bym wymienił .
22258
#Horus nieaktywny
6 września 2020r. o 16:42
M21W2 napisał(a): Janusz ja tego człowieka nie nazwałem prostakiem zacznij odróżniać prostackie zachowanie od nazwania kogoś prostakiem .
Legitymację o którą pytasz mogę nawet dziś Tobie pokazać , podaj miejsce a przyjadę .
Legitymacje Takie są wydawane działaczom opozycji antykomunistycznej przez Urząd do tego powołany na mocy ustawy z kwietnia 2015 .

nie chce mi się chodzić w szczegóły...
legitymację ?...może kiedyś jak będzie okazja...bo przecież będzie...
zresztą jak jej nie zobaczę to też świat się nie zawali...ot po prostu nie wiedziałem że takie istnieją ...

czy działaczom PZPR też wydawano podobne legitymacje kiedy ich ''represjonowano''?
aha...ich nie dotknęły ''represje '' tylko ''karząca ręka sprawiedliwości''...;)

tylko dlaczego nie piotrowicza ,jasińskiego czy kryże?
a tych nazwisk mam tu od cholery i trochę ...;)

wiesz co teraz robię ?...z ciekawości czytam tzw. ''listę Milczanowskiego''?
czytałeś?

Dopisane 06.09.2020r. o godz. 16:42:

M21W2 napisał(a): J , Jan Olszewski był prawnikiem i doradcą Solidarności , jakbyś mnie zapytał o doradców Jan Olszewski byłby na pierwszym miejscu i jedynym którego bym wymienił .

no to ja bym wymienił więcej nazwisk a przecież ...nieważne..
ale skoro wspominasz o tych ''doradcach'' to ja wspomnę słowa pewnego człowieka z historii ...Syrach- kojarzysz?

on powiedział mniej więcej to ...
wystrzegaj się doradców ale jak już ich masz to poznaj ich potrzeby bo albo każą ci za porady słono zapłacić a pewniejsze jest to ze mają w tym własny interes...

na pewno nie jest to dosłowne to co piszę ale przekaz zachowałem w stu procentach ...;)

14240
M21W2
6 września 2020r. o 17:05
Horus napisał(a):
M21W2 napisał(a): Janusz ja tego człowieka nie nazwałem prostakiem zacznij odróżniać prostackie zachowanie od nazwania kogoś prostakiem .

nie chce mi się chodzić w szczegóły...
legitymację ?...może kiedyś jak będzie okazja...bo przecież będzie...
zresztą jak jej nie zobaczę to też świat się nie zawali...ot po prostu nie wiedziałem że takie istnieją ...

czy działaczom PZPR też wydawano podobne legitymacje kiedy ich ''represjonowano''?
aha...ich nie dotknęły ''represje '' tylko ''karząca ręka sprawiedliwości''...;)

tylko dlaczego nie piotrowicza ,jasińskiego czy kryże?
a tych nazwisk mam tu od cholery i trochę ...;)

wiesz co teraz robię ?...z ciekawości czytam tzw. ''listę Milczanowskiego''?
czytałeś?
Dopisane 06.09.2020r. o godz. 16:42:
M21W2 napisał(a): J , Jan Olszewski był prawnikiem i doradcą Solidarności , jakbyś mnie zapytał o doradców Jan Olszewski byłby na pierwszym miejscu i jedynym którego bym wymienił .

no to ja bym wymienił więcej nazwisk a przecież ...nieważne..
ale skoro wspominasz o tych ''doradcach'' to ja wspomnę słowa pewnego człowieka z historii ...Syrach- kojarzysz?

on powiedział mniej więcej to ...
wystrzegaj się doradców ale jak już ich masz to poznaj ich potrzeby bo albo każą ci za porady słono zapłacić a pewniejsze jest to ze mają w tym własny interes...

na pewno nie jest to dosłowne to co piszę ale przekaz zachowałem w stu procentach ...;)

Wyraźnie napisałem - legitymacja jest wydawana bez względu na preferencje polityczne , jeden z moich kolegów był w PZPR , rzucił legitymacją partyjną na znak protestu , ma takową legitymacje i odznakę .
Daj sobie spokój z pionkami typu Piotrowicz .
Ludzi typu Kryże znajdziesz jeszcze dziś w Sądzie Najwyższym np .Józef Iwulski .
Syrach , nie kojarzę , ale z cytatem który podałeś zgadzam się , wiesz ilu doradców miał Wałęsa , co najmniej kilkudziesięciu w tym Lecha Kaczyńskiego ja najwyżej cenię Jana Olszewskiego i tylko jego wymieniłem .
Od listy Milczanowskiego ciekawsza jest lista Leszka Andrzejewskiego .
22258
#Horus nieaktywny
6 września 2020r. o 17:24
tą Andrzejewskiego już jakiś czas temu mam za sobą ...
tym mnie nie zaskoczysz...;)
14240
M21W2
6 września 2020r. o 17:30
Janusz związku z tym że w internecie łatwo znaleźć moje dane osobowe pokarzę jak taka legitymacja wygląda .

Dopisane 06.09.2020r. o godz. 17:30:

Horus napisał(a): tą Andrzejewskiego już jakiś czas temu mam za sobą ...
tym mnie nie zaskoczysz...;)

Tak samo jak ty mnie listą Milczanowskiego .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.