Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
11445
PanM
19 marca 2021r. o 23:12
M21W2 napisał(a):
Kim jak nie wyznawcami komunizmu mogą być opluwacze robotników i inteligencji walczących z ich zbrodniczym systemem .
Jeden z nich to bolcowy Urban .
Taka mała ciekawostka , dwóch opluwaczy to synowie oficerów LWP.

Lucjan , raz Cię już pytałem , Co Ty bierzesz.
Zostaw mego zmarłego ojca w spokoju. Albo inaczej . Jak masz coś na niego to napisz tu .
Konkrety , kogo okradł , kogo oszukał , kogo skrzywdził.Albo coś masz albo pisz o swoim.
Kim był , co robił , czym się zasłużył i komu.Jakoś nie słyszałem żeby on lub Ty siedział w pudle za politykę.
Twoje rewolucyjne dokonania są takie same jak tych 10 milionów naiwnych popierających kiedyś " marność "
Pochwal się jak to Ty Twój rząd i Twoje związki dbacie o robotnika ? Stawiacie robotnikom pomniczki , dajecie medaliki ?
A w praktyce to wy opluwacie godność ludzi pracy. Znieśliście pierwszego maja , święto ludzi pracy. Utrzymujecie umowy śmieciowe . Kwota wolna na waciki dla złomiarzy.Podatki , opłaty , akcyzy , ceny w góre. Komu potrzebne związki współpracujące z socjalistycznym rządem. ?
Wiesz Lucjanie co Ty piszesz ? Nazywasz nas wyznawcami komunizmu a my całe życie pracujemy na siebie i państwo.
Komuna to wyższość własności państwowej nad prywatną.
Znajdź w całej historii mego życia choć jedno słowo popierające rządzące partyjki.
A Ty wręcz walczysz o to by państwo dominowało nad ludźmi. Żeby o poziomi życia decydował partyjny prezes a nie pracowitość i kreatywność.
wY JESTEŚCIE BARDZO KREATYWNI W OKRADANIU LUDZI Z KASY I GODNOŚCI.
PO kradła osiem lat a PiS nie zmienił żadnej ustawy pozwalającej kraść.[img=1616190681_qtek6ce.jpg]

Dopisane 19.03.2021r. o godz. 23:12:

Związkowcu Lucjanie -- dlaczego Twoje prawe i sprawiedliwe państwo szykanuje prywatne firmy a faworyzuje kościół ?[img=1616191979_8fep2gg.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
20 marca 2021r. o 6:20
PanM napisał(a):
M21W2 napisał(a):
Kim jak nie wyznawcami komunizmu mogą być opluwacze robotników i inteligencji walczących z ich zbrodniczym systemem .

Kim był , co robił , czym się zasłużył i komu.Jakoś nie słyszałem żeby on lub Ty siedział w pudle za politykę.

Pochwal się jak to Ty Twój rząd i Twoje związki dbacie o robotnika ? Stawiacie robotnikom pomniczki , dajecie medaliki ?
]

jak oprzytomniejesz bo o zmądrzeniu nie ma mowy, to zadzwoń bo jesteś za malutki by tu na forum uznać racje innych...

''opozycjonisto encyklopedyczny''...:D
~~Złocistoruda Miechunka niezalogowany
20 marca 2021r. o 7:43
M21W2

Zostaw mego zmarłego ojca w spokoju. Albo inaczej . Jak masz coś na niego to napisz tu .
Konkrety , kogo okradł , kogo oszukał , kogo skrzywdził.Albo coś masz albo pisz o swoim.

Co ma piernik do wiatraka czyli jakie ma znaczenie że czyjś ojciec był oficerem?
A jak nie był to już człowiek bez skazy? Panie Lucjanie jakieś marne te argumenty.
Zna pan powiedzenie : Nigdy z robotnika nie będzie kierownika i wpuść chłopa do biura to atrament wypije.
~~Złota Iglica niezalogowany
20 marca 2021r. o 13:54
Mundurowe syncie atakują Solidarność.
HAHAHAHAHAHA
~~Pomarańczowobrązowy Eukomis niezalogowany
20 marca 2021r. o 14:47
nie mają czego atakować ,bo takowej NIEMA
14240
M21W2
20 marca 2021r. o 14:49
~~Złocistoruda Miechunka napisał(a): M21W2

Co ma piernik do wiatraka czyli jakie ma znaczenie że czyjś ojciec był oficerem?
A jak nie był to już człowiek bez skazy? Panie Lucjanie jakieś marne te argumenty.
Zna pan powiedzenie : Nigdy z robotnika nie będzie kierownika i wpuść chłopa do biura to atrament wypije.

Panie Miechunka może Pan nie wie o tym jaką rolę odegrało wojsko w rozbiciu Solidarności , może Pan nie wiedzieć że wspólnie z komunistyczna bezpieką
zaatakowali ludzi Solidarności , to wojskowi prokuratorzy i sędziowie wsadzali do więzień działaczy opozycji antykomunistycznej , to wojskowi wspólnie z bezpieką zamykali ludzi Solidarności w obozach internowania .
Napisałem jako ciekawostkę że dwaj synowie oficerów robią to obecnie , jest to stwierdzenie faktu .
Pan M i Horus bezczelnie kłamią , w chamski sposób atakują ludzi którzy mieli odwagę przeciwstawić się zbrodniarzom i okupantom walcząc o wolną i demokratyczną Polskę .
Ci dwaj opluwacze wrzucają wszystkich ludzi Solidarności do jednego worka , ich propaganda niczym się nie różni od tej jaką prowadzili komuniści .
Podsumowując , im się wydaje że mogą za złą politykę pewnej grupy obarczać całą Solidarność , dla mnie nie , są to podłe oszczerstwa .
W odwecie mógłbym napisać że wszyscy wojskowi PRL są przestępcami co byłoby niezgodne z prawdą i nie godziwe .

20 marca 2021r. o 15:21
może wie Pan co robi grupa przeciw terrorystyczna na protestach kobiet?

to samo co wojsko przeciw s ,chyba że się mylę
20 marca 2021r. o 15:25
~~Pomarańczowobrązowy Eukomis napisał(a): może wie Pan co robi grupa przeciw terrorystyczna na protestach kobiet?

to samo co wojsko przeciw s ,chyba że się mylę

a, zapomniałem napisać ,wykonują rozkazy rządzących(byłej i obecnej)

ale o tym to zapewne Pan wie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.