Horus napisał(a): ~~Kasztanowatoczerwona Żurawina napisał(a): Horus napisał(a): w imię ''idei chrystusowych '' pasy zdobiło ''Gott mit uns''
Doucz się człowieku. Może i Kościół. Ale z pewnością nie Chrystusowy. Protestanci, jako że ich wiara jest bardzo "elastyczna", potrafili sobie w nią wkomponować nawet faszyzm.
Tak się zwykle kończy wymyślanie własnej wiary. To ostrzeżenie dla Panny, któremu wydaje się że w coś wierzy. Jednak jego wiara jest tak płynna, że w sumie nie wierzy w nic. Z czasem wkomponuje sobie w wiarę i genderyzm i wszelkie inne yzmy czy izmy, które dotkną ludzkości.
napisz mi czego mam się ''douczyć''?
chcesz mi powiedzieć że Pius XII nie należał do kościoła chrystusowego?
przecież to on układał się z Benito...
nie protestował kiedy później Watykan odwiedzali wysocy rangą nazistowscy oficerowie...
nic nie mówił widząc ich klamry przy pasach...
historycy mają w tej sprawie jasny ,wyraźny wniosek ...
ty jak widzę masz inne spojrzenie na tą drażliwą dla Kościoła kwestię...
chcesz zmieniać historię?
nie da się ...hahaha
Oczywiście masz rację .... Głupia Papugo ... ale powiedz mi , dlaczego nie tolerujesz Stwórcy , czyżbyś nie oglądał ... Jupiter ... moja Córcia mi zapodała , jako element wychowawczy :D
Kacha jest za ... je ... biście inteligentną Kobietą ... dziękuję Stwórcy , że chciała inkarnować , a chszczona nie była :D
Pogadajmy o Radku Głupia Papugo :) Radek też chrzczony nie był , ale pozamiata Cię w try miga , jak ja ...
Dobranoc :)