Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nie podobają im się protesty bolesławieckich kobiet
~~Płoworuda Jukka niezalogowany
10 listopada 2020r. o 13:30
Dopisane 10.11.2020r. o godz. 13:20:Nie jesteś my w stanie w tej chwili powiedzieć jakie szkody wyrządzą protesty polskiej gospodarce ilu zapłaci to zdrowiem a nawet życiem .
Jedno dla mnie jest pewne , nie czas na protesty i dyskusję o aborcji , wszystkie ręce na pokład i wspólna walka z pandemią .

To proszę tę złotą myśl przekazać Kaczyńskiemu i Pani prezes bo nie kto inny jak oni wyprowadzili ludzi na ulice i nic tego faktu nie zmieni.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szarobrązowy Mieczyk niezalogowany
10 listopada 2020r. o 13:52
M21W2 napisał(a):
~Szarobrązowy Mieczyk napisał(a): A czy jesteście za ochroną księży pedofili? Czy oni mają prawo gwałcić nasze dzieci ? To są te wasze wartości chrześcijańskie? Taka nasza tradycja? Proszę nie zapominać że to już nie są ci sami księża co byli za komuny.
I sprawa druga
Wartości chrześcijańskie to nie ochrona życia tylko do urodzenia. A co po urodzeniu? To już nie człowiek? Nie ma prawa do godnego życia i leczenia. Co rrząd ma do zaoferowania matce która urodzi chore dziecko? Może właśnie od tego trzeba by było zacząć. Ośmiu na dziesięciu mężczyzn zostawia takie kobiety same sobie. Czy rząd ma jakieś pomysły aby wyegzekwować alimenty?
Moja kuzynka jest niepełnosprawna od urodzenia. Mieszkała z rodzicami, rodzice zmarli. Teraz mieszka sama i otrzymuje 700 zł renty. Jak z tego ma wyżyć? Gdzie są te wasze wartości chrześcijańskie? Gdzie jest pomoc drugiemu człowiekowi. A gdzie prawa kobiet? Hipokryci. Tą swoją petycję możecie sobie w kapcie włożyć. Byście się wstydzili coś takiego napisać.

Mieczyk , nie będę się odnosił do całego wpisu , nie warto , demagogia w czystej postaci .
Poruszył mnie los Twojej kuzynki , ja mam brata niepełnosprawnego , też mieszka sam , ma rentę inwalidzką i dodatek pielęgnacyjny razem 1300 .
Po śmierci mamy ja i siostra zajęliśmy się tym .
Jesteśmy rodziną która go wspiera , finansowo w domu czysto i nic jemu nie brakuje ,
Brat z Hamburga dba aby miał węgiel na zimę , siostry i mój samochód jest do jego dyspozycji na każde żądanie .
Żaden rząd wszystkiego nie załatwił i nie załatwi , my najbliżsi możemy .
Ja aby uwiarygodnić swój wpis jestem gotów zaprosić Ciebie do brata , czy Ty też zaprosisz mnie do swojej kuzynki , jak wy jako jej rodzina nie jesteście w stanie pomóc , to może obaj coś wspólnie zrobimy .
Czekam na kontakt pod nr .696207676 .
Dodam że my byli działacze Solidarności w miarę naszych możliwości wspomagamy rodziny zmarłych naszych kolegów .
Takie przypadki są jednostkowe , zdecydowana większość radzi sobie znakomicie .... .

Porozmawiam z kuzynką, bo to ona musi wyrazic zgodę na podanie swoich personalii, a ciężko jest przekonać kogoś kto dodatkowo cierpi na depresję. Gdziekolwiek się zwracała o pomoc zawsze spotykała się z odmową. Ona ma tylko rentę. A zasiłek pielęgnacyjny wynosi 215,84 zł miesięcznie. My niestety nie mamy brata w Hamburgu ani licznej rodziny. Pomagam ile moę.. Ale dziękuje za telefon.
14240
M21W2
10 listopada 2020r. o 14:03
~~Płoworuda Jukka napisał(a): Dopisane 10.11.2020r. o godz. 13:20:Nie jesteś my w stanie w tej chwili powiedzieć jakie szkody wyrządzą protesty polskiej gospodarce ilu zapłaci to zdrowiem a nawet życiem .
Jedno dla mnie jest pewne , nie czas na protesty i dyskusję o aborcji , wszystkie ręce na pokład i wspólna walka z pandemią .

To proszę tę złotą myśl przekazać Kaczyńskiemu i Pani prezes bo nie kto inny jak oni wyprowadzili ludzi na ulice i nic tego faktu nie zmieni.

Przeceniasz moje możliwości . mogła by to zmienić mądrość Polaków .

Już pisałem - Kowal zawinił Cygana powiesili .

Nie obserwujesz w jakim kierunku teraz podążają protestujący - po trupach do władzy , aborcja na życzenie .

Dopisane 10.11.2020r. o godz. 14:03:

Mieczyk , wiem że zasiłek jest nie do zaakceptowania tyle , jest grupa posłów i panie ze stowarzyszenia za życiem którzy proponują podniesienie tego zasiłku do 2000 zł .
Wątpię czy to przejdzie w obecnej sytuacji .
~~Żółtopomarańczowa Gipsówka niezalogowany
10 listopada 2020r. o 15:47
M21W2 napisał(a):
~~[/c napisał(a):

Przeceniasz moje możliwości . mogła by to zmienić mądrość Polaków .
Nie obserwujesz w jakim kierunku teraz podążają protestujący - po trupach do władzy , aborcja na życzenie .Dopisane 10.11.2020r. o godz. 14:03:Mieczyk , wiem że zasiłek jest nie do zaakceptowania tyle , jest grupa posłów i panie ze stowarzyszenia za życiem którzy proponują podniesienie tego zasiłku do 2000 zł .

No i co te twoje związki i caritasy mogą. Jak przyszło do konkretów to
" stowarzyszenie proponuje zasiłek ale wątpisz że to przejdzie "
Dlaczego wątpisz przecież możecie przegłosować wszystko co chcecie . Macie większość a wasz notariusz wszystko podpisze,
~~Izabelowy Przebiśnieg niezalogowany
10 listopada 2020r. o 16:19
~Błękitnoszara Tawuła napisał(a): To ku@wy protestują a nie normalne kobiety. Gdzie były te ku@wy, gdy trzeba było walczyć o wolność?

W twoich plemnikach ... ale na szczęscie nie przejęły genow

Zastosowana autokorekta

211
skorn
10 listopada 2020r. o 17:22
M21W2 napisał(a): jest grupa posłów i panie ze stowarzyszenia za życiem którzy proponują podniesienie tego zasiłku do 2000 zł .

PiS wywala 500+ na każdego, kto ma dziecko. Gdyby ktoś tam poszedł po rozum do głowy to te miliardy można by spożytkować własnie w takich przypadkach. Zawsze można pomarzyć...

<i>
~~Rdzawozłoty Winobluszcz niezalogowany
10 listopada 2020r. o 17:28
~~Płoworuda Jukka napisał(a): Dopisane 10.11.2020r. o godz. 13:20:Nie jesteś my w stanie w tej chwili powiedzieć jakie szkody wyrządzą protesty polskiej gospodarce ilu zapłaci to zdrowiem a nawet życiem .

A że tak powiem urwa mać ... któż to zaczął w tym momencie z aborcją walczyć ... ludzie i takie pieniądze tym gnojkom za co płacimy ? za to co mamy ? między innymi na ulicach no i nawet jeżeli nie do końca to jest akurat tak, że moje ciało to moja sprawa - zwłaszcza w ustach nastolatki - to rządu sprawa to tym bardziej to nie jest ... i dobrze, że te dzieci mają odwagę i siłę protestować , bo ktoś powinien im powiedzieć od czego są i czym się mają zajmować i całe starsze pokolenie powinno wstydzić się tego, że milczy ... a najbardziej siewcy pokoju poprzez strach i zwolennicy zamordyzmu ...
22258
#Horus nieaktywny
10 listopada 2020r. o 17:49
prawda...
już pojawiają się kpiny że niedługo do szkół,przedszkoli i wszelkich obiektów zostaną wysłani ''terytorialsi'' by likwidować symbol błyskawicy na skrzynkach energetycznych...

wiadomo dlaczego ...;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza