~Szarobrązowy Mieczyk napisał(a): A czy jesteście za ochroną księży pedofili? Czy oni mają prawo gwałcić nasze dzieci ? To są te wasze wartości chrześcijańskie? Taka nasza tradycja? Proszę nie zapominać że to już nie są ci sami księża co byli za komuny.
I sprawa druga
Wartości chrześcijańskie to nie ochrona życia tylko do urodzenia. A co po urodzeniu? To już nie człowiek? Nie ma prawa do godnego życia i leczenia. Co rrząd ma do zaoferowania matce która urodzi chore dziecko? Może właśnie od tego trzeba by było zacząć. Ośmiu na dziesięciu mężczyzn zostawia takie kobiety same sobie. Czy rząd ma jakieś pomysły aby wyegzekwować alimenty?
Moja kuzynka jest niepełnosprawna od urodzenia. Mieszkała z rodzicami, rodzice zmarli. Teraz mieszka sama i otrzymuje 700 zł renty. Jak z tego ma wyżyć? Gdzie są te wasze wartości chrześcijańskie? Gdzie jest pomoc drugiemu człowiekowi. A gdzie prawa kobiet? Hipokryci. Tą swoją petycję możecie sobie w kapcie włożyć. Byście się wstydzili coś takiego napisać.
Mieczyk , nie będę się odnosił do całego wpisu , nie warto , demagogia w czystej postaci .
Poruszył mnie los Twojej kuzynki , ja mam brata niepełnosprawnego , też mieszka sam , ma rentę inwalidzką i dodatek pielęgnacyjny razem 1300 .
Po śmierci mamy ja i siostra zajęliśmy się tym .
Jesteśmy rodziną która go wspiera , finansowo w domu czysto i nic jemu nie brakuje ,
Brat z Hamburga dba aby miał węgiel na zimę , siostry i mój samochód jest do jego dyspozycji na każde żądanie .
Żaden rząd wszystkiego nie załatwił i nie załatwi , my najbliżsi możemy .
Ja aby uwiarygodnić swój wpis jestem gotów zaprosić Ciebie do brata , czy Ty też zaprosisz mnie do swojej kuzynki , jak wy jako jej rodzina nie jesteście w stanie pomóc , to może obaj coś wspólnie zrobimy .
Czekam na kontakt pod nr .696207676 .
Dodam że my byli działacze Solidarności w miarę naszych możliwości wspomagamy rodziny zmarłych naszych kolegów .
Takie przypadki są jednostkowe , zdecydowana większość radzi sobie znakomicie .
Dopisane 10.11.2020r. o godz. 10:56:
~~Jasnożółta Frezja napisał(a): Dziadersi.,,Zdradzieckie Mordy" .,,Gorszy Sort'' , wielbiciele starego. dziadygi .Oby respiratora dla was zabrakło .oby ksiądz wam prawnuki zgwałcił .Tfu.
Kto Ciebie odczłowieczył , kto jest odpowiedzialny za pozbawienie Ciebie cech ludzkich , całkowita dehumanizacja .