~~Pytanie 2 napisał(a): Dzieci resortowe kochają tewułen?
Przekaż informacji? Ten przekaz?
~~Pytanie 2 napisał(a): ????? tewu en ci od PO wie????
~~Pytanue 3 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pytanie 2 napisał(a): Dzieci resortowe kochają tewułen?
Przekaż informacji? Ten przekaz?
Co to są " dzieci resortowe ". ?
~~Obiektywny Polak napisał(a): Proszę państwa, PIS niestety nie wygra wyborów a wiecie dlaczego???, nie wygra bo włażą w 4 litery bez mydła ukraińcom ze wszystkim. Ludzi już zaczyna w Polsce się denerwować jakie przywileje mają ukraińcy, tysiące młodych byczków z pod znaku tryzuba i czerwono-czarnej szmaty rządzi się w Polsce jakby byli na swojej banderowskiej UPAdlinie, zamiast być na linii frontu to siedzą u nas na naszym socjalu. Czy wiecie że sprzęt wojskowy który został przekazany ukraińcom nie pochodził z naszych zapasów tylko był z naszych jednostek liniowych!!!.. Nasz Prezydent, Premier a także minister obrony właśnie doprowadzili do tego że zostaliśmy pozbawieni sprzętu, gdzie liczy się każda sztuka. Pół biedy kiedy by to się odbyło na zasadzie takiej, że oddajemy 10 szt. czołgów T72 ale zaraz w zamian za to mamy 10 Abramsów lub K2, a tak nie mamy nic!!!. Oddaliśmy to za frajer za DARMO!!!, uważam że to jest działanie na szkodę Państwa i Narodu Polskiego, wymienieni powinni stanąć przed trybunałem stanu!!! za celowe rozbrojenie polskiej armii, a gadanie takich głupot że ukraińcy walczą za naszą wolność jest bzdurą!!! oni walczą u siebie i za siebie a nie za Polskę. Polska nie jest w stanie wojny z Rosją, a po drugie ukraina nie jest w Nato i nie mamy z ukrainą żadnego sojuszu wojskowego ale mamy za to sojusz polityczny partii rządzącej i części opozycji, bo w tych partiach jest pełno ukraińców i jest lobby ukraińskie. Przypominam, że ukraina do dziś dnia nie przeprosiła i nie potępiła zbrodni dokonanej na Polakach na Wołyniu i Małopolsce wschodniej w latach 1939-1947, a my im bezwarunkowo pomagamy w imię czego się pytam???. Nasza pomoc dla ukrainy już kosztowała Państwo Polskie 50mld złotych!!!, to są pieniądze Polaków , nasze a nie rządu bo rząd nie ma żadnych pieniędzy, ma je tylko od obywateli w formie podatków i danin. Dlatego należy skończyć z pomocą ukraińcom w Polsce natychmiast, dla uchodźców owszem 3 razy dziennie micha i poduszka do spania nic więcej. Obejrzyjcie sobie na youtube i nie tylko jak zachowują się ukraińcy w Polsce. Nie są nam w ogóle wdzięczni, wręcz mają nas za głupków i się śmieją z nas. Z jakiej racji na urzędach , szkołach i w miejscach publicznych wisi ukraińska flaga. Gdzie ustawa o języku Polskim i o barwach Narodowych. TO NIE NASZA WOJNA NIE DAJMY SIĘ PODPUŚCIĆ RZĄDZĄCYM ABY POLSKA MIAŁA SIĘ PRZYŁĄCZYĆ DO TEJ WOJNY, to co ukraińcy zasiali w 2014 roku to teraz zbierają swojej owoce, a i karma za Wołyń także do nich wróciła.
STOP UKRAINIZACJI POLSKI, młodych ukraińców zdolnych do noszenia broni miejsce jest na froncie, niech tam się wykazują!!!. czas na wyjazd bezpowrotny z Polski i jeszcze jedno do wszystkich ukrofilów i krótkowzrocznych Polaków którzy będą mnie krytykować, jestem Polakiem i mam polskie obowiązki i inne obce mnie nie interesują!!!.