Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

18442
PIS-PO-PRL
25 kwietnia 2023r. o 18:53
Ooo jest i obiektywny :D

Może ty w takim razie wiesz co z tym kotletem. Nawet temat założyłeś o nim… więc na bank wiesz.
Miną Ł prawie rok… i?

No noe daj się prosić… kto jak kto, ale ty na bank niusy weryfikujesz i fejków nie łykasz ;))

Czy może rok za szybko zleciał i wolne media noe nadążyły ze sprawdzeniem tego?

;)

Dopisane 25.04.2023r. o godz. 18:53:

Było 3000 emerytur
Ile jest po roku?

Dasz radę… no bo kto jak nie ty :D

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ukrainiec niezalogowany
25 kwietnia 2023r. o 18:53
Wy Polacy nie potrzebnie się martwicie! Raz emerytury i ZUS, raz ASF. Na Ukrainie mamy tyle żywca trzody chlewnej że ten Polski nie jest potrzebny. Polska i Unia Europejska będzie miała zapewniony dostęp do tuczników! Zlikwidujcie wasze chlewnie a Ukraina zapewni napływ mięsa dla całej Unii Europejskiej ! W sprawie zboża też była panika że Rosja chce wywołać światowy głód a teraz marudzicie że magazyny pełne :D
~~normalny i przyzwoity jak Tusk niezalogowany
25 kwietnia 2023r. o 19:00
Kiedy ja rządziłem, ludzie w Warszawie żyli po 130 lat,
a mieszkania kupowało sie po 500 zł.
PIS przyszedł i to zlikwidował ;(
~~Szpeniolek niezalogowany
25 kwietnia 2023r. o 19:01
W Polsce zostały jeszcze dwie niezależne gałęzie przemysłu do zlikwidowania - rolnictwo i górnictwo! Kto rozumny wie co się świeci! ASF .....pfffff.......dziki w oborach......;D
13926
qwax_
25 kwietnia 2023r. o 19:09
PIS-PO-PRL napisał(a): Ooo jest i obiektywny :D

Mordo - jesteś! Tęskniłeś, wspominałeś? ;)
Zapomniałem już jak w "niewygodnych" tematach zaczynasz śmieszkować i durni z innych próbujesz robić :)
PS.
Ile emerytur dano za kilka miesięcy/tygodni pracy w Polsce? Pojęcia nie mam, ale nawet jeśli dali tylko jedną, to o jedną za dużo.

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
18442
PIS-PO-PRL
25 kwietnia 2023r. o 19:17
qwax_ napisał(a): Zapomniałem już jak w "niewygodnych" tematach zaczynasz śmieszkować i durni z innych próbujesz robić :)

z ciebie akurat nie trzeba
wyręczasz mnie w tym doskonale ;))

qwax_ napisał(a): Ile emerytur dano za kilka miesięcy/tygodni pracy w Polsce? Pojęcia nie mam, ale nawet jeśli dali tylko jedną, to o jedną za dużo.

rok temu nie mieliście problemu żeby podać liczbę... może liczby są "niewygodne"?
tym gorzej dla liczb :D

no i mordo... zgadzam się z tobą. Takich emerytur nie powinno być ;))

plac pozamiatany... idę na piwko :D
ale bez pawła... odkąd się nachapał, to nawet cześć starym kolegą nie mówi ;((

Dopisane 25.04.2023r. o godz. 19:15:

kolegom
bo zaraz polonista onanista wleci z tu z tyldy :D

Dopisane 25.04.2023r. o godz. 19:17:

qwax_ napisał(a): Tęskniłeś, wspominałeś? ;)

nie... Twoje tematy zbyt szybko znikały bym mógł coś "wspomnieć"
;)

PIS=PO=PRL
~~Granatowoszary Szczypiorek niezalogowany
25 kwietnia 2023r. o 19:21
~~Granatowoszary Szczypiorek niezalogowany
25 kwietnia 2023r. o 19:36

DoRzeczy
Dziennikarz z USA: Zełenski i jego otoczenie zdefraudowali 400 mln dolarów pomocy dla Ukrainy
Autor: DoRzeczy.pl • 12 kwi

Prezydent Ukrainy i jego otoczenie sprzeniewierzyli co najmniej 400 mln dolarów z pomocy udzielonej Ukrainie na zakup paliwa – uważa znany dziennikarz śledczy Seymour Hersh.

"Rząd Ukrainy, na czele z Wołodymyrem Zełenskim, wykorzystuje fundusze amerykańskich podatników, aby drogo zapłacić za niezwykle potrzebny olej napędowy, który utrzymuje armię ukraińską w ruchu w wojnie z Rosją" – napisał Hersh w materiale opublikowanym na platformie Substack.

Według szacunków analityków CIA, na których powołuje się Hersh, zdefraudowane fundusze wyniosły w zeszłym roku co najmniej 400 mln dolarów. Cytowany przez dziennikarza ekspert porównał poziom korupcji władz w Kijowie do sytuacji z wojny afgańskiej, kiedy Pentagon miał płacić aż 400 dolarów za transport jednego kanistra benzyny z portu w Pakistanie do Afganistanu.

"Zełenski kupował od Rosjan olej napędowy ze zniżką. (...) A kto płaci za benzynę i ropę? My. Putin i jego oligarchowie zarabiają na tym miliony – cytuje "dobrze poinformowanego urzędnika amerykańskiego wywiadu" Hersh.

da się zarabiać na wojnie?...da ...
da się dorabiać na wojnie?...tym bardziej się da...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA CER-FAR zaprasza