~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): zadałem ci pytanie jeszcze wczoraj ale ''mordor'' je chlasnął...;D
uważasz że pomysły na wzmocnienie ''obronności'' w formie zalesień czy zabagnień kogokolwiek powstrzymają ?
dzisiaj w epoce pocisków kierowanych i dronów ?
zasieki ? ...one były dobre w czasach pierwszej i drugiej światowej...a dzisiaj?
kopanie ''wilczych dołów''?...;D
a może te tzw. jedno lub trzydniowe ''szkolenia'' zrobią z Polski potęgę militarną? ....każdy kto się na to zapisze będzie to traktował jako piknik i nic więcej a efekt?...żaden...;D
to tylko kolejna odsłona prostackiej propagandy...;D
skopiuję to sobie bo nie wiem czy zdążysz przeczytać i być może odpowiedzieć zanim mordor nie uruchomi sekatora...;D
oprych napisał(a):Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): zadałem ci pytanie jeszcze wczoraj ale ''mordor'' je chlasnął...;D
uważasz że pomysły na wzmocnienie ''obronności'' w formie zalesień czy zabagnień kogokolwiek powstrzymają ?
zasieki ? ...one były dobre w czasach pierwszej i drugiej światowej...a dzisiaj?
a może te tzw. jedno lub trzydniowe ''szkolenia'' zrobią z Polski potęgę militarną? ....każdy kto się na to zapisze będzie to traktował jako piknik i nic więcej a efekt?...żaden...;D
skopiuję to sobie bo nie wiem czy zdążysz przeczytać i być może odpowiedzieć zanim mordor nie uruchomi sekatora...;D
Do mnie to było?
Jeśli tak to:
Jeżeli tak ma wyglądać ta słynna "tarcza wschód" jak to co wyżej wrzuciłem, to nie dziwię się że Konfa i PiS owcy tego nie poparli.
Dziury w ziemi, krzaczory, parę betonowych zapór i drut kolczasty miałby powstrzymać agresję sąsiedniego kraju?
To raczej pomysł na wypchanie kasy dla "swoich" firm które miałyby to budować.
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): ''Jak wygląda komisja wojskowa dla kobiet?
- Wchodzę, a tam przy ławeczkach siedzi jakichś 20 chłopaków. Myślałam, że ta komisja jest organizowana tylko dla kobiet. Ja sobie usiadłam między tymi chłopakami, pan mi dał kartki do wypełnienia. Tam trzeba było napisać swoje podstawowe dane: PESEL, czy jestem po ślubie, czy mam dzieci, czym się zajmuję, czy byłam hospitalizowana, wszystkie ukończone szkoły - powiedziała tiktokerka.
do czyszczenia łazienki Wielka Wyprzedaż - [Temu] do czyszczenia łazienki
temu.com
do czyszczenia łazienki Wielka Wyprzedaż - [Temu] do czyszczenia łazienki
Reklama
- Jak wypełniłam te dokumenty, to wezwali mnie do pierwszego pokoju. Tam pani raz jeszcze zapytała o te wszystkie szkoły, adresy, czym zajmują się moi rodzice, moje zainteresowania, czy umiem pływać, jakieś takie podstawowe pytania. Wywiad trwał z pięć minut i wyszłam stamtąd. Poczekałam kolejne 10 minut w tej świetlicy i zostałam zawołana do pokoju psychologa. Tam pani zapytała mnie o choroby, które przeszłam, na które choruję, jakie leki biorę, czy w rodzinie były problemy alkoholowe, poważne choroby, jak się obecnie czuję - wyjaśniła Eliza.
Kolejnym etapem było spotkanie z lekarkami i ginekologiem. Eliza musiała opowiedzieć o chorobach, które przeszła i swoim samopoczuciu. Potem było badanie wzroku i słuchu.
- I wtedy zaczęło się najgorsze. Wyszłam z tego pokoju i czekałam na orzeczenie. Sama komisja trwała może pół godzinki ze wszystkim. Czekałam na to orzeczenie półtorej godziny. I tak siedzę, i siedzę, a tam jeszcze nie było zasięgu. A mnie wzywała trochę praca. Skoro i tak siedzę, to sobie popracuję. Nie ma zasięgu, nie mogłam nic pomontować, więc siedziałam, patrzyłam w sufit i oglądałam odcinki Pateca na telewizorku - powiedziała Eliza.
Polka dostała kategorię D
W końcu Eliza otrzymała orzeczenie. Dostała kategorię D. Oznacza to, że tiktokerka jest niezdolna do służby wojskowej.''
;D
~~Bracia Rosjanie napisał(a): oprych napisał(a): Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): zadałem ci pytanie jeszcze wczoraj ale ''mordor'' je chlasnął...;D
~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bracia Rosjanie napisał(a): oprych napisał(a): Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): zadałem ci pytanie jeszcze wczoraj ale ''mordor'' je chlasnął...;D
Do mnie to było?
Jeśli tak to:
Jeżeli tak ma wyglądać ta słynna "tarcza wschód" jak to co wyżej wrzuciłem, to nie dziwię się że Konfa i PiS owcy tego nie poparli.
Dziury w ziemi, krzaczory, parę betonowych zapór i drut kolczasty miałby powstrzymać agresję sąsiedniego kraju?
To raczej pomysł na wypchanie kasy dla "swoich" firm które miałyby to budować.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, to teraz wiem dlaczego ruskie onuce tego nie poparły.
Faktycznie ,dziury w ziemi, krzaczory, parę betonowych zapór i drut kolczasty miałby powstrzymać agresję sąsiedniego kraju? Dronów i rakiet by nie zatrzymały , PiS i Konfa , gdy tylko będą rządzić ,zbudują wysoki na kilka kilometrów płot .I to będzie to , na razie Putin jest bezpieczny.
jesteś już głupcem czy na tą chwilę tylko pretendentem?
bo komentarz to raczej ta pierwsza opcja...;D
co zatrzymało tą rakietę która ''wylądowała'' w okolicach Bydgoszczy ?
a może powodem tego był brak zasieków ?