~~Laur złoty napisał(a):Ktoś napisał: oprych napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Bubu napisał(a): Jak widać trudno jest tym popierających konfę odnieść się nawet do tego co sami piszą o tym jak to konfa zapewni Polsce suwerenność i to że nie będzie chodzić na niczyim sznurku.
Nawet Lucjan taki wielki polityczny strateg który teraz ma swoich nowych idoli nie o tym pisze a o Januszu.
Obecne i poprzednie rządy zgadzały się na wszystko co wymyślała Unia (zielone łady, pakty migracyjne, wszelką "pomoc" Ukrainie, KPO powiązane z "praworządnością", przekazywanie coraz większych kompetencji komisji europejskiej itd.
Każdy sprzeciw tego typu pomysłom jest w interesie Polski.
Czyli to według ciebie Konfa wszystko zmieni. Nie będzie dawać kasy Ukrainie, wyjdzie z zielonego ładu i będzie sama stanowić tu prawo.
Jakie? Dziesięć czy piętnaście lat za aborcję płodu z gwałtu? Zgoda na rozwód jak biskup pozwoli? Żydzi do gazu ? Homoseksualiści do gazu czy TYLKO do obozów?
Unia sobie Polska sobie. Tylko co z gospodarką a więc z kim handlować i na jakich warunkach? Cła Konfa wprowadzi? Co z obronnością?
Wynajmie chrystusowych czy maryjnych ,,rycerzy''?
Piszesz oprychu okólnikami i sloganami jak twój Mentzen ale prawdziwych pomysłów tak jak i on nie masz.
Masz u siebie szkołę? To jednym z pomysłów twojego idola jest likwidacja małych ,wiejskich szkół. Popierasz to?
Żadna partia nie ma lekarstwa na wszystko. I nie twierdzę że Konfederacja wszystko zmieni. Nie mają takiej możliwości. Ale wiem że będzie bardziej "dbać" o Polaków od pozostałych ugrupowań.
Ciągle przypominacie tą "piątkę Mentzena ", coś co powiedział x lat temu i pewnie już dawno jest nieaktualne. Tusk też miał swoje sto konkretów i jakoś nie widać by je wprowadzał.
Konfa też Polski z Unii raczej nie wyprowadzi bo do tego musiałoby się społeczeństwo zgodzić (referendum),a na to się nie zanosi.
Politykę pro-państwową też można prowadzić czego przykładem są Węgry czy Słowacja. Jakoś nikt ich z unii nie wywalił, nie zablokował możliwośći handlu czy podobnych rzeczy.
W gminie Gromadka już dawno nie ma małych szkół. Zlikwidowały je PiS i PO.
oprych napisał(a):Ktoś napisał: ~~Laur złoty napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: oprych napisał(a):
Żadna partia nie ma lekarstwa na wszystko. I nie twierdzę że Konfederacja wszystko zmieni. Nie mają takiej możliwości. Ale wiem że będzie bardziej "dbać" o Polaków od pozostałych ugrupowań.
Ciągle przypominacie tą "piątkę Mentzena ", coś co powiedział x lat temu i pewnie już dawno jest nieaktualne. Tusk też miał swoje sto konkretów i jakoś nie widać by je wprowadzał.
Konfa też Polski z Unii raczej nie wyprowadzi bo do tego musiałoby się społeczeństwo zgodzić (referendum),a na to się nie zanosi.
Politykę pro-państwową też można prowadzić czego przykładem są Węgry czy Słowacja. Jakoś nikt ich z unii nie wywalił, nie zablokował możliwośći handlu czy podobnych rzeczy.
żadna partia nie miała i mieć nie będzie lekarstwa na wszystko...
bo każda partia gra ''pod siebie'' a nie pod dobro Polaków...
wiesz dobrze że Polacy nawet gdyby doszło do referendum nie poprą pomysłu na wyjście z Unii...
i to jest dla mnie więcej niż pewne...
Polska bez Unii całkowicie przepadnie...całkowicie przestanie się liczyć...
masz zapewne sąsiadów rolników...co by wielu z nich zrobiło bez dopłat unijnych?...za co by kupowali kombajny ,siewniki czy ciągniki? ....z oszczędności? ;D
coś z mojego podwórka?....skąd biorą się u mnie tablice w typie -''dofinansowane z dopłat unijnych ''
pomyśl ...dzisiaj imperium romanum'' nie ma kasy na wyrównanie miejskich ulic a ty i twój kandydat chcecie namawiać do wyjścia z Unii? ...ma to sens?
tak...podajesz przykład Węgier i Słowacji i słusznie...czyli można prowadzić politykę opartą na racjonalności i tym by ich obywatele nie odczuwali tego co u nas wręcz narasta czyli coraz większego niepokoju o ''jutro''...
dlaczego więc nie iść w ich ślady?
odpowiedź jest w sumie prosta...bo u nas jest głęboko już zakorzeniona jedna myśl ...myśl o złej Rosji ...
tak jakby i Węgry i Słowacja (Czechosłowacja) nigdy nie była związana z blokiem państw uzależnionym od ZSSR...
JESTEŚ W STANIE OKREŚLIĆ KIEDY I KTO ZACZĄŁ TO NAKRĘCAĆ ?
nie wracaj do czasów caratu i Piłsudskiego...chodzi mi o ostatnie lata...
~~Kasztanowatordzawy Migdałowiec napisał(a):Ktoś napisał: oprych napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Laur złoty napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: oprych napisał(a):
żadna partia nie miała i mieć nie będzie lekarstwa na wszystko...
bo każda partia gra ''pod siebie'' a nie pod dobro Polaków...
wiesz dobrze że Polacy nawet gdyby doszło do referendum nie poprą pomysłu na wyjście z Unii...
i to jest dla mnie więcej niż pewne...
Polska bez Unii całkowicie przepadnie...całkowicie przestanie się liczyć...
masz zapewne sąsiadów rolników...co by wielu z nich zrobiło bez dopłat unijnych?...za co by kupowali kombajny ,siewniki czy ciągniki? ....z oszczędności? ;D
coś z mojego podwórka?....skąd biorą się u mnie tablice w typie -''dofinansowane z dopłat unijnych ''
pomyśl ...dzisiaj imperium romanum'' nie ma kasy na wyrównanie miejskich ulic a ty i twój kandydat chcecie namawiać do wyjścia z Unii? ...ma to sens?
tak...podajesz przykład Węgier i Słowacji i słusznie...czyli można prowadzić politykę opartą na racjonalności i tym by ich obywatele nie odczuwali tego co u nas wręcz narasta czyli coraz większego niepokoju o ''jutro''...
dlaczego więc nie iść w ich ślady?
odpowiedź jest w sumie prosta...bo u nas jest głęboko już zakorzeniona jedna myśl ...myśl o złej Rosji ...
tak jakby i Węgry i Słowacja (Czechosłowacja) nigdy nie była związana z blokiem państw uzależnionym od ZSSR...
JESTEŚ W STANIE OKREŚLIĆ KIEDY I KTO ZACZĄŁ TO NAKRĘCAĆ ?
nie wracaj do czasów caratu i Piłsudskiego...chodzi mi o ostatnie lata...
Jak to kto? Jarosław ze swoją świtą.
Skłócił nas z wszystkimi sąsiadami bo nie podzielali jego nienawiści do "kacapii"
A teraz Tusku to dalej walecznie kontynuuje.
oprych napisał(a):Ktoś napisał: ~~Kasztanowatordzawy Migdałowiec napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał:
Jak to kto? Jarosław ze swoją świtą.
Skłócił nas z wszystkimi sąsiadami bo nie podzielali jego nienawiści do "kacapii"
A teraz Tusku to dalej walecznie kontynuuje.
no widzisz ...i tu się zgadzamy ...
tylko że nadal będę jak bumerang wracał do ''piątki '' twojego kandydata...
czy i on nie wpisuje się w taki sam scenariusz? ...lub przynajmniej bardzo podobny ...
sorki -memorki ale nie mamy ani jednego sąsiada z którym każdy nie(rząd) czymś z nimi nie zadarł....
popatrz jak pięknie ''ustawiona'' jest chociażby Austria....potrafili sobie we własnej Konstytucji tak napisać przepisy że dzisiaj są chyba bardziej neutralni niż ta osławiona(niesłusznie zresztą ) neutralna Szwajcaria...;D