Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~maile Dworczyka niezalogowany
16 stycznia 2022r. o 14:29
Co mamy na Broniarza? Co mamy na dziennikarza? Co mamy na prokuratorkę? Co mamy na sędziego? Co mamy na adwokata? Co mamy na opozycję? Co mamy na lekarza? Co mamy na obywatela? To nie władza, to komunistyczna bezpieka
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
20886
#Jurko61 nieaktywny
16 stycznia 2022r. o 16:18
PanM napisał(a):
Ktoś napisał: ~~skorn napisał(a): Oskarżam:
Andrzeja Sebastiana Dudę, urodzonego 16 maja 1972 r. w Krakowie, o to, że pełniąc funkcję prezydenta RP, dopuścił się bezprawnej zmiany konstytucyjnego ustroju Rzeczypospolitej Polskiej, podważając zasadę podziału i równoważenia władz (Konstytucja RP, art. 10 ust. 1), a w szczególności podpisując liczne ustawy zmieniające ustrój państwa w drodze niekonstytucyjnej, m.in. ustawę o ustroju sądów powszechnych, o Sądzie Najwyższym i o Krajowej Radzie Sądownictwa, czym popełnił delikt konstytucyjny, a także naruszył art. 127 kodeksu karnego (zamach stanu). Ponadto dopuścił się licznych przestępstw przekroczenia uprawnień funkcjonariusza publicznego, m.in. usiłując ułaskawić osoby przed wydaniem wobec nich prawomocnego wyroku, a także przestępstw niedopełnienia obowiązków przez funkcjonariusza publicznego, m.in. przez uporczywą odmowę odebrania przyrzeczenia od prawidłowo wybranych sędziów Trybunału Konstytucyjnego, czym popełnił delikt konstytucyjny i przestępstwo z art. 231 kodeksu karnego (przekroczenie uprawnień przez funkcjonariusza).
Oskarżam:
Beatę Marię Szydło, urodzoną 15 kwietnia 1963 r. w Oświęcimiu, o to, że pełniąc funkcję Prezesa Rady Ministrów, wstrzymała publikację powszechnie obowiązujących orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego o sygnaturach K 47/15, K 39/16 i K 44/16, a następnie uporczywie wstrzymywała się od decyzji o opublikowaniu tych orzeczeń, czym popełniła delikt konstytucyjny z art. 190 ust. 2 Konstytucji RP, a także nie wypełniła ciążących na sobie obowiązków, popełniając przestępstwo z art. 231 kk (przekroczenie uprawnień przez funkcjonariusza).
Oskarżam:
Mateusza Jakuba Morawieckiego, urodzonego 20 czerwca 1968 r. we Wrocławiu, o to, że pełniąc funkcję Prezesa Rady Ministrów, nie doprowadził do natychmiastowej publikacji orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego o sygnaturach K 47/15, K 39/16 i K 44/16, czym popełnił przestępstwo z art. 231 kk niedopełnienia obowiązków przez funkcjonariusza publicznego; ponadto o to, że w trakcie kampanii wyborczej poprzedzającej wybory samorządowe 21.10.2018 r. wielokrotnie obiecywał preferencje rządowe w rozdziale środków publicznych dla tych samorządów, w których większość zdobędzie partia pod nazwą „Prawo i Sprawiedliwość”, czym dopuścił się przestępstwa czynnego łapownictwa wyborczego, zatem czynu zabronionego przez art. 250a par. 2 kk.
Oskarżam:
Zbigniewa Tadeusza Ziobrę, urodzonego 18 sierpnia 1970 r. w Krakowie, o to, że pełniąc funkcję ministra sprawiedliwości, działając w porozumieniu z podległymi sobie funkcjonariuszami publicznymi, wpływał bezprawnie na sposób funkcjonowania i obsadę Krajowej Rady Sądownictwa, Trybunału Konstytucyjnego, Sądu Najwyższego i sądów powszechnych, co stanowi przestępstwo przekroczenia uprawnień i niedopełnienia obowiązków, o którym mowa w art. 231 kodeksu karnego; także o to, że dopuścił się fałszywych publicznych oskarżeń innych osób o popełnienie przestępstwa, w tym w trakcie wykonywania przez te osoby czynności medycznych, czym popełnił przestępstwo z art. 238 kk (fałszywe zawiadomienie o przestępstwie); także o utrudnianie lub udaremnianie postępowania karnego, a zatem o przestępstwa z art. 239 kk (poplecznictwo) przez to, że pełniąc funkcję prokuratora generalnego, wywarł presję na podporządkowanych sobie prokuratorów, by zakończyli dochodzenie w sprawie przemocy bezprawnej dokonanej w dniu 10 listopada 2017 r. przez grupę uczestników Marszu Niepodległości w stosunku do pokojowo protestujących kobiet.
Oskarżam:
Julię Annę Przyłębską, urodzoną 16 listopada 1959 r. w Bydgoszczy, o to, że mimo zawinionych przez siebie nieprawidłowości w tzw. wyborze na stanowisko prezesa Trybunału Konstytucyjnego, polegających m.in. na celowo spowodowanej przez siebie nieobecności niektórych sędziów TK w posiedzeniu Zgromadzenia Sędziów TK, a także braku formalnej rezolucji w sprawie przedstawienia kandydatów na to stanowisko prezydentowi RP, w sposób uporczywy i w trybie ciągłym podawała się za prezesa Trybunału Konstytucyjnego, czyli podawała się za funkcjonariusza publicznego o uprawnieniach, których nie ma, czym naruszyła art. 227 kk (oszukańcze podanie się za funkcjonariusza publicznego); ponadto o to, że wielokrotnie zmieniała bezprawnie już wcześniej ustalone składy sędziowskie orzekające w TK, czym popełniła przestępstwo z art. 231 kk (niedopełnienie obowiązków lub przekroczenie uprawnień przez funkcjonariusza publicznego); ponadto w trybie pomocnictwa przestępczego opisanego w art. 18 par. 3 kk umożliwiała udział w orzekaniu w TK osobom do tego nieuprawnionym, czym pomogła w popełnieniu przestępstwa ciągłego z art. 227 kk (podanie się za funkcjonariusza publicznego).
Oskarżam:
Jarosława Aleksandra Kaczyńskiego, urodzonego 18 czerwca 1949 r. w Warszawie, o to, że kierując wykonaniem czynów zabronionych przez inne osoby, w szczególności pełniące funkcje prezydenta RP, premiera, ministrów, prezesa Trybunału Konstytucyjnego oraz posłów i senatorów wybranych z list partii pod nazwą „Prawo i Sprawiedliwość”, dopuścił się sprawstwa kierowniczego nakierunkowanego na zmianę ustroju konstytucyjnego RP przez obalenie zasad demokratycznego państwa prawnego (art. 2 Konstytucji RP) oraz podziału i równoważenia się władz (art. 10 ust. 1 Konstytucji RP), skupiając całą władzę publiczną w swoich rękach, a zatem sprawstwa kierowniczego dotyczącego zbrodni zamachu stanu, o której mowa w art. 127 kodeksu karnego; ponadto o publiczne znieważenie grupy ludzi przez ogłoszenie, że potencjalni imigranci są nosicielami groźnych zarazków, czym popełnił przestępstwo z art. 257 kk (publiczne znieważenie grupy ludzi).

Pierwsze jaskółki. Ktoś obeznany w literze prawa opisał grzechy główne władzy. To dopiero początek . Ludzie się obudzą i odpowiednio zareagują.Kwestia czasu.

Czy ktoś kto to pisał zastanowił się na jakie drwiny się naraża ???
Stare powiedzenie PanieM , szanowny Przemysławie starający kiedyś tam z listy Palikota
zaistnieć , „ Kruk krukowi oka nie wykole”.
Zapytam wprost kogo z byłych rządzących i kiedy rozliczyli ???
Wałęsa ułaskawił kogo ??
PO-PSL ktoś rozliczył ???
Panie Przemku obywatele naszego pokroju mogą zanucić tylko dobrze pasującą piosenkę
„Wypijmy za błędy , za błędy na górze””
Pozdrawiam.
11445
PanM
16 stycznia 2022r. o 17:21
Jurko61 napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~skorn napisał(a): Oskarżam:

Stare powiedzenie PanieM , szanowny Przemysławie starający kiedyś tam z listy Palikota
Zapytam wprost kogo z byłych rządzących i kiedy rozliczyli ???
Wałęsa ułaskawił kogo ??
PO-PSL ktoś rozliczył ???
Panie Przemku obywatele naszego pokroju mogą zanucić tylko dobrze pasującą piosenkę
„Wypijmy za błędy , za błędy na górze””
Pozdrawiam.

Mimo że zauważył Pan iż to nie ja popełniłem to oskarżenie nie omieszkał Pan skorzystać z okazji wbicia mi szpileczki.
Po prawdzie w moim odczuciu nie powinienem z powodu tamtego zdarzenia odczuwać dyskomfortu.Palikot pomijając to co zrobił na końcu na pierwszym kongresie zaproponował to czego oczekiwali Polacy.Niestety między swoimi " GOSPODARKA " a w TV " geje , marihuana , krzyże ".
Co do meritum sprawy nie ma znaczenia co kruki sobie zrobią.
One przez 76 lat tak manipulowały ustawami że dzisiaj " IM TE PIENIĄDZE SIĘ PO PROSTU NALEŻĄ " .
Jednak powyższy tekst popełniony został w formie prywatnego oskarżenia suwerena wobec najwyższych postaci Polskiej polityki.A tu efekt jego starań zależy kto , kiedy i jak wielką będzie miał władzę oraz czy zechce wytoczyć najcięższe działa w postaci oskarżenia tych person przez trybunał stanu.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
16 stycznia 2022r. o 17:22

zaprzecz temu że ktoś gdzieś skłamał w swoim poście i podaj konkret dlaczego tak uważasz ...
tylko nie umknij od odpowiedzi :D
wtedy okaże się z kogo tu będzie można drwić ...;D
ja kiedyś drwiłem sobie zPanaM kiedy był w ten ruch zaangażowany i pisałem wprost że zostanie z ''ręką w nocniku'' chociaż początki Palikota były dosyć ciekawe...
teraz ty starasz się tu przypominać w kpiącym tonie dawna przynależność PanaM ale burzysz się okrutnie kiedy ja przypominam przeszłość lucusia...
czyż on dzisiaj też nie został w podobny sposób ''wysterowany''? ;D

wystarczy sobie sprawdzić kto kogo i za co ułaskawiał ...
wierz mi że teraz kiedy poparcie dla pSSdzielców lecie ''na ryj'' przyszła władza jednak kogoś rozliczy ...;D

chcesz pić za czyjeś ''błędy''?
a za jakie błędy piSSdzielców będziesz pił ?

później poczytam ...jak będzie co ...;D
11445
PanM
16 stycznia 2022r. o 17:54
Panie JURKO61 w największym skrócie od 76 lat wszystkie rządzące partie transformują wprost gotówkę z kieszeni Polskiej przedsiębiorczości i jej pracowników do kieszeni partyjnych elektoratów.
Tak było za PZPR i tak jest za PiS .

Dopisane 16.01.2022r. o godz. 17:54:

Ubieranie pewnych grup w przywileje buduje w nich przyzwyczajenia które w następstwie staną się bardzo trudne do wyeliminowania.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
20886
#Jurko61 nieaktywny
16 stycznia 2022r. o 19:06
Horus napisał(a): Czy ktoś kto to pisał zastanowił się na jakie drwiny się naraża ???

zaprzecz temu że ktoś gdzieś skłamał w swoim poście i podaj konkret dlaczego tak uważasz ...
ja kiedyś drwiłem sobie zPanaM kiedy był w ten ruch zaangażowany i pisałem wprost że zostanie z ''ręką w nocniku'' chociaż początki Palikota były dosyć ciekawe...
teraz ty starasz się tu przypominać w kpiącym tonie dawna przynależność PanaM ale burzysz się okrutnie kiedy ja przypominam przeszłość lucusia...

wierz mi że teraz kiedy poparcie dla pSSdzielców lecie ''na ryj'' przyszła władza jednak kogoś rozliczy ...;D

Janusz ogarnij się trochę interpretując moje wpisy , po pierwsze nie drwię z pana Przemysława
Lecz nadmieniam prawdę iż startował z listy Palikota ( nie jest to ujmą) , co do zaistnienia pana Przemka ,
Naturalne i oczywiste było by , kiedy wygrana formacji Palikota objęła by władzę , pan Przemysław
by zaistniał w polityce ( czyż nie ??)
Gdzie nadmieniłem nieprawdziwość zarzutów ??
Jeżeli są winni trzeba ukarać , czy to Tusk, Kaczyński ,Ziobro lub Wałęsa
Więc proszę Janusz więcej refleksji w ocenie mojej osoby ,
A to że „Kruk ,Krukowi oka nie wykole” ???
To jestem pewien jak amen w pacierzu.
Stawiam 500 Euro na dobre cele , jak choć jedna osoba w/w zostanie skazana.
Stoi????
~~Merkel niezalogowany
16 stycznia 2022r. o 19:23
Jurko61 napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): Czy ktoś kto to pisał zastanowił się na jakie drwiny się naraża ???

Janusz ogarnij się trochę interpretując moje wpisy , po pierwsze nie drwię z pana Przemysława
Lecz nadmieniam prawdę iż startował z listy Palikota ( nie jest to ujmą) , co do zaistnienia pana Przemka ,
Naturalne i oczywiste było by , kiedy wygrana formacji Palikota objęła by władzę , pan Przemysław
Stoi????

Znalazł się łaskawca ty nie stawiaj tych 500 Euro tylko wypad z tego forum konfidencie .
22258
#Horus nieaktywny
16 stycznia 2022r. o 21:18
Jurko61 napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a)

Stoi????

Jurek ...jestem na tyle ''ogarnięty '' że potrafię czytać ''między wierszami''
wpisujesz sie klasycznie w retorykę swojego brata który często wypomina tu przynależność PanaM do ruchu Palikota a ty to podłapałeś ...
więc nie tłumacz się tu teraz a zwłaszcza w taki sposób...;D

nie odpowiedziałeś jednak dlaczego ktoś ''naraża się na drwiny'' skoro sam piszesz że nie ''nadmieniles o nieprawdziwości zarzutów''
a skoro tak to z czego chcesz sam lub ktoś inny ma drwić?
odnoszę wrażenie że niekiedy sam za sobą nie ''zdanżasz'' :D lub piszesz nie myśląc co piszesz ...

to że chcesz stawiać tam jakąś kasę nie przekonuje mnie bo wybrałeś nazwiska ze ''świecznika'' tzw. ''polityki'' a tacy jak wiadomo nigdy wcześniej w Polsce nie byli ukarani...
nawet jak zarzuty są poważne znajdzie się ktoś kto ich ''ułaskawi''

popatrz na to kto odpowiedział karnie za dziesiątki afer jakie przetoczyły się przez ten kraj ...
skazani to szeregowi posłowie bo w tych najłatwiej uderzyć ...
na zasadzie ''płotka na pożarcie a szczupak nadal będzie grasował''

w tym durnym kraju w jakim przychodzi mi żyć nawet wyrok w tzw. ''zawieszeniu'' nie skutkuje tym że zamyka drogę do stanowisk publicznych a tym samym do dalszej kariery...

popatrz na tego piSSdzielca z ostatniej komisji...
skazany przez sąd za kłamstwa i oszczerstwa nadal jest wiceministrem ...

tak że Jurek ...zanim zaczniesz pisać coś o politykach opozycji ,czepiać się że to wszystko ''wina Tuska'' sam zacznij od refleksji ...
czy to co piszesz ma sens i czy nie znajdzie się ktoś kto rozpieprzy w pył twoje teorie...

a teraz poleję sobie co nie co ,doleję coli i powolutku szykuję się do meszu naszych z Białorusią ...

Dopisane 16.01.2022r. o godz. 21:18:

warto było ...nasi górą ...;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza