M21W2 napisał(a): qwax_ napisał(a): ~Bura Aksamitka napisał(a): Brunatna Macierzanka podaj źródło tych informacji.
Ja się zaszczepię, nawet jeśli będą to siki krowy, bo chcę normalnie żyć i podróżować. Jeśli to jedyny sposób, skorzystam z niego.
Zapytam tak czysto teoretycznie:
Nawet jeśli będzie to obarczone dużym ryzykiem poważnej utraty zdrowia? Bo wtedy to już nie będzie "normalne życie" tylko dożywotnie cierpienie.
A wtedy jeśli "podróżowanie", to tylko po lekarzach i na końcu do Św. Piotra? ;)
Ja zapytam poważnie po raz kolejny , jakie masz alternatywne rozwiązanie .
Zakończyłeś przekonywanie że nie ma żadnej pandemii pisząc o korona-ściemie .
Widocznie zrozumiałeś że się mylisz zacząłeś przekonywać do modelu szwedzkiego
w walce z covidem też się myliłeś .
Ja już nie wiem ja z tobą rozmawiać ;)
To może przez analogię - co zrobić z grypą? Czy masz jakąś "alternatywę"? Przecież ona corocznie zabija setki tysięcy ludzi!! Rok w rok. No może za wyjątkiem obecnego sezonu. Bo teraz przypadków grypy jest nawet o 99% przypadków mniej niż w latach poprzednich. CUD ;) Teraz wszelkie przeziębienia to covid :)
W związku z grypą też zamknijmy całą gospodarkę, zabrońmy ludziom wychodzić z domu, dzieciom do szkoły - a w ten sposób może uratujemy trochę ludzkich istnień od zgonów na grypę ;)
Ja nie kwestionuję covidu. To wirus jeden z wielu, ale ten został uznany "królem" wirusów. Zupełnie bezpodstawnie.
Ja tylko pokazuję, że światowa panika jest niczym nieuzasadniona!!
Obostrzenia wprowadzane na całym świecie są w większości szkodliwe i głupie.
To ich "lekarstwo" jest dużo gorsze niż sama choroba. A to nie są jeszcze ostateczne "decyzje" rządzących ;)
I te "obostrzenia" przyczyniają się do dużo większej ilości zgonów niż sam covid.
Model szwedzki jest najlepszym rozwiązaniem jaki można w obecnej sytuacji zastosować.