Jurko61 napisał(a):~~Ciemnoszara Żurawka napisał(a):Horus napisał(a): a może warto tu zapytać co Polska zrobiła dla niego?
i może zamiast kogoś o to pytać sam zdradzisz co to takiego dla ciebie zrobiła?
Polska dała mi Szkołę ,wojsko pracę ,i Rodzinę ,nigdy nie musiałem jechać do Niemiec jako gasarbajter do szparagów czy innych prac .
Najpierw przeanalizuj co napisałeś , a potem podejmij dyskusję.
W tych czasach kiedy ja wyjeżdżałem , nie było perspektywy , ani sensu ,
Ciesz się że tacy jak my chcemy w jakiś sposób wam przekazać nasze
w większości negatywne doświadczenia z tamtych lat ,byście mogli z naszych doświadczeń skorzystać i znaleźć drogę sukcesu.
Co do szparagów bardzo chętnie w sezonie sobie podjadam ,
A Gastarbeiter nie pasuje do mojego statusu .
~~Ciemnoszara Żurawka napisał(a):
takich jak ty w Polsce są miliony, ludzie mają komisy samochodowe i pracują na PKB Polski a nie Szwabów . Dobrze ktoś napisał uciekłeś z Polski a teraz próbujesz nam udzielać głupich rad .Jaki ty masz wkład w rozwój Polski
PIS-PO-PRL napisał(a):~~Ciemnoszara Żurawka napisał(a):
takich jak ty w Polsce są miliony, ludzie mają komisy samochodowe i pracują na PKB Polski a nie Szwabów . Dobrze ktoś napisał uciekłeś z Polski a teraz próbujesz nam udzielać głupich rad .Jaki ty masz wkład w rozwój Polski
a Ty? jaki masz wkład?
Kuźwa... tylu budowniczych dobrobytu, że strach się bać. Wszyscy walczyli o wolność, oczywiście w pierwszym szeregu szli na wojsko i brali na siebie wszystkie kule, potem w pocie czoła budowali gospodarkę zakładając komisy samochodowe.
Miliony Was były?... szkoda że tak robotę spierd_ _liliście :D
~~Siwa Czeremcha napisał(a):
~~Siwa Czeremcha napisał(a):
Teraz czas na ciebie , zamiast truć na forum zrób coś co nazwiesz dobrą robotą .
Zbuduj Polskę twoich marzeń .
Są tacy co teraz walczą o lewacko tęczową , a ty co , siedzisz z podkulonym ogonem .
Horus napisał(a): dziwne są te wasze przepychanki ale takie coś już mnie przestało dziwić...
może dlatego że się przyzwyczaiłem?
jedni wyjechali i im się udało a inni skończyli śpiąc w pustostanach berlińskiego Pankow...
w Polsce bywa to samo ...