Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Rusza pilotażowy program szczepień
~Celestynowy Cytryniec niezalogowany
13 kwietnia 2021r. o 15:19
'Dobrze żarło i zdechło' a miało być tak pięknie - masowo.

Bolesławiec dostał przydział 1500 dawka na tydzień.

Czy to całe 'zamieszanie organizacyjno-medialne' tylko dla szczepienia 200 osób dziennie?

Czy to nie 'przerost formy nad treścią'?

Może trzeba było najpierw zabezpieczyć odpowiednio ilość potrzebnych szczepionek?

Chyba 'koledzy' z pis_da zrobili 'bezprkręgosłupowych' w ch_u_ja?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
13 kwietnia 2021r. o 15:34
PIS-PO-PRL napisał(a): Panie m21, Pan to w innym świecie żyje :) lekarze sie poszczepili, a nawet pacjenta osłuchać nie chcą. 4 przypadki covidu w familli miałem. Telefon z sanepidu, dziekuje sajonara. Nie ma leczenia wczesnego stadium choroby... nie dla tego ze w szpitalu nie ma miejsca, tylko że wszystko na telefon działa.
Pacjent jest pozostawiony sam sobie.

Przynajmniej mam jedną niewiadomą mniej po tych 4 przypadkach. Lekko chorych do szpitala nie biorą... i leczą na telefon :D

Krótko bez komentarza :

Kiedy bezpośrednia wizyta
Twój lekarz nie może odmówić Ci bezpośredniej wizyty, gdy:

Nie wyrażasz zgody na teleporadę – Ty lub Twój opiekun ustawowy.
Cierpisz na przewlekłą chorobę i nastąpiło pogorszenie lub zmieniły się objawy.
Istnieje podejrzenie choroby nowotworowej.
Twoje dziecko nie ma jeszcze 6 lat.
Masz pierwszą wizytę u lekarza, pielęgniarki lub położnej podstawowej opieki lekarskiej, których wskazałeś w deklaracji wyboru.

Lekarz odmawia przyjęcia Cię bezpośrednio w placówce? Zadzwoń na numer Telefonicznej Informacji Pacjenta 800 190 590 i zgłoś tę oraz inne nieprawidłowości.

~~Szaropopielata Dabecja niezalogowany
13 kwietnia 2021r. o 15:43
i tak PRL_-u dostałeś następną poradę od M21porady
jak dobrze mieć komputra
14240
M21W2
13 kwietnia 2021r. o 15:44
~~Bordowa Smagliczka napisał(a):
M21W2 napisał(a): Wy foliarze ...

Gdy brak rzeczowych argumentów, pozostają inwektywy...
Wstyd panie MW

Jeżeli Pan nie ma wiedzy co do określeń pewnej grupy ludzi , dla Pana wszystko będzie inwektywą .
foliarz (język polski)
pejor. osoba, która wierzy w teorie spiskowe, zjawiska paranormalne, pseudonaukowe teorie .
18442
PIS-PO-PRL
13 kwietnia 2021r. o 15:45
Kurła... I życie stało się piękne :))

PIS=PO=PRL
14240
M21W2
13 kwietnia 2021r. o 16:03
qwax_ napisał(a):
M21W2 napisał(a):
PIS-PO-PRL napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Czy jest Pan w stanie odróżnić zapobieganie chorobom od leczenia chorych

Tak, jestem w stanie odróżnić.
Jestem też w stanie odróżnić "leczenia wczesnego stadium choroby" od "Proszę czekać aż saturacja spadnie i wówczas dzwonić"

Nareszcie konkret , dodam jeszcze że poważnie chorzy czekają w karetkach pod szpitalami , czekają aż zwolni się łóżko .
W wielu szpitalach z braku miejsc odsyłają chorych do innych odległych miejscowości często do innych województw .
To wszystko należy jak najszybciej zmienić , ja znam tylko jeden sposób który akceptuję - DDM oraz szczepienia .
Wy foliarze macie swoją receptę na opanowanie pandemii ? , z tego co czytam to preferujecie obywatelskie nieposłuszeństwo i leczenie amentadyną .

Podstawowy sposób to PRZYWRÓCIĆ normalny dostęp do lekarzy!!
Bo to, że pacjenci czekają w karetkach pod szpitalami nie wynika z tego, że covid jest jakoś szczególnie groźny, ale z tego, że jak napisał PO-PIS-PRL z faktu, że chorzy nie maja dostępu do lekarzy (zaszczepionych!!) w początkowej fazie choroby, a do szpitali trafiają w karetkach już w stanie bardzo ciężkim.
Gdyby w latach poprzednich tak samo "leczono" grypę (teleporadą) to śmiertelność też poszybowała w górę.

Też bez komentarza - kilka artykułów dla qwaxa .

W oddalonych o prawie sto kilometrów Siedlcach i Kozienicach pacjentów covidowych z Warszawy i okolic już nie chcą przyjmować. Kolejne szpitale w stolicy są pełne. Karetki szukają wolnych miejsc. W Business Insider Polska publikujemy relację z pracy pogotowania ratunkowego w Warszawie. To nagrania i zapis rozmów z ostatniej soboty i niedzieli. - Nie mamy żadnego łóżka covidowego – to słowa, które wielokrotnie padały w ten weekend.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/koronawirus-w-polsce-nagrania-z-karetek-pokazuja-brak-miejsc-w-szpitalach/06tet41

Świętokrzyski Szpital Tymczasowy nie ma już wolnych miejsc dla chorych na Covid-19. Rośnie także liczba hospitalizowanych w innych placówkach medycznych. Sytuacji nie poprawiają także nowe zakażenia. Minionej doby odnotowano ich aż 812. Niestety są też kolejne 33 ofiary śmiertelne.
https://kielce.tvp.pl/53064900/w-tymczasowym-szpitalu-brak-wolnych-miejsc-w-regionie-na-covid-zmarly-33-osoby

"Nie pamiętam, kiedy ostatnio mogłem powiedzieć, że któreś z łóżek covidowych jest akurat wolne"
https://tvn24.pl/poznan/koronawirus-w-polsce-ile-jest-wolnych-miejsc-w-szpitalach-5052267

„Zaczęło się szukanie wolnych miejsc respiratorowych dla pacjentów z Covid-19 poprzez medyczne grupy na Facebooku i TT" – alarmowała na Twitterze Justyna Bogucka-Czapska z Porozumienia Rezydentów Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy (OZZL). „Dramat, bo za każdym telefonem stoi bezradny człowiek z pacjentem, któremu nie może pomóc" – odpowiedział inny lekarz.
https://www.rp.pl/Covid-19/303149957-Zaczyna-brakowac-lozek-dla-ciezko-chorych-Przez-brak-personelu.html

Dopisane 13.04.2021r. o godz. 16:03:

Horus napisał(a): a ja tam nie jestem tym zdziwiony....:D

[img=1618322620_8c6u1hq.jpg]
18442
PIS-PO-PRL
13 kwietnia 2021r. o 16:35
Czasami sobie myślę, że Pan czyta nasze posty, ale... No właśnie... Ale ;)

My o jednym Pan o drugim. A świat w internecie taki idealny. Nawet lekarze tu przyjmują ;)

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
13 kwietnia 2021r. o 17:28
M21W2 napisał(a):
qwax_ napisał(a):
M21W2 napisał(a):
PIS-PO-PRL napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Horus napisał(a): a ja tam nie jestem tym zdziwiony....:D

[img=1618322620_8c6u1hq.jpg]

no i po co to?
chyba tylko po to by pokazać jak powinno się chamom prawdę pisać?

to o twoim przyjacielu ...:D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza