Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Gerresheimer zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Rusza pilotażowy program szczepień
13926
qwax_
13 kwietnia 2021r. o 14:11
M21W2 napisał(a):
PIS-PO-PRL napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Czy jest Pan w stanie odróżnić zapobieganie chorobom od leczenia chorych

Tak, jestem w stanie odróżnić.
Jestem też w stanie odróżnić "leczenia wczesnego stadium choroby" od "Proszę czekać aż saturacja spadnie i wówczas dzwonić"

Nareszcie konkret , dodam jeszcze że poważnie chorzy czekają w karetkach pod szpitalami , czekają aż zwolni się łóżko .
W wielu szpitalach z braku miejsc odsyłają chorych do innych odległych miejscowości często do innych województw .
To wszystko należy jak najszybciej zmienić , ja znam tylko jeden sposób który akceptuję - DDM oraz szczepienia .
Wy foliarze macie swoją receptę na opanowanie pandemii ? , z tego co czytam to preferujecie obywatelskie nieposłuszeństwo i leczenie amentadyną .

Podstawowy sposób to PRZYWRÓCIĆ normalny dostęp do lekarzy!!
Bo to, że pacjenci czekają w karetkach pod szpitalami nie wynika z tego, że covid jest jakoś szczególnie groźny, ale z tego, że jak napisał PO-PIS-PRL z faktu, że chorzy nie maja dostępu do lekarzy (zaszczepionych!!) w początkowej fazie choroby, a do szpitali trafiają w karetkach już w stanie bardzo ciężkim.
Gdyby w latach poprzednich tak samo "leczono" grypę (teleporadą) to śmiertelność też poszybowała w górę.

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
13 kwietnia 2021r. o 14:36
Panie m21, Pan to w innym świecie żyje :) lekarze sie poszczepili, a nawet pacjenta osłuchać nie chcą. 4 przypadki covidu w familli miałem. Telefon z sanepidu, dziekuje sajonara. Nie ma leczenia wczesnego stadium choroby... nie dla tego ze w szpitalu nie ma miejsca, tylko że wszystko na telefon działa.
Pacjent jest pozostawiony sam sobie.

Przynajmniej mam jedną niewiadomą mniej po tych 4 przypadkach. Lekko chorych do szpitala nie biorą... i leczą na telefon :D

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
13 kwietnia 2021r. o 14:45
~Cynamonowy Aster napisał(a): Wy jeszcze dyskutujecie z kimś takim jak Qwax ? No proszę was, odpuście sobie bo szkoda klawiatury.

a ja mogę się nie zgadzać z qwax-em ideologicznie ale w sprawie tych durnowatych szczepień popieram go w kazdym jego słowie..

i wiecie co?
napiszę wam więcej ...kiedy być może nie wiedząc nawet o tym spotkam qwax-a nad Boberkiem , my będziemy spacerować a wy będziecie walczyć z następstwami tego ''ochronnego '' szczepienia...:D

kiedyś myślałem że te durnowate maski czy przyłbice :D skutecznie chronią bo poddałem się opinii lekarzy ...
kupiłem sobie ''bandanę '' bo TEŻ MIAŁA CHRONIĆ...;D
kiedy ci SAMI LEKARZE stwierdzili że nawet przyłbice są ''be'' i PRZED NICZYM NIE CHRONIĄ zacząłem myśleć kto tu z kogo zaczyna po raz wtóry robić idio.tę

teraz widzę qwax-a jak toczy tą nierówną przecież walkę z naczelnym ''oszołomem-szczepionkowcem'' :D zaczynam go podziwiać za upór ...a przeciez nie wygra...hahaha

qwax...a niech się kurna ''szczepi'' nawet co tydzień...:D
to niereformowalny typ a dążenie do ''zaszczepienia'' to już chyba choroba ...
nie wyleczysz go tak jak nie wyleczysz nałogowego alkoholika z chlania wódy czy piwska ...:D

świetnie to napisałeś ...''narodowy program chodzenia w maskach '' do ukupczy.... śmierci...;D

to nie jest normalny kraj ..to nie jest już kraj dla normalnych ludzi...;D

Zastosowana autokorekta

~~Bordowa Smagliczka niezalogowany
13 kwietnia 2021r. o 14:51
M21W2 napisał(a): Wy foliarze ...

Gdy brak rzeczowych argumentów, pozostają inwektywy...
Wstyd panie MW
22258
#Horus nieaktywny
13 kwietnia 2021r. o 14:53
a ja tam nie jestem tym zdziwiony....:D
~~Sina Laurencja niezalogowany
13 kwietnia 2021r. o 14:54
To nie jest kraj dla młodych ludzi . Tu się zgodzę .
~~Bordowa Smagliczka niezalogowany
13 kwietnia 2021r. o 14:57
Horus napisał(a):
to niereformowalny typ a dążenie do ''zaszczepienia'' to już chyba choroba ...

nie "zaszczepienia" tylko "wyszczepienia". To bardziej oddaje jak nas traktują - jak stado baranów, którym można wstrzyknąć wszystko co się będzie chciało.
22258
#Horus nieaktywny
13 kwietnia 2021r. o 15:01
ok.
masz rację ...

tak jak wspomniany qwax ma rację tutaj...

''A to się w prostej linii odnosi do Narodowego Obowiązku Chodzenia w Maseczce Do Końca Zasr.anego Życia Każdego Polaka.''

;D

jadę w centrum po zakupy i ...poobserwuję ludzi bo pocieszające jest to jak noszą na brodach te durne maseczki...
na wszelki wypadek bo nie po to pracują by jakiemuś nadgorliwemu ''strażnikowi'' płacić mandaty a tym samym wspierać budżet państwa dojony przez wszelkiej maści sasinów,szumowskich czy obajtków...;D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.