Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

POLSKI ŁAD=DOBRY RZĄD

~~Miedzianoczerwony Winnik niezalogowany
15 maja 2021r. o 22:41
Jurko61 napisał(a):
~~Miedzianoczerwony Winnik napisał(a):
Jurko61 napisał(a): Narzekanie zwiększa kortyzol, czyli hormon stresu. Kortyzol zmniejsza twoją pewność siebie i prowadzić do wielu poważnych chorób;):)
Niestety także narzekanie osób, którymi się otaczasz ma równie poważny wpływ na twój organizm:);)

Przestań narzekać i spraw, żeby osoby z twojego otoczenia również przestały!

A zobaczysz Janusz że Jurek nie żyje euforią ,
Tylko ma wielką nadzieję iż zaczyna się coś nowego / pozytywnego

Jak będzie ????? Tylko czas pokaże ;);)

[img=1621110362_1yep0vk.jpg]

A od kiedy socjalizm to coś dobrego? To powiedz chłopie, po co było PRL likwidować?
Przecież już socjalizm budowaliśmy. I teraz znowu PiS socjalizm buduje.

To może tak poprosiłbym o definicję „ Socjalizmu”

Zazwyczaj chłop uprawia coś tam ;);)

No trzeba było się uczyć. Ale po co wypisujesz tutaj na forum tyle tekstów, jak prostych i oczywistych pojęć nie rozumiesz? Ale ten brak rozumienia wyjaśnia wiele, w szczególności poparcie dla socjalistów z PiSu.
Chłopie, zajmij się tam w Niemczech samochodami i dopóki nie będziesz tutaj płacił podatków, nie ma uzasadnienia twoje komentowanie zmian w systemie podatkowym w Polsce.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
15 maja 2021r. o 23:00
Ludzie liczą. PiS kolejny raz kłamie. Obniżka czyli podwyżka
https://wiadomosci.wp.pl/polski-lad-pod-lupa-eksperta-zmiany-w-podatkach-niesprawiedliwe-6640023545371200a

Morusy, Panny i inni bogacze prowadzący drobną działalność zapłacą więcej, bo muszą dać daninę na budowę socjalizmu. A korporacje ani grosza płacić dalej nie będą.
22258
#Horus nieaktywny
15 maja 2021r. o 23:03
Jurko ...
jak mogę odczuwać jakikolwiek stres skoro mam to co mam a ty swoimi fotkami jeszcze na dodatek mnie rozbawiasz...
swoją drogą masz za to moją wdzięczność bo śmiech to zdrowie...;D

kiedy zobaczyłem tą fotkę z Andruszkiewiczem mało nie padłem ze śmiechu...jak pisałem wcześniej po pierwsze to oszust wyłudzający nienależną mu kasę ...
po drugie pamiętasz jak zatrudnił swoją żonę i jak po chyba trzech dniach odeszła w niesławie...

powiedz mi jak może to być że ty mający się za patriotę wstawiasz fotkę gościa który jest stałym gościem na białoruskim nacjonalistycznym portaliku ...

myślisz że kłamię ...że to jakiś fejk?
poszukaj sobie czegoś takiego...
sb.by

Jurko ...warto wiedzieć kim jest ktoś kogo zdjęcie wklejasz...
Andruszkiewicz to grajewski kmiot z którego całe Grajewo się śmieje...

poszukaj ,poczytaj ...;)
15 maja 2021r. o 23:03
Ludzie liczą i piszą:
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/warzecha-zarabiasz-na-reke-wiecej-niz-7-tys-bedziesz-dojony-komentarz/9sb92z2,79cfc278
~~Ciemnopopielaty Rannik niezalogowany
15 maja 2021r. o 23:06
Jurko61 napisał(a): Czy już zadowolenie i uśmiech powróci do oponentów ???

;);)[img=1621102787_zgqg8fh.jpg]

Człowieku , żeby im dać to mi - prowadzącemu działalność - zabiorą.
Banda złodziei i oszołomów, popieranych przez dziadów na których emeryturę ,organizacja mafijna - zus okrada mnie miesięcznie z 1500 zł , nie dając nic w zamian.
Im wcześniej to wszystko pier...olnie tym lepiej dla wszystkich.
A bezmózgowi emeryci wkrótce pozdychają bo taki jest cel tych całych szczepień.
18442
PIS-PO-PRL
15 maja 2021r. o 23:06
"Nastąpi także prawie 50% wzrost obciążeń dla osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą" - podsumował ekspert BCC"

Jurko, dawaj z działalnością do PL. Nowy ład na Ciebie czeka :D

PIS=PO=PRL
15 maja 2021r. o 23:14
PIS-PO-PRL napisał(a): "Nastąpi także prawie 50% wzrost obciążeń dla osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą" - podsumował ekspert BCC"

Jurko, dawaj z działalnością do PL. Nowy ład na Ciebie czeka :D

Tak wychodzi, że zamiast 1500 PLN na ZUS będzie prawie 2300 plus brak odliczenia składki zdrowotnej od podatku czyli 2500. Zastanawiam się jak nisko musi upaść człowiek, żeby publicznie kłamać. Myślę o Morawieckim, bo Kaczyński w swoim życiu ani jednego dnia uczciwie nie pracował i całe życie pasożytuje na społeczeństwie, więc to postać marna i kłamie z natury.
~~Ceglastoczerwony Migdałowiec niezalogowany
15 maja 2021r. o 23:28
Sławomir Mentzen
ut5Sp ognsogrheodcdozidr. ·
PiS ogłosił dzisiaj zapowiadany od kilku miesięcy Nowy Ład. Poza północnokoreańską propagandą sukcesu i ogłoszeniem masy państwowych inwestycji rodem z epoki Gierka, dowiedzieliśmy się trzech istotnych rzeczy. Pierwsze dwie są pozytywne, mówiliśmy o nich od dawna - podniesienie kwoty wolnej od podatku oraz drugiego progu podatkowego. Trzecia jest niestety bardzo szkodliwa, chodzi o powszechną składkę zdrowotną, w wysokości 9% dochodu. Co to oznacza? Kończy się 19% podatek liniowy dla przedsiębiorców. Teraz będzie 19% liniowy i 9% składki zdrowotnej. Spójrzcie szybko w swój PIT za 2020 rok, przemnóżcie uzyskany dochód przez 9% i zobaczcie, ile pieniędzy rząd chce zabrać z waszych kieszeni, żeby zmarnować je w niewydolnym i patologicznym systemie ochrony zdrowia. Wyszło dużo? Tyle będziecie rocznie dopłacać do teleporad, wieloletnich kolejek i tego całego dziadostwa, z którego i tak nie korzystacie.
Na szczęście, łatwiej powiedzieć, trudniej zrobić. Nie wiem, czy architekci nowego systemu rozumieją złożoność polskiej rzeczywistości gospodarczej i mnogość źródeł przychodu. Mogę bez chwili zastanowienia wymienić mnóstwo form zarabiania pieniędzy, które nie zaliczają się do dochodów z pracy lub z prowadzenia działalności gospodarczej i które bez wielkiej reformy wymkną się spod nowej składki zdrowotnej. Nie będę tego na razie wymieniał, żeby nie podpowiadać bardzo wykwalifikowanej kadrze Ministerstwa Finansów.
Aby objąć wszystkie rodzaje dochodów nową składką, trzeba by dokonać gigantycznej, gruntownej reformy. Jest to mało prawdopodobne. A jeżeli jednak napiszą prawo od nowa, to w nowych przepisach jak zwykle będzie mnóstwo nowych luk. Cokolwiek tam nie wymyślą, doradcy podatkowi znajdą sposób, żeby to ominąć. Robimy to od lat i nie ustaniemy w tej ciężkiej i społecznie użytecznej pracy. Osobiście bardzo się zdziwię, jeżeli w przyszłym roku władza zobaczy ode mnie wyższy podatek niż w tym. Żadnych zmian nie odczują też ludzie majętni, dysponujący już znacznym majątek prywatnym. Zamiast płacić PIT i składkę zdrowotną, będą mieli w głębokim poważaniu cały ten Nowy Ład, pozostając na niższym CIT.
Niestety, nie każdy może sobie pozwolić na skuteczną optymalizację podatkową. Etatowcy oraz mniejsi przedsiębiorcy będą musieli płacić więcej. Rząd bardzo pilnuje, żeby jak najmniej Polaków mogło tworzyć niezależną klasę średnią. Im więcej osób będzie uzależnionych od państwowej pomocy, zasiłków, dodatków, programów mieszkalnych etc., tym większym poparciem cieszyć się będą partie socjalistyczno-etatystyczne. PiS z Lewicą będą dalej dbać o swój elektorat, mamiąc wyborców mirażem dobrobytu, który nie pochodzi z pracy, a z pomocy państwa. A jak ktoś nie jest elektoratem, to kij z nim. Niech płaci więcej i cieszy się, że go do końca nie rozkułaczą.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.