M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: ~~Falkonetti napisał(a): ;D
''wam Rosjanom''
Lucjan ...chcesz przez to powiedzieć że forum opanowali Rosjanie?????? ;D
Zbyt trudne do zrozumienia to co napisałem , podałem trzy wersje , czego nie zrozumiałeś ??????? D .
Jak zapomniałeś to Tobie przypomnę jak nazywała się napaść na Polskę w 1939 r.- " Kampania wyzwoleńcza Armii Czerwonej " , obecnie " wyzwalają " Ukrainę .
Janusz nie widzisz analogii ?.
Lucjan ...po co mi to piszesz?...ja to wszystko wiem...;D
Lucjan ...zrozum jedno...
Stalinowi to było potrzebne nie ze względów na to że potrzebował wtedy polskich ziem...
jemu potrzebny był czas ...czas który właśnie miał przynajmniej na jakiś czas zagwarantowany właśnie przez ten pakt...
Stalin dobrze wiedział że mając do dyspozycji miliony ziomali jest w gruncie rzeczy słaby...słaby technologicznie...
praktycznie zero wojsk pancernych ,zero lotnictwa itd. ..nie mam zamiaru po raz wtóry o tym tu pisać...
a jak szukasz analogii to pomyśl o drugiej stronie...
gdzie był wtedy ''zachód'' kiedy Niemcy się zbroili łamiąc obowiązujący wtedy układ?...gdzie były polskie umowy ''sojusznicze''? ;D
wtedy Polska była dla Stalina swoistym ''buforem'' i takim i dzisiaj jest Polska dla ''zachodu ''
Lucjan ...dzisiaj oczekuję chyba tylko tego że ''płaszczak'' wyjdzie któregoś dnia na swoją kolejną ''konferencję i zapewni że ''nie oddamy nawet guzika '' i zaraz po tym ''spierdzieli na Rumunię '' ;D