M21W2 napisał(a): Tobie i innym odpisywałem że jestem za dobrowolnością szczepień i tak pozostanie .
Horus napisał(a): bo przecież liczba zachorowań w Polsce spadła w tej chwili do takiego poziomu dziennie, jaki był dokładnie rok temu...
Horus napisał(a): a mnie ciekawi trochę -zaznaczam ze trochę bo podejrzewam kolejne głupoty ;D jak on to widzi co się dzisiaj dzieje bo przecież liczba zachorowań w Polsce spadła w tej chwili do takiego poziomu dziennie, jaki był dokładnie rok temu...
mamy się cieszyć, że jest to efekt szczepienia, czy powodem jest to że mamy takie a nie inne warunki pogodowe, taka jest pora roku...
przecież w zeszłym roku nie mieliśmy szczepionki, a przypadków było tyle samo...
więc na kiego ''h'' i komu ta ''szczepionka''?
przecież nie tylko ja wątpię nie tylko w zasadność ''szczepień ''
:D
M21W2 napisał(a): AUTOMAT BIURO , nie uznaję czemu dałem wyraz nie jednokrotnie szczepień jako eksperyment medyczny , dzieci przez takich jak Ty nieodpowiedzialnych dorosłych w przyszłości mogą dla ich bezpieczeństwa być szczepione .
Powtórzę dużymi literami może coś zrozumiesz ,- DUŻO WAŻNIEJSZE JEST ZMOTYWOWANIE DOROSŁYCH I WYZNACZENIE SOBIE 75 PROCENT CAŁKOWICIE ZASZCZEPIONYCH JAKO CELU ,ABY MIEĆ SZANSĘ NA USPOKOJENIE EWENTUALNEJ NADCHODZĄCEJ FALI JESIENIĄ - TŁUMACZY MERTENS .
To właśnie z tą wypowiedzią zgadzam się w stu procentach a ty nie masz odwagi przyznać racji Martensowi , prawda nie mieści się w Twojej głowie .
Moja walka o wolność skończyła się w 1989 r . po jej odzyskaniu , to samo co Ty o mnie mógłbym skierować do Ciebie , uważam że nie warto .
ZBoWiD został rozwiązany w 1990 r , tacy jak Ty nie mający wiedzy i argumentów z czystej głupoty szukacie id,iotycznych porównań .
Używasz słów nie adekwatnych do sytuacji w jakiej żyjemy , nie ma dla Ciebie znaczenia że już Tobie i innym odpisywałem że jestem za dobrowolnością szczepień i tak pozostanie .
Tu nie ma miejsca na żadne poglądy , albo się zgadzamy aby leczyli i zwalczali pandemię lekarze a przede wszystkim specjaliści wirusolodzy albo jak Ty jedziemy przekazem antyszczepionkowców nie prowadzących żadnych badań
wygłaszających tylko niczym nie udowodnione opinie .
Dyskusja na forach toczy się między zwolennikami osiągnięć nauki i postępu a tymi co zostali daleko z tyłu , ja należę do tych pierwszych , Ty do tych dla których czas się zatrzymał 100 lat temu .
Może się tak zdarzyć że odbiorą nam wolność wyboru w celach wyższych jakim jest zdrowie i życie człowieka , To Ty i tobie podobni będziecie za to odpowiedzialni .
Ustosunkuj się do wypowiedzi na to co zaznaczyłem tłustym drukiem , wkleiłeś link a nie zrozumiałeś treści .
Zastosowana autokorekta
M21W2 napisał(a):
Panie PRL-u , napisał Pan prawdę , taka jest moja ocena antyszczepionkowców , jak Pan siebie do nich zalicza to również ta ocena dotyczy Pana .
Ja uznaję tych co tu piszą za osoby zmanipulowane przez nich oraz takich co wątpią w olbrzymi skok cywilizacyjny i naukowy .
M21W2 napisał(a): ~~AUTOMAT BIURO pozostaje mi nic innego jak podziękować Panu za poświęcony mi czas , jak już użył Pan papugi to zapewne nie tylko mnie ma Pan na myśli , Pan też nic nowego nie wnosi poza powtarzaniem niczym nie udokumentowanych żadnymi badaniami kłamstw z portali antyszczepionkowców .
Jaka potencjalna może być śmiertelność wariantu Delta w Europie i świecie poza antyszczepionkowcami nikt z wirusologów nie jest w stanie odpowiedzieć , jedno jak na razie jest pewne , jest znacznie bardziej zaraźliwy i szybko się rozprzestrzenia .
Jest już wiele sygnałów że w odróżnieniu od mutacji które mieliśmy zakadzeniu w znacznie większym stopniu ulegają ludzie młodzi .