Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ponad 40% zaszczepionych bolesławian. Nowogrodziec wciąż najmniej chętny do szczepień.
~~Szarozielony Wilczomlecz niezalogowany
17 lipca 2021r. o 16:00
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
17 lipca 2021r. o 16:07
M21W2 napisał(a): a mnie ciekawi trochę -zaznaczam ze trochę bo podejrzewam kolejne głupoty ;D jak on to widzi co się dzisiaj dzieje bo przecież liczba zachorowań w Polsce spadła w tej chwili do takiego poziomu dziennie, jaki był dokładnie rok temu...

mamy się cieszyć, że jest to efekt szczepienia, czy powodem jest to że mamy takie a nie inne warunki pogodowe, taka jest pora roku...
przecież w zeszłym roku nie mieliśmy szczepionki, a przypadków było tyle samo...

więc na kiego ''h'' i komu ta ''szczepionka''?
przecież nie tylko ja wątpię nie tylko w zasadność ''szczepień ''

powtarzam swój post bo jak widzę masz ponowny problem ze zrozumieniem o czym piszę ...

przed rokiem nie było szczepionek a teraz są i spadku się nie obserwuje więc pytam bo wielu też ma wątpliwości a ty nie odpowiadasz lawirując jak zwykle...
no chyba że wszyscy ci co mają wspomniane wątpliwości to durnie a ty jedynie oświecony...

czego się boisz ?...już nie raz o przeciwnikach szczepień czy niedowiarkach pisałeś że to głupcy ...:D
14240
M21W2
17 lipca 2021r. o 16:11
Panie PRL-u , To że wirus był w odwrocie latem ubiegłego roku powinien Pan wiedzieć , to że jest w odwrocie obecnie też widzimy , nie oznacza to że nie powróci i zaatakuje z większą siłą .
Specjaliści wirusolodzy ostrzegali przed nawrotem jesienią , powrócił po raz drugi , po raz trzeci powrócił zimą i był znacznie groźniejszy , to Pan powinien pamiętać .
Obecnie ostrzegają przed Deltą , jej siłę z jaką uderzy uzależniają od ilości szczepień , im więcej tym lepiej dla całego społeczeństwa .
Już dziś pojawiają się kłamstwa o wyższej śmiertelności zaszczepionych wbrew temu co pokazują statystyki z Państw dotkniętych Deltą .
~~Ojciec Gaudenty niezalogowany
17 lipca 2021r. o 16:15
Oni te warianty i fale to mają rozpisane do 2025 roku.
14240
M21W2
17 lipca 2021r. o 16:31
Horusie , szczepienia służą znacznemu ograniczeniu zakażeń i zwalczenia pandemii , Ty taki oczytany powinieneś to wiedzieć .

Już raz Tobie na to odpowiedziałem , na nic Ciebie więcej nie było stać i nie tylko Ciebie jak posądzenie mnie za sianie propagandy TVP .

Poczytaj -- znacznie zmniejszasz ryzyko zakażenia się koronawirusem,
chronisz się przed ciężkim przebiegiem choroby (wymagającym hospitalizacji) i śmiercią z powodu COVID-19,
chronisz się przed ciężkimi powikłaniami pocovidowymi - w tym transplantacją płuc,zanikami pamięci czy zakrzepicą,
chronisz swoje nienarodzone dziecko przed chorobą,
możesz bezpieczniej odwiedzić swoich starszych bliskich,
zbliżasz siebie i innych do świata bez maseczek i bez obostrzeń,
możesz bezpieczniej spotykać się ze znajomymi w większych grupach,
jesteś odpowiedzialny za siebie za bliskich oraz jesteś odpowiedzialny społecznie,
stawiasz krok naprzód w marszu do swobodnego dostępu do gastronomii i punktów usługowych.

Nie jest to z TVP tylko bloga -https://centermed.pl/blog/25,Dlaczego_warto_sie_szczepic_przeciw_COVID19

Wiem że nie przyjmiesz tego do wiadomości , wszak to Ty jesteś krynicą mądrości .

Sprawdziłeś sytuację w Hiszpanii , pewnie nie , tam też rząd kłamie , jak wszystkie z cywilizowanego świata .
~~panS niezalogowany
17 lipca 2021r. o 16:42

~~AUTOMAT BIURO napisał(a): jak widać po danych chociażby z pięknie wyszczepionego Izraela preparaty specjalnie nie pomagają.

Jak ze śmiertelnością w Izraelu?
22258
#Horus nieaktywny
17 lipca 2021r. o 17:02
M21W2 napisał(a): Horusie , szczepienia służą znacznemu ograniczeniu zakażeń i zwalczenia pandemii , Ty taki oczytany powinieneś to wiedzieć .

Już raz Tobie na to odpowiedziałem , na nic Ciebie więcej nie było stać i nie tylko Ciebie jak posądzenie mnie za sianie propagandy TVP .

Poczytaj -- znacznie zmniejszasz ryzyko zakażenia się koronawirusem,
chronisz się przed ciężkim przebiegiem choroby (wymagającym hospitalizacji) i śmiercią z powodu COVID-19,
chronisz się przed ciężkimi powikłaniami pocovidowymi - w tym transplantacją płuc,zanikami pamięci czy zakrzepicą,
chronisz swoje nienarodzone dziecko przed chorobą,
możesz bezpieczniej odwiedzić swoich starszych bliskich,
zbliżasz siebie i innych do świata bez maseczek i bez obostrzeń,
możesz bezpieczniej spotykać się ze znajomymi w większych grupach,
jesteś odpowiedzialny za siebie za bliskich oraz jesteś odpowiedzialny społecznie,
stawiasz krok naprzód w marszu do swobodnego dostępu do gastronomii i punktów usługowych.

Nie jest to z TVP tylko bloga -https://centermed.pl/blog/25,Dlaczego_warto_sie_szczepic_przeciw_COVID19

Wiem że nie przyjmiesz tego do wiadomości , wszak to Ty jesteś krynicą mądrości .

Sprawdziłeś sytuację w Hiszpanii , pewnie nie , tam też rząd kłamie , jak wszystkie z cywilizowanego świata .

kolejny słowotok bez odpowiedzi...
facet ...pierdzielisz mi tu że niby ta krynica mądrości to ja ale ja nie namawiam tu nikogo do tego by się szczepił lub nie ...
pozostawiam to każdemu do indywidualnej decyzji ...a ty co robisz?

ja pytam czy ci co sceptycznie wypowiadają się teraz o szczepieniach czy według ciebie to idio.ci a ty mi to pierdzielisz o tym co ja będe mógł jak ja i inni się zaszczepią ...

nie jestem i nie zamierzam się szczepić a to mi nie przeszkadza jak i milionom innych Polaków iść do knajpki ,jechać na wczasy i zakwaterować w hotelu ...

ale to tacy jak ty dążycie do tego by to zmienić tylko po to by zaspokoić swoje chore ambicje...

nie przeszkadza to ani mnie ani znajomym by się spotykać...

a ty?
sprawdzasz swoim zbieraczom truskawek certyfikaty czy w takich momentach chęć zysku przebija to co tu wypisujesz i zapominasz o stosowaniu jakichś tam zasad...
a może nakazujesz zakładanie im masek?

gościu ...jest coraz więcej sceptyków co do zasadności szczepień a ty nadal brniesz w to co już cię niejednokrotnie tu ośmieszyło ...

zapytam więc inaczej ...czy uważasz że sceptycy podważający sens szczepień to durnie?

nie pisz mi tu kolejnych elaboratów ...
potrafisz krótko ?
tak lub nie ?

13926
qwax_
17 lipca 2021r. o 17:24
M21W2 napisał(a): możesz bezpieczniej odwiedzić swoich starszych bliskich,

Dlaczego?
Zaszczepieni również transmitują wirusa, więc dlaczego zaszczepiony może bezpiecznie odwiedzać starszych, a niezaszczepiony nie??

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Ecojob zaprasza
REKLAMA Gerresheimer zaprasza