M21W2 napisał(a): Horusie , szczepienia służą znacznemu ograniczeniu zakażeń i zwalczenia pandemii , Ty taki oczytany powinieneś to wiedzieć .
Już raz Tobie na to odpowiedziałem , na nic Ciebie więcej nie było stać i nie tylko Ciebie jak posądzenie mnie za sianie propagandy TVP .
Poczytaj -- znacznie zmniejszasz ryzyko zakażenia się koronawirusem,
chronisz się przed ciężkim przebiegiem choroby (wymagającym hospitalizacji) i śmiercią z powodu COVID-19,
chronisz się przed ciężkimi powikłaniami pocovidowymi - w tym transplantacją płuc,zanikami pamięci czy zakrzepicą,
chronisz swoje nienarodzone dziecko przed chorobą,
możesz bezpieczniej odwiedzić swoich starszych bliskich,
zbliżasz siebie i innych do świata bez maseczek i bez obostrzeń,
możesz bezpieczniej spotykać się ze znajomymi w większych grupach,
jesteś odpowiedzialny za siebie za bliskich oraz jesteś odpowiedzialny społecznie,
stawiasz krok naprzód w marszu do swobodnego dostępu do gastronomii i punktów usługowych.
Nie jest to z TVP tylko bloga -https://centermed.pl/blog/25,Dlaczego_warto_sie_szczepic_przeciw_COVID19
Wiem że nie przyjmiesz tego do wiadomości , wszak to Ty jesteś krynicą mądrości .
Sprawdziłeś sytuację w Hiszpanii , pewnie nie , tam też rząd kłamie , jak wszystkie z cywilizowanego świata .
kolejny słowotok bez odpowiedzi...
facet ...pierdzielisz mi tu że niby ta krynica mądrości to ja ale ja nie namawiam tu nikogo do tego by się szczepił lub nie ...
pozostawiam to każdemu do indywidualnej decyzji ...a ty co robisz?
ja pytam czy ci co sceptycznie wypowiadają się teraz o szczepieniach czy według ciebie to idio.ci a ty mi to pierdzielisz o tym co ja będe mógł jak ja i inni się zaszczepią ...
nie jestem i nie zamierzam się szczepić a to mi nie przeszkadza jak i milionom innych Polaków iść do knajpki ,jechać na wczasy i zakwaterować w hotelu ...
ale to tacy jak ty dążycie do tego by to zmienić tylko po to by zaspokoić swoje chore ambicje...
nie przeszkadza to ani mnie ani znajomym by się spotykać...
a ty?
sprawdzasz swoim zbieraczom truskawek certyfikaty czy w takich momentach chęć zysku przebija to co tu wypisujesz i zapominasz o stosowaniu jakichś tam zasad...
a może nakazujesz zakładanie im masek?
gościu ...jest coraz więcej sceptyków co do zasadności szczepień a ty nadal brniesz w to co już cię niejednokrotnie tu ośmieszyło ...
zapytam więc inaczej ...czy uważasz że sceptycy podważający sens szczepień to durnie?
nie pisz mi tu kolejnych elaboratów ...
potrafisz krótko ?
tak lub nie ?