Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
PO ŻARCIE: Stara Księgarnia - czy rzeczywiście warto?
~~Bolecnauta niezalogowany
12 lipca 2021r. o 18:36
Fajna inicjatywa
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kanarkowy Migdałowiec niezalogowany
12 lipca 2021r. o 18:37
Byłam tam ,zamówiłam zupę z borowikami,niestety była niesmaczna.zapytalam kelnerki czy zupa jest z proszku.Znajoma też była niezadowolona z sałatki która zamówiła.Na pewno nie odwiedzę tego miejsca więcej.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ale jaja niezalogowany
12 lipca 2021r. o 18:38
Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Białobrązowa Kosodrzewina napisał(a): Czy taka recenzja nie powinna zostać podpisana? Imieniem i nazwiskiem


Zdemaskowanie anonimowego klienta uczyniłoby go nieanonimowym. Mógłby być potem traktowany lepiej. niż zwykły klient.
Nie miałoby to sensu.


Benek idzie do knajpy jako anonimowy klient! Ale jaja! Takie coś tylko Benek może wymyśleć :)
Benek, smacznego!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bernard niezalogowany
12 lipca 2021r. o 18:59
~~Ale jaja napisał(a):
Ktoś napisał: Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Białobrązowa Kosodrzewina napisał(a): Czy taka recenzja nie powinna zostać podpisana? Imieniem i nazwiskiem


Zdemaskowanie anonimowego klienta uczyniłoby go nieanonimowym. Mógłby być potem traktowany lepiej. niż zwykły klient.
Nie miałoby to sensu.


Benek idzie do knajpy jako anonimowy klient! Ale jaja! Takie coś tylko Benek może wymyśleć :)
Benek, smacznego!

Już po was .I bardzo dobrze . Najpierw jakość ,potem cena
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Edi niezalogowany
12 lipca 2021r. o 19:05
Myślę, że cały problem sytuacji kiedy dostajemy spieprzone jedzenie polega na braku kucharzy z pasją do gotowania. Może bolesławieccy restauratorzy za mało płacą by mieć kucharzy z pasją do gotowania? To samo z obsługą.. ale kasować nas chcą jak w pro restauracjach we wro Poznaniu wawie czy Gdańsku czy gdziekolwiek indziej gdzie szanuje się klienta, a nawet nie liżą im pięt. Myślą że wystarczy plakat z JB007 i zatrudnia 3 łebasów bez doświadczenia . Albo że piec opalany drewnem i wystarczy a okazuje się, że cały biznes tworzą ludzie którzy go prowadzą i obsługują od szefa po kelnerkę, i to od nich zależy jak będzie prosperować ludzie na okrągło nie dadzą się robić w konia mają coraz większą świadomość jak powinna wyglądać obsługa i jedzenie i sam lokal . Pewnie też coraz częstsza wy krec ka młodych ludzi na to co robią i jak pracują ma wpływ na jakość restauracji w bcu. Są tacy co nawet mając super wypłatę będą mieć w dupie jakość jedzenia które tobie podadzą. No bo jest teraz cool spotkać się ze znajomymi z 'roboty' i pomarudzić jakiego chama dziś się obsługiwało bo raczył się odezwać że coś mu nie pasuje i to w kulturalny sposób . Ale sami jak się udadzą do lokalu to wymagają więcej od innych niż sami z siebie dają w pracy jako kelner, kucharz czy szef. Widać to po odpowiedzi kelnerki, że wie bo mieli już skargi na te danie . Rodzi się pytanie dlaczego tak odpowiedziała? Brak przygotowania przez szefa ? Brak procedury działania na wypadek spieprzonego jedzenia? Fakt odpowiedź wykracza poza granice smaku obsługi jakiej oczekujemy jako klient . Przytoczę przykład - tuż przed pandemia na jesień jakoś poszedłem ze swoją kobietą na lasagne do znanej Belli bo była jak dla nas przepyszna, mimo nie najlepszej obsługi i klimatu w samym lokalu. Ale czarę goryczy przelała pani kelnerka która po złożeniu zamówienia podeszła do naszego stolika i powiedziała " przepraszam czy mogą państwo zamówić pizzę bo okazało się, że lasagne została już tylko dla Włochów..? [ te całe kółko wzajemnej adoracji co tam przesiaduje 24/7] " jak to się mówi moje jaja w tym momencie sięgnęły parteru...a wystarczyło sprzedać dobry kit że nie wiem brak składników nastąpił albo że kucharz wsadził wacka w nadzienie i niestety nie podadzą .. no bym to wszystko zrozumiał , ale że dla Włochów została? Poczułem się jak jakiś gorszy zdyskryminowany etnicznie przez własną rodaczkę , chyba że ona już miała przebite numery na włoskie. Jedno jest pewne..Więcej moja stopa tam nie stanie .
Podsumowując życzę więcej wyczucia w swojej pracy więcej pasji lepszych pieniędzy może szkoleń z savoir vivru czy czego kolejek co sprawi że wszystkim będzie lepiej restauracja jest miejscem które powinno nas łączyć i cieszyć.

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jack niezalogowany
12 lipca 2021r. o 19:14
"Po żarcie" kto to pisze i redaguje ? jakiś łysy z pod stonki ? Nie można było zatytułować artykułu "Gdzie można dobrze zjeść w naszym mieście" lub "Tanio i smacznie za rozsądną cenę"
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bibj niezalogowany
12 lipca 2021r. o 19:22
~~Jack napisał(a): "Po żarcie" kto to pisze i redaguje ? jakiś łysy z pod stonki ? Nie można było zatytułować artykułu "Gdzie można dobrze zjeść w naszym mieście" lub "Tanio i smacznie za rozsądną cenę"

~~Jack napisał(a): "Po żarcie" kto to pisze i redaguje ? jakiś łysy z pod stonki ? Nie można było zatytułować artykułu "Gdzie można dobrze zjeść w naszym mieście" lub "Tanio i smacznie za rozsądną cenę"


Jeśli nie łapiesz dwuznaczności tego zwrotu to daruj sobie lekturę XDD
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kibic niezalogowany
12 lipca 2021r. o 19:26
Ten gostek jakie ma uprawnienia smakowe by pisać bzdury i oceniac. Sam w pieprza jaja na starym smalcu a tu nagle koneser ja pierdziu myślę ze to co dzieję się jest to coś strasznego.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.