Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Śmiertelne potrącenie na przejściu dla pieszych obok Manhattanu
~~Tofu1892 niezalogowany
27 lipca 2021r. o 18:08
Nie raz tam jadą stanowczo za szybko , powinni zrobić progi zwalniające albo światła w tej okolicy
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Niebieska petunia niezalogowany
27 lipca 2021r. o 18:10
~~Tofu1892 napisał(a): Nie raz tam jadą stanowczo za szybko , powinni zrobić progi zwalniające albo światła w tej okolicy

Dokładnie, wczoraj ktoś tamtędy poleciał 60 jak nie lepiej i to ok 13 :))
~~rysiek niezalogowany
27 lipca 2021r. o 18:10
~~Żółtozielony Szczodrzeniec napisał(a): Horus napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brejz napisał(a): Niestety, w Polsce osoba przestrzegająca przepisy to frajer. Kierując pojazdem ponośmy odpowiedzialność za zdrowie i życie pieszych, niezależnie od przepisów, bo to oni nie mają szans w starciu z nami. A tym pieszym może być każdy z naszych bliskich.

bzdura ...
''kieruję pojazdem'' od ponad czterdziestu lat ale przez myśl mi nawet nie przeszło że ''ponoszę odpowiedzialność za zdrowie czy życie pieszych'' bo zbyt wiele widziałem zachowań pieszych którzy sami mają w ''dupeczce'' swoje zdrowie czy życie wchodząc dosłownie wprost pod koła...
i to ja mam myśleć że taki ktoś nie ma szans w starciu z masą mojego pojazdu ?
a gdzie jego rozsądek i chociaż odrobina wyobraźni ...

a zwróć takiemu uwagę to jeszcze japę rozewrze niczym zastawę w rynsztoku...
wprowadzony ostatnio ''przepis'' jest bezwartościowy i głupi jak ten o jeździe ''na zderzaku'' a raczej to kto i na jakiej zasadzie będzie to oceniać...

No uważaj bo inny kierowca może też myśleć tak jak ty i przypier..oli ci na przejściu dla pieszych.
Ale on piszę o rozsądnym wchodzeniu na pasy więc może jak nie zrozumiałeś przeczytaj co napisał powtórnie Trzeba sie rozejrzeć i ocenić czy pojazd zamierza się zatrzymać i to samo z przeciwnej strony
~~Blueok44 niezalogowany
27 lipca 2021r. o 18:11
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brejz napisał(a): Niestety, w Polsce osoba przestrzegająca przepisy to frajer. Kierując pojazdem ponośmy odpowiedzialność za zdrowie i życie pieszych, niezależnie od przepisów, bo to oni nie mają szans w starciu z nami. A tym pieszym może być każdy z naszych bliskich.

bzdura ...
''kieruję pojazdem'' od ponad czterdziestu lat ale przez myśl mi nawet nie przeszło że ''ponoszę odpowiedzialność za zdrowie czy życie pieszych'' bo zbyt wiele widziałem zachowań pieszych którzy sami mają w ''dupeczce'' swoje zdrowie czy życie wchodząc dosłownie wprost pod koła...
i to ja mam myśleć że taki ktoś nie ma szans w starciu z masą mojego pojazdu ?
a gdzie jego rozsądek i chociaż odrobina wyobraźni ...

a zwróć takiemu uwagę to jeszcze japę rozewrze niczym zastawę w rynsztoku...
wprowadzony ostatnio ''przepis'' jest bezwartościowy i głupi jak ten o jeździe ''na zderzaku'' a raczej to kto i na jakiej zasadzie będzie to oceniać...

Dokładnie
~~Ogryzek 6687 niezalogowany
27 lipca 2021r. o 18:14
Czy stwierdzono po czyjej stronie leżała wina ? Jak na razie możemy tylko spekulować czy ta pani wtargnęła pod auto czy druga pani jechała za szybko i ją potrąciła
~~Dawid niezalogowany
27 lipca 2021r. o 18:15
~~Ogryzek 6687 napisał(a): Czy stwierdzono po czyjej stronie leżała wina ?

A czy przeczytałeś artykuł ze zrozumieniem? Nie nie było napisane nic o żadnym wtargnięciu ani nic
~~kierowca niezalogowany
27 lipca 2021r. o 20:45
~~Ogryzek 6687 napisał(a): Czy stwierdzono po czyjej stronie leżała wina ? Jak na razie możemy tylko spekulować czy ta pani wtargnęła pod auto czy druga pani jechała za szybko i ją potrąciła

Nie ma czegoś takiego jak wtargnięcie na pasy, zwłaszcza że obecnie obowiązujące przepisy od niedawna nakładają na kierowcę szczególną uwagę nawet jak pieszy jeszcze nie wszedł na pasy, a dopiero zamierza przekroczyć jezdnię, bezwzględny obowiązek zatrzymania się, ale z doświadczenia widzę codziennie co się wyprawia na drodze. Wielokrotnie gdy zatrzymuje się by przepuścić pieszego z przeciwka 2-3 auta sobie jadą jak gdyby nigdy nic. Polska w respektowaniu przepisów drogowych to trzeci świat.
~~Kasztanowy Cyprysik niezalogowany
27 lipca 2021r. o 22:33
~~Ogryzek 6687 napisał(a): Czy stwierdzono po czyjej stronie leżała wina ? Jak na razie możemy tylko spekulować czy ta pani wtargnęła pod auto czy druga pani jechała za szybko i ją potrąciła

piesza była w połowie pasów ,wiec o wtargnięciu nie ma mowy
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza