~~Retr0 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Indygowa Jeżyna napisał(a): Czy policjanci podjęli próbę reanimacji na miejscu zanim była karetka?
Policja nie zrobiła nic. Kto inny podejmował próby reanimacji kobiety…
~~Brejz napisał(a): Niestety, w Polsce osoba przestrzegająca przepisy to frajer. Kierując pojazdem ponośmy odpowiedzialność za zdrowie i życie pieszych, niezależnie od przepisów, bo to oni nie mają szans w starciu z nami. A tym pieszym może być każdy z naszych bliskich.
Horus napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brejz napisał(a): Niestety, w Polsce osoba przestrzegająca przepisy to frajer. Kierując pojazdem ponośmy odpowiedzialność za zdrowie i życie pieszych, niezależnie od przepisów, bo to oni nie mają szans w starciu z nami. A tym pieszym może być każdy z naszych bliskich.
bzdura ...
''kieruję pojazdem'' od ponad czterdziestu lat ale przez myśl mi nawet nie przeszło że ''ponoszę odpowiedzialność za zdrowie czy życie pieszych'' bo zbyt wiele widziałem zachowań pieszych którzy sami mają w ''dupeczce'' swoje zdrowie czy życie wchodząc dosłownie wprost pod koła...
i to ja mam myśleć że taki ktoś nie ma szans w starciu z masą mojego pojazdu ?
a gdzie jego rozsądek i chociaż odrobina wyobraźni ...
a zwróć takiemu uwagę to jeszcze japę rozewrze niczym zastawę w rynsztoku...
wprowadzony ostatnio ''przepis'' jest bezwartościowy i głupi jak ten o jeździe ''na zderzaku'' a raczej to kto i na jakiej zasadzie będzie to oceniać...
~~Piernikowa Szarotka napisał(a): Ostatnio na Chrobrego koło biedronki stałam chwilę przy pasach. 3 samochody przejechały i chyba żaden mnie nie widział ale stałam i czekałam aż ktoś się wreszcie zatrzyma i to z obydwu stron...
Trzeba patrzeć i czekać. Nie ma co wchodzić na pasy i liczyć że kierowca wyhamuje skoro nie widzą że człowiek stoi i czeka...
~~Żółtozielony Szczodrzeniec napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brejz napisał(a):
No uważaj bo inny kierowca może też myśleć tak jak ty i przypier..oli ci na przejściu dla pieszych.
to nie będzie kierowca...
kierowca za kierownicą myśli ...
a skoro piszesz powyżej co piszesz to domyślam się że taki jak ty może komuś ''przypier...olić '' na przejściu ...
~~Zarumieniony Pustynnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Retr0 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Indygowa Jeżyna napisał(a): Czy policjanci podjęli próbę reanimacji na miejscu zanim była karetka?
Policja nie zrobiła nic. Kto inny podejmował próby reanimacji kobiety…
Policja nie zrobiła nic? A stwierdziła zgon....