~~Ja napisał(a): Nie chcesz się szczepić, nie szczep, nie chcesz nosić maseczki,nie noś, ale gdy zachorujesz pokryj koszty swojego leczenia
~~Szaropopielaty Zawciąg napisał(a):Ktoś napisał: ~~Bolecnauta napisał(a): Na olimpiadzie wszyscy Japończycy i zawodnicy niestartujący noszą maseczki. Może wyjaśnisz dlaczego, wszyscy zgłupieli czy co?
Ja myślę, że to trafna diagnoza. Ludzie pogłupieli i widać to gołym okiem. Od dawna wiadomo, że szmaty na twarzy nic nie chronią, o czym mówił kiedyś Szumowski, a teraz potwierdzają coraz nowe wyniki badań. Jasno też powiedzieli o co chodzi w noszeniu szmaty na twarzy obecni rządzący - chodzi o uczenie ludzi, aby wykonywali nawet najgłupsze polecenia władz. Taka tresura.
~~Ludzie pobudka napisał(a): Wszyscy Ci którzy promują covid19 i obostrzenia z nim związane biorą kase od firm farmaceutycznych lub produkujących maseczki i śmieją się ze stada baranów które sie temu podporządkowuje.. tyle w temacie
~~Woskowożółty Przegorzan napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ludzie pobudka napisał(a): Wszyscy Ci którzy promują covid19 i obostrzenia z nim związane biorą kase od firm farmaceutycznych lub produkujących maseczki i śmieją się ze stada baranów które sie temu podporządkowuje.. tyle w temacie
Nie wszyscy. M21 robi to bezinteresownie ;)
~~Kirowy Floks napisał(a):Ktoś napisał: ~~Szaropopielaty Zawciąg napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Bolecnauta napisał(a): Na olimpiadzie wszyscy Japończycy i zawodnicy niestartujący noszą maseczki. Może wyjaśnisz dlaczego, wszyscy zgłupieli czy co?
Ja myślę, że to trafna diagnoza. Ludzie pogłupieli i widać to gołym okiem. Od dawna wiadomo, że szmaty na twarzy nic nie chronią, o czym mówił kiedyś Szumowski, a teraz potwierdzają coraz nowe wyniki badań. Jasno też powiedzieli o co chodzi w noszeniu szmaty na twarzy obecni rządzący - chodzi o uczenie ludzi, aby wykonywali nawet najgłupsze polecenia władz. Taka tresura.
Proszę o źródło tych wyników jakoby „szmata” nie chroniła. I co mamy pod pojęciem „szmata”. Maseczka wykonana z materiału?
Ot, pierwsze z brzegu z poważnej gazety:
https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/201119369-Dunskie-badanie-Nie-ma-dowodow-ze-maska-chroni-osobe-ktora-ja-nosi.html
~~Wiśniowa Pietruszka napisał(a): Na olimpiadzie zawodnicy walczą ze sobą na przykład zapaśnicy ,judocy , bokserzy itd itd ,podczas walki dmuchają na siebie ,ocierają się ,pocą się itp. Ale podczas dekoracji stają na podium w maseczkach bo virus jest tylko na podium W zimie byłem w Niemczech ,przy wejściu do kościoła zakładano maseczki ale już metr za drzwiami wszyscy zdejmowali i byli na mszy bez maseczek .Virus był tylko w drzwiach .Hipokryzja do kwadratu i tak jest prawie we wszystkich krajach gdzie głupota pandemiczna zapanowała niepodzielnie
~~Szaropopielaty Zawciąg napisał(a):Ktoś napisał: ~~Kirowy Floks napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Szaropopielaty Zawciąg napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Bolecnauta napisał(a): Na olimpiadzie wszyscy Japończycy i zawodnicy niestartujący noszą maseczki. Może wyjaśnisz dlaczego, wszyscy zgłupieli czy co?
Proszę o źródło tych wyników jakoby „szmata” nie chroniła. I co mamy pod pojęciem „szmata”. Maseczka wykonana z materiału?
Ot, pierwsze z brzegu z poważnej gazety:
https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/201119369-Dunskie-badanie-Nie-ma-dowodow-ze-maska-chroni-osobe-ktora-ja-nosi.html
O ja je***. Przecież maska nigdy nie miała chronić osoby która ja nosi tylko osoby dookoła. ROTFL!!!!