PIS-PO-PRL napisał(a): Qwax zacytował JP, które powołuje się na ministerstwo
Pan cytuje... medonet... które... coś napisało i nawet linku żeby to zweryfikować nie podali
No weź Pan skończ, litości :))Dopisane 22.08.2021r. o godz. 16:52:a Tu takie troche świeższe dane z Izraela. Prosto z JP ;)
"As of Sunday, Ikupczyel had 525 patients in serious condition, 162 more than a week earlier. Of those, 404 are over 60, with 277 of them fully vaccinated."
Zastosowana autokorekta
Dalej popisuje się Pan swoją " bystrością "
zacytowałem z artykułu w - https://www.jpost.com/coronavirus
Tam są aktualizacje koronawirusa i wszelkie informacje w tym temacie , to co Pan wkleił nie jest zbyt świeże coś sobie przypominam , ja mam włączonego tłumacza Gogle i nie muszę cytować po angielsku .
Dopisane 22.08.2021r. o godz. 17:24:
P.S , tu ma Pan najnowsze informacje JP .
Ponad 7% Izraelczyków w wieku 40-49 lat otrzymało już dawkę przypominającą koronawirusa w niedzielę rano, dwa dni po tym, jak Ministerstwo Zdrowia otworzyło kwalifikację do kohorty.
Ogólnie rzecz biorąc, około 1,38 miliona osób otrzymało trzecią dawkę, jakieś trzy tygodnie po tym, jak Izrael rozpoczął kampanię szczepień dla osób powyżej 60 roku życia, które zostały w pełni zaszczepione co najmniej pięć miesięcy wcześniej.
Władze wierzą, że dzięki efektowi kampanii Izrael będzie w stanie powstrzymać wzrost przypadków i poważnej zachorowalności oraz uniknąć konieczności zamknięcia we wrześniu.
Dopisane 22.08.2021r. o godz. 17:33:
Jeszcze jedna optymistyczna informacja z Izraela .
IDF jest optymistą, że obecna fala zmniejszy się w nadchodzących tygodniach, ponieważ liczba nowych przypadków koronawirusa spadnie, szczególnie wśród Izraelczyków w wieku 60 lat i starszych. Wojsko twierdzi, że spowolnienie tempa infekcji wynika z zachowania populacji, która powraca do noszenia masek, a także z liczby zaszczepionych i wyleczonych osób.
Epidemia wariantu delta spowodowała gwałtowny wzrost liczby infekcji, ale według badania przeprowadzonego przez organizację opieki zdrowotnej Maccabi trzecia dawka szczepionki koronawirusowej jest w 86% skuteczna w zapobieganiu infekcji wśród osób w wieku 60 lat i starszych.
Dane Ministerstwa Zdrowia wykazały, że ci, którzy otrzymali dwie dawki szczepionki, byli znacznie mniej narażeni na poważne zachorowanie.