~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Co ważne, mRNA nie wnika do jądra komórkowego, gdzie znajduje się nasz materiał genetyczny (DNA), w związku z czym szczepionka nie ma możliwości wpływania na nasz genom.
A da pan sobie za to rękę uciąć, że nie wnika? Niestety w pewnych okolicznościach wnika. Okoliczności te są związane z pewnym rodzajem zakażenia naszego organizmu. Wystarczy że to zakażenie stanie się bardziej powszechne. a wszyscy zaszczepieni staną się mutantami. Zaszczepił się pan na koronawirusa, a teraz załatwi pana zupełnie inny mikrob.
PIS-PO-PRL napisał(a): Pan Lucjan w JP przeczytał... Tylko niewiadomo czy medonet wszystko przetłumaczył, czy może fragmenty ;)
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Karmelowa Ślazówka napisał(a): M21W2 napisał(a): ~~Karmelowa Ślazówka , jak Pan nie wie o istnieniu antyszczepionkowców to coś z Panem nie tak .
Napiszę w Pańskim stylu , to właśnie co piszesz świadczy że masz inteligencję jaskiniowców .
Do insynuacji które Pan powtarza od dawna nie odnosiłem się i nie skomentuję tych z palca wyssanych powtarzanych na fb bajek .
Kim są radykalni antyszczepionkowcy .
Najpierw maszerowali i grozili. Teraz blokują i podpalają. Radykalni antyszczepionkowcy. Nazywają się różnie: grupa WON, Kamraci, Pancerni, Polskie Żółte Kamizelki. Kto za nimi stoi?
Pewnie Pan o tym nie słyszał i nie odpowie kto za nimi stoi .
Pandemia jest problemem ogólnoświatowym tylko zaślepieni tego nie widzą .
Obecnie nad szczepionkami i lekami na covid pracują naukowcy z ponad dwustu korporacji farmaceutycznych , jakich dowodów i ludzkich tragedii jeszcze potrzeba aby Pan zrozumiał , jest zaraza trzeba jej zapobiec .
To co pan napisał dowodzi że jest pan beznadziejnym przypadkiem już nic pana nie wyleczy .Jestem aktualnie za granicą , przez okres letni jestem już w trzecim kraju zachodniej Europy , nie spotkałem tutaj nikogo kto by nie rozumiał tak jak pan obecnej sytuacji i nie popierał walki z tą pseudo pandemią , jak by pan się tym interesował to scenariusz obecnych wydarzeń znał by pan ponad 10 lat temu .Myślę że mieszka pan gdzieś na wiosce pod Bolesławcem , całą wiedzę czerpie pan z telewizora a w internecie filtruje pan informacje wybierając tylko te które pasują do tego co zaprogramował panu telewizor .Cały pana horyzont myślowy sięga tylko do końca pola jakie pan widzi przez okno.Organizacje które pan wymienił jako anty szczepionkowe nie należą do głównego nurtu organizacji walczących z przymusem wyszczepień tym preparatem , i są mi nie znane a znam ich wiele i do dwóch należę .
Jak zwykle brednie o mnie nic konkretnego w temacie .
Ty myślisz , daruj sobie , dla Ciebie ktoś ze wsi to gorszy sort .
Wiesz doskonale że nie ukrywam gdzie mieszkam , jak zapomniałeś to w Ocicach , nie jestem anonimowym trolem jak Ty , jak zapomniałeś to nazywam się Złotkowski Lucjan .
Obecnie jest walka tych co wierzą w olbrzymi postęp naukowy z jaskiniowcami o dziwo potrafiących korzystać ze zdobyczy nauki , niestety podatnych na propagandę głupoty i teorii spiskowych .
Jak działa szczepionka mRNA?
Szczepionki mRNA uważane są za szczepionki nowej generacji, w których kwas rybonukleinowy (RNA) wykorzystywany jest jako matryca do produkcji białek wirusowych. Białka te mają za zadanie wywołać produkcję przeciwciał, które następnie przekazywane są do naszego układu immunologicznego. Co ważne, mRNA nie wnika do jądra komórkowego, gdzie znajduje się nasz materiał genetyczny (DNA), w związku z czym szczepionka nie ma możliwości wpływania na nasz genom.
To dla Ciebie zapewne zbyt trudne aby zrozumieć wolisz brednie o zmianach genetycznych .
Dopisane 23.08.2021r. o godz. 14:19:Jakie to prostackie w poważnych tematach zajmujecie się anonimowym hejtowaniem .
Zastosowana autokorekta
PIS-PO-PRL napisał(a): Panie Lucjanie, tłumaczenie JP tak średnio Panu wychodzi, to może magazyn "Science" będzie łatwiej ;)
Też mówią o tych 60%... kto by pomyślał... tak renomowany magazyn naukowy a foliarskie kłamstwa szerzy.
Miłego tłumaczenia ;)
https://www.sciencemag.org/news/2021/08/grim-warning-ikupczyel-vaccination-blunts-does-not-defeat-deltaZastosowana autokorekta