Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zaszczep się w czasie Bolesławieckiego Święta Ceramiki!
~~Niebieskawozielony Gajowiec niezalogowany
20 sierpnia 2021r. o 18:16
M21W2 napisał(a): Panie PRL-u Jestem konsekwentny bo wiem z faktów jakie dochodzą z państw gdzie Delta jest coraz bardziej rozprzestrzeniana , czytam dane z instytutów medycznych .
Porównuje je z tym co piszą na portalach antyszczepionkowców i aż włos się jeży ile tam kłamstw , domysłów i insynuacji .
Przykładem wklejony link qwaxa .
Nikomu nie każę się bać , jeżeli Pan się nie szczepi nic mi do tego , Pan wybiera większe ryzyko , nie moja sprawa , solidaryzm społeczny w walce z tym świństwem jest Panu obcy , mnie nie .

Na gierkowskie towarzysze pomożecie - towarzysze pomagali a tutaj sytuacja jest jakby analogiczna. Niech mi powiedzą uczciwie jest epidemia, szczepionka jest, ale nie znamy długofalowych skutków i jest warunkowo dopuszczona do użytku, może otrzymać Pani dawkę pod warunkiem, że podpisze Pani zgodę na udział w eksperymencie medycznym , bo tak to na dzień dzisiejszy wygląda ... dobra i heroicznie w imię wspólnego dobra mogłabym się szczepić. Ale cała ta otoczka niedomówień wokół szczepienia, podpisywanie tych zgód (jakie zgody na szczepienia, nic nigdy nie podpisywałam jak szczepiłam dzieci) ... kłamstwa, manipulacje, bezprawne nakłanianie pracodawców do stosowania bezprawnych, nieformalnych i brutalnych represji ... co to ma być ? Propaganda gorsza niż za Gierka i terror szczepionek ... od Delty Cię to nie chroni, albo bardzo mało chroni a w ogóle to nikt nic pewnego nie wie, a wszystko przez tych co się nie szczepią ... służba zdrowia leży na ryju, bo ewakuuje się stamtąd kto może, ceny w sklepach rosną i prawie z dnia na dzień, prąd znowu w górę kilkanaście procent od nowego roku, politycy klepią sobie krociowe podwyżki a w szkołach Czarnek wprowadza zero WF i lektury o Wyszyńskim ... a podatki, które mają być obniżone de facto powodują wzrost obciążeń ZUS, a ZUS jak wiadomo to nie podatki zatem Państwo wyjdzie na zero a Ty Obywatelu też na zero, ale pod warunkiem, że .... itd i itd. A przerażony widmem śmierci pod respiratorem naród szykuje kosy na tych co się nie zaszczepili .... SUPER BURDEL ... zaszczepię się jak wprowadzą ustawowy obowiązek to się podporządkuję ... czekam na ten moment i nie wiem czemu w tych wszystkich apelach brak jest apelu do władz ... chyba już pokazali że ustawkę to można wysmażyć w każdej chwili ... ustawowo nakazali rodzić wszystkie poczęte dzieci i donaszać uszkodzone ciąże, to jaki kurna kłopot ze szczepieniem, to też ochrona życia w końcu jest ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
20 sierpnia 2021r. o 18:26
Jak zwykle z braku argumentów błazenada , już wolę być komikiem .
Qwax grypa sezonowa w najcieplejszych krajach Europy a ty nic w tym temacie , co to za wariant grypy .
W świetle udowodnionych faktów foliarze jesteście przegrani , brniecie w kłamstwa , manipulanci antyszczepionkowcy dobrze was wytresowali .
18442
PIS-PO-PRL
20 sierpnia 2021r. o 18:37
O dżizas... :D

No kliknij żesz Pan w ten odnośnik do JP w linku Qwaxa... No miej Pan litość ;)

qwax_ napisał(a): Prawda?
Ma gość zadatki na rasowego komika ;)

Ja ciągle wierzę, że Pan Lucjan chce dobrze... ;)

PIS=PO=PRL
~~Szacun dla Lucka niezalogowany
20 sierpnia 2021r. o 18:37
M21W2 napisał(a): Jak zwykle z braku argumentów błazenada , już wolę być komikiem .
Qwax grypa sezonowa w najcieplejszych krajach Europy a ty nic w tym temacie , co to za wariant grypy .
W świetle udowodnionych faktów foliarze jesteście przegrani , brniecie w kłamstwa , manipulanci antyszczepionkowcy dobrze was wytresowali .

Lucek, szacun. Wreszcie powiedziałeś o sobie prawdę w pierwszym zdaniu: Jak zwykle z braku argumentów błazenada , już wolę być komikiem .
Komikiem Lucuś jesteś od dawna. Mnie nie martwi, że ty jesteś komikiem. Martwi mnie toi, że takie same błazny jak ty rządzą nami. A i w pozycji też większość to błazny. I to jest problem. Ty sobie możesz tu błaznować, nawet pośmiać się często można czyli swoją robotę robisz dobrze.
14240
M21W2
20 sierpnia 2021r. o 19:16
Niebieskozielony Gajowiec , jak zrozumiesz to co wklejam , zrozumiesz sens szczepień profilaktycznych .

Warunkowa procedura dotyczy możliwości dopuszczenia do obrotu leków i szczepionek używanych w kontekście pandemii, aby szybko reagować na zagrożenie dla zdrowia publicznego. W każdym przypadku przedstawione wyniki badań dotyczące leku lub szczepionki muszą wskazywać, że korzyści z ich stosowania przeważają nad jakimkolwiek ryzykiem.

Warunkowe pozwolenie na dopuszczenie szczepionki do obrotu oznacza bardziej szczegółowy nadzór nad bezpieczeństwem i skutecznością szczepionek w porównaniu do nadzoru prowadzonego dla innych szczepionek.

https://szczepienia.pzh.gov.pl/faq/na-czym-polega-warunkowe-dopuszczenie-do-obrotu-szczepionek-przeciw-covid-19-w-europejskiej-agencji-lekow/
Nie wiem czy dla Ciebie są wiarygodne dane z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego , dla mnie tak .
Ja nie szukam informacji z portali antyszczepionkowców , przyznam że wklejane na Bolcu przez lokalnych foliarzy czytam , nie są dla mnie żadną informacją tylko stekiem bzdur i kłamstw .
Instytuty wszystkich państw prowadzą niezależne badania co do skuteczności i długości ochrony , badania się w niewielkim stopniu różnią ale nikt nie zaprzecza skuteczności i nikt nie zaprzecza że to jedyny sposób maksymalnego ograniczenia pandemii .

Dopisane 20.08.2021r. o godz. 19:16:

PIS-PO-PRL napisał(a): O dżizas... :D

No kliknij żesz Pan w ten odnośnik do JP w linku Qwaxa... No miej Pan litość ;)

Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Prawda?
Ma gość zadatki na rasowego komika ;)

Ja ciągle wierzę, że Pan Lucjan chce dobrze... ;)

Qwax to bolesławiecki Braun , słucham czasami jego konferencji , to mi w zupełności wystarczy ,nie wiem który link ma Pan na myśli , proszę podać - kliknę .
18442
PIS-PO-PRL
20 sierpnia 2021r. o 19:19
O dżizas...

Jednak ma Pan zadatki na komika ;)
Ale to komplement, żeby nie było

PIS=PO=PRL
14240
M21W2
20 sierpnia 2021r. o 19:37
~~Szacun dla Lucka napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Jak zwykle z braku argumentów błazenada , już wolę być komikiem .

Lucek, szacun. Wreszcie powiedziałeś o sobie prawdę w pierwszym zdaniu: Jak zwykle z braku argumentów błazenada , już wolę być komikiem .
Komikiem Lucuś jesteś od dawna. Mnie nie martwi, że ty jesteś komikiem. Martwi mnie toi, że takie same błazny jak ty rządzą nami. A i w pozycji też większość to błazny. I to jest problem. Ty sobie możesz tu błaznować, nawet pośmiać się często można czyli swoją robotę robisz dobrze.

Wybacz nie napiszę kim Ty jesteś , nie zniżę się do Twojego poziomu .
Na zakończenie wierszyk dla moich adwersarzy .

Dopisane 20.08.2021r. o godz. 19:37:

PIS-PO-PRL napisał(a): O dżizas...

Jednak ma Pan zadatki na komika ;)
Ale to komplement, żeby nie było

Jest Pan w mylnym błędzie jak mawia pewien klasyk .
Za komplement mimo że nie trafiony - dziękuję , nie wiem czym mogę się odwdzięczyć .
Dobrej nocy .
~~Karmelowa Ślazówka niezalogowany
20 sierpnia 2021r. o 22:59
Większość populacji nie rozumie co się naprawdę dzieje .I nawet nie ma pojęcia że nie rozumie .
Noam Chomsky
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza