Niebieskozielony Gajowiec , jak zrozumiesz to co wklejam , zrozumiesz sens szczepień profilaktycznych .
Warunkowa procedura dotyczy możliwości dopuszczenia do obrotu leków i szczepionek używanych w kontekście pandemii, aby szybko reagować na zagrożenie dla zdrowia publicznego. W każdym przypadku przedstawione wyniki badań dotyczące leku lub szczepionki muszą wskazywać, że korzyści z ich stosowania przeważają nad jakimkolwiek ryzykiem.
Warunkowe pozwolenie na dopuszczenie szczepionki do obrotu oznacza bardziej szczegółowy nadzór nad bezpieczeństwem i skutecznością szczepionek w porównaniu do nadzoru prowadzonego dla innych szczepionek.
https://szczepienia.pzh.gov.pl/faq/na-czym-polega-warunkowe-dopuszczenie-do-obrotu-szczepionek-przeciw-covid-19-w-europejskiej-agencji-lekow/
Nie wiem czy dla Ciebie są wiarygodne dane z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego , dla mnie tak .
Ja nie szukam informacji z portali antyszczepionkowców , przyznam że wklejane na Bolcu przez lokalnych foliarzy czytam , nie są dla mnie żadną informacją tylko stekiem bzdur i kłamstw .
Instytuty wszystkich państw prowadzą niezależne badania co do skuteczności i długości ochrony , badania się w niewielkim stopniu różnią ale nikt nie zaprzecza skuteczności i nikt nie zaprzecza że to jedyny sposób maksymalnego ograniczenia pandemii .
Dopisane 20.08.2021r. o godz. 19:16:
PIS-PO-PRL napisał(a): O dżizas... :D
No kliknij żesz Pan w ten odnośnik do JP w linku Qwaxa... No miej Pan litość ;)
Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Prawda?
Ma gość zadatki na rasowego komika ;)
Ja ciągle wierzę, że Pan Lucjan chce dobrze... ;)
Qwax to bolesławiecki Braun , słucham czasami jego konferencji , to mi w zupełności wystarczy ,nie wiem który link ma Pan na myśli , proszę podać - kliknę .