~~Żółtawy Wrzos napisał(a): W Niemczech kindergeld jest od zawsze a inflacja niecałe 5%...... To też wina pisu? Poczytajcie wskaźniki w Europie zachodniej... Wiem, wiem zaraz jakiś obrońca zachodu napisze ze ich stać na inflację :). Nie stać.... Nastroje raczej słabe..
Zastosowana autokorekta
~~Beżowobrązowy Czosnek napisał(a): "Drożyzna w Niemczech. Za naszą zachodnią granicą ceny producentów w czerwcu wzrosły aż o 8,5 proc. w stosunku do czerwca 2020, poinformował Federalny Urząd Statystyczny. To największy skok cen w RFN od 1982 roku - informuje niemiecki dziennika "Die Welt". Kłamie powiadasz?
~~Płomienny Winobluszcz napisał(a):wiedza z FB? Podaj jakiś link do tego co piszesz? Chodzi mi o Niemcy oczywiście... Ale jakoś konkret a nie ze tam bywam to wiem...Ktoś napisał: ~~Żółtawy Wrzos napisał(a): W Niemczech kindergeld jest od zawsze a inflacja niecałe 5%...... To też wina pisu? Poczytajcie wskaźniki w Europie zachodniej... Wiem, wiem zaraz jakiś obrońca zachodu napisze ze ich stać na inflację :). Nie stać.... Nastroje raczej słabe..
Niestety łżesz. Inflacja w Niemczech nieco przekracza 3% a u nas 5,2