To zacznijmy z innej beczki , Janusz czy jak by tzw kibole BKS-u narobili siary na innym stadionie psując
zarazem reputację i wizerunek miasta Bolesławiec , przysługuje możliwość prezydentowi Romanowi wniesienia do tego przeznaczonej instancji zawiadomienia o wszczęcie wyjaśnienia ??? ( zawsze to bardziej wierzytelne od takiej osobowości niż zwykłego Kowalskiego)
Jest takim samym obywatelem / mieszkańcem Bolesławca
Jak Trzaskowski Warszawy , czyż nie powinno zależeć prezydentom o pozytywny wizerunek ich miasta???
Wiec poczytaj od początku kto sprowadził do nieuzasadnionego politykierstwa strasząc wysłaniem Tuska do Niemiec,
i nieuzasadnionego podejrzenia iż pod innym pretekstem wstawiłem ten wątek .
Trochę więcej wiary Janusz i PRL-ku
Dopisane 28.11.2021r. o godz. 13:06:
Horus napisał(a): no właśnie ...
tylko dlaczego skoro widzi tu taki ''raj'' nie pisze że wraca z tęsknoty za krajem ...
że brakuje mu wierzb płaczących nad brzegiem ruczaju , ze brakuje mu widoku bocianów ...;D
dlaczego nie pisze co tak naprawdę skłoniło go do opuszczenia tego kraju i szukania sobie nowej ojczyzny...
czyżby brak perspektyw? ...bieda?
Jurko to taki ''polonus'' podobny tym zza ''wielkiej wody'' ;]
tacy to niby patrioci ale o powrocie do macierzy nawet nie chcą słyszeć...
niby tęsknią za polskim smalcem ze skwarkami ale ponad wszystko przedkładają ''dulary'' a przypadku Jurka ''ojro'' :D
więcej zdrowego rozsądku Jurko...więcej obiektywności...więcej prawdziwej oceny stanu naszego kraju ...
naszego ale czy aby na pewno twojego?
Tak byłby to w jakimś stopniu Raj , lecz zrozumienie systemu /kierunku obecnie rządzących ciężko przychodzi nie tylko tobie PRL-owi i innym przeciwnikom tego rzadu ,trzeba mieć przykład choćby od sąsiada zza między , tu narzekanie na podwyżki trwa może dzień / maksymalnie tydzień , ponad trzydziestoparoletni pobyt pozwolił mi zrozumieć system
który ma oczywiście wady , lecz więcej zalet .
Kiedyś pisałem będę w Bolesławcu zapraszam na kawę i poczęstunek podyskutujemy , bez emocji , może rzeczywiście jestem w błędzie .
Dopisane 28.11.2021r. o godz. 13:06:
Horus napisał(a): no właśnie ...
tylko dlaczego skoro widzi tu taki ''raj'' nie pisze że wraca z tęsknoty za krajem ...
że brakuje mu wierzb płaczących nad brzegiem ruczaju , ze brakuje mu widoku bocianów ...;D
dlaczego nie pisze co tak naprawdę skłoniło go do opuszczenia tego kraju i szukania sobie nowej ojczyzny...
czyżby brak perspektyw? ...bieda?
Jurko to taki ''polonus'' podobny tym zza ''wielkiej wody'' ;]
tacy to niby patrioci ale o powrocie do macierzy nawet nie chcą słyszeć...
niby tęsknią za polskim smalcem ze skwarkami ale ponad wszystko przedkładają ''dulary'' a przypadku Jurka ''ojro'' :D
więcej zdrowego rozsądku Jurko...więcej obiektywności...więcej prawdziwej oceny stanu naszego kraju ...
naszego ale czy aby na pewno twojego?
Tak byłby to w jakimś stopniu Raj , lecz zrozumienie systemu /kierunku obecnie rządzących ciężko przychodzi nie tylko tobie PRL-owi i innym przeciwnikom tego rzadu ,trzeba mieć przykład choćby od sąsiada zza między , tu narzekanie na podwyżki trwa może dzień / maksymalnie tydzień , ponad trzydziestoparoletni pobyt pozwolił mi zrozumieć system
który ma oczywiście wady , lecz więcej zalet .
Kiedyś pisałem będę w Bolesławcu zapraszam na kawę i poczęstunek podyskutujemy , bez emocji , może rzeczywiście jestem w błędzie .