Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

13.12.1981 KTO PAMIĘTA ???

22258
#Horus nieaktywny
13 grudnia 2021r. o 9:34
od tego nie uciekniesz...
dlaczego?
bo niewielu jest takich co tamten czas pamięta ale wielu piszących tutaj naoglądało się PKF -u i tylko z opowiadań wie coś o ''półkach z octem i musztardą'' :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Stara doradczyni niezalogowany
13 grudnia 2021r. o 9:43
Horus napisał(a): ma ktoś numer telefonu do mkkwacza?
zadzwonię bo znowu coś prześpi...;D
a tu wróg u bram ...

wir werden die macht niemals wieder aufgeben, man muß uns als leichen heraustragen.
rok 1932

29 czerwca 1956 r. Cyrankiewicz: Każdemu, kto podniesie rękę na władzę, władza tę rękę odrąbie

Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy!

mkkwacz ?

wyglądam przez okno ale spokój ...nie ma koksowników...;D
jeszcze nie ma...

Twój idol kochał generała, a ty jakby nic się nie stało. Wypierasz ten fakt? Wypychasz go ze swojej wiedzy? Czego nie mówi TVN 24 tego nie ma??? Ograniczasz swoją wiedzę do GW i Onet??
22258
#Horus nieaktywny
13 grudnia 2021r. o 11:15
na jakiej podstawie piszesz o moich ''idolach''?
nigdy wśród nich nie było polityków czy dziennikarzy chociaż wśród tych drugich jest kilku których lubię ...
akurat Michnik to nie moja ''bajka''

ale przypomnę ci że akurat on troszkę przesiedział a wielu jest takich którzy dzisiaj przypisują sobie ''opozycyjność'' a jednego dnia nie spędzili w internowaniu...

wiem o Michniku ale i wiem trochę o Kaczyńskim...;D
i ta wiedza nie pochodzi z Onetu...;D
~~Karmelowopłowa Psianka niezalogowany
13 grudnia 2021r. o 12:39
Tak pamiętam, to było jak nagłe przebudzenie z pięknego snu.
Tak pamiętam, w poniedziałek rano do pracy przechodziłem przed szpalerem uzbrojonych młodych ludzi w polskich mundurach. Pierwsza myśl, czy mówią po polsku? Mówili.
Tak pamiętam, firma została zmilitaryzowana, strajku nie udało się zorganizować
~~zimowit niezalogowany
13 grudnia 2021r. o 12:42
~~Karmelowopłowa Psianka napisał(a): Tak pamiętam, to było jak nagłe przebudzenie z pięknego snu.
Tak pamiętam, w poniedziałek rano do pracy przechodziłem przed szpalerem uzbrojonych młodych ludzi w polskich mundurach. Pierwsza myśl, czy mówią po polsku? Mówili.
Tak pamiętam, firma została zmilitaryzowana, strajku nie udało się zorganizować

Nie pomyliłeś milicjancie swojego ślubu ze stanem wojennym ,ten szpaler chłopaków w mundurach ?
22258
#Horus nieaktywny
13 grudnia 2021r. o 12:54
Jurko61 napisał(a): Jednak stało się jak przypuszczałem ,nie zrozumieliście wątku.
Celem tematu jest jak zapamiętaliście tamte czasy / osobiste odczucie
Wywody co inni robili nie interesują mnie .

założyłeś temat więc go pociągnij...
gdzie byłeś ,co robiłeś jak to przeżyłeś ...

nic o tym nie piszesz a wymagasz od innych...

może oni to mają w dupeczce bo to nie tylko odległa historia a dla wielu może być wstydliwa...;D
wiesz jak to jest Jurek ...
nikt nie chce pisać o sobie bo albo się wstydzą albo wolą pisać o ''resortowych dzieciach''...;D
napisz jak ty to widzisz?
jak widzisz ''okrągły stół''
jak widzisz układ ''magdalenkowy'' i kto tam grał role Ribbentropa a kto Mołotowa...;D
14240
M21W2
13 grudnia 2021r. o 13:54
Jurek zadał pytanie którego główną treścią jest - " Kraj stanął nad przepaścią " , zero konkretów , Piotrowicz pionek w roli głównej i masa pytań Horusa w odpowiedzi na pytanie .
To nie kraj był nad przepaścią , to wykonawcy rozkazów z Moskwy , przestępcy w mundurach stanęli w obronie komunizmu hańbiąc polski mundur .
Jaruzelski i pozostali członkowie WRON wystąpili przeciwko własnemu narodowi , w tym miejscu należy pochwalić KKP za wydanie polecenia do działaczy Solidarności o bierny opór , mord na górnikach Wujka i doświadczenia grudnia 1970 pokazały do czego są zdolni komunistyczni przestępcy .
22258
#Horus nieaktywny
13 grudnia 2021r. o 14:22
Jurek zadał jedno pytanie ...jak ktoś tam -bliżej nie sprecyzowany - coś zapamiętał ...
to co pisze o kraju i tej przepaści to jest raczej stwierdzenie a nie pytanie ...

a Jurek sam nic nie pisze o sobie więc jakie ma prawo do oczekiwania że ktoś napisze o sobie?
a ty?
bo widzę że z twojej strony kolejne '' Kocham Bolec.Info ety '' do których zresztą ja już się przyzwyczaiłem ...

ty tu nie pierdziel o ''hańbie'' tamtego mundury bo tak jak się dzisiaj potrafi hańbić ten mundur przechodzi ludzkie pojęcie ...
kto wie czy za kilka lat dzisiejszych ''gienierałów'' nie będzie sądzić inna władza...

jaki ja mam mieć dzisiaj szacunek dla tego czy innego generała stojącemu ''po szwam'' przed jakimś ''misiem'' misiewiczem?
który teraz okazało się jest kolejnym aferzystą z szeregów pisdzielców?
kiedyś podrzędny pracownik apteki a teraz zwykły bimbrownik ...;D
a ty? zdążyłeś spalić przed stanem wojennym swoją książeczkę partyjną?
kiedy się ''przepoczwarzyłeś''?
zanim to zrobiłeś ile lat służyłeś ''jedynie słusznej''? :D

Dopisane 13.12.2021r. o godz. 14:22:

nie żadne '' Kocham Bolec.Info ety '' tylko pierd.o.le.ty...;D
teraz poprawnie? ;D

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza