M21W2 napisał(a): Janusz jak chcesz abym Ciebie traktował poważnie skończ z insynuacjami , dość już robiliśmy z siebie idio,tów posądzając o taką czy inną przynależność , nie wiem czy byłeś w PZPR , nie wiem czy byłeś ormowcem , nie dostarczaj mi dowodów na to że to jest możliwe .
Jakim jednak musisz być nędznikiem skoro na niewątpliwie złym postępowaniem Misiewicza piszesz oszczerstwa o obecnym hańbieniu munduru , Twoja nienawiść do PiS nawet jak uzasadniona nie uprawnia do ataku na obecne wojsko .
Jakoś brak Ci odwagi ocenić przestępców odpowiedzialnych za stan wojenny i jego ofiary , nie krytykujesz komunistów którzy uwłaszczyli się na naszym majątku , ja nie mam oporu aby ocenić sprzedawczyków którzy odeszli z Solidarności po to aby razem z postkomunistami wprowadzać pseudo reformy .
O mnie napisali inni wyraziłem zgodę na publikacje na stronach IPN .
Ty też już wystarczająco oszczerstw z siebie w stosunku do mnie wylałeś .
Dla Ciebie jest stwierdzeniem , dla mnie też , Polska przez 9 lat wisiała nad przepaścią , 9 lat cofniętych w rozwoju
kraju , a jak Ty oceniasz tą wypowiedź Jaruzelskiego zacytowaną przez Jurka , wypowiedź która miała usprawiedliwić stan wojenny i atak na własne społeczeństwo przy użyciu czołgów , samochodów opancerzonych i ostrej amunicji .
Próbuję nie używać odpowiednich słów na które zasługujesz nie mogę się powstrzymać aby nie napisać - swoją czerwoną legitymację spaliłem po stanie wojennym na Twoim pustym łbie .
~~obserwator napisał(a): Przed 13.XII jak większość Polaków pytałem siebie "na co oni jeszcze czekają ?".
Rozzuchwalone grupy "rewolucjonistów" demolowały kraj, niszczyły gospodarkę a władze tolerowały tę samowolę.
Gdyby nie powściągliwość ówczesnego kierownictwa kraju sytuacja tych "działaczy" mogła być bardziej tragiczna.
Tylko taka postawa władz pozwoliła na pokojowe zakończenie kryzysu i przekazania władzy ludziom którzy, jak się okazało wtedy i widać dzisiaj, nie wiedzieli i nie wiedzą co z nią zrobić.