Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Podpisz apel w obronie wolnych mediów w Polsce
~~Ela niezalogowany
19 grudnia 2021r. o 16:54
Przestańcie oglądać telewizję ona tylko ogłupia
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ryszard niezalogowany
19 grudnia 2021r. o 17:11
Była premier Ewa Kopacz podpisała w Brukseli pakiet klimatyczny i dlatego wzrastają ceny energii elektrycznej, bo Unia narzuca coraz większe kary za emisje dwutlenku węgla do atmosfery. Ci co protestują i mają pretensje o to do PiS wiedzą o tym doskonale, że spowodowała to w poprzednich latach rządząca wtedy koalicja PO-PSL, ale lepiej robić show na ulicach.
~~Abc niezalogowany
19 grudnia 2021r. o 17:12
Prawo i Sprawiedliwosc
~~Wanda niezalogowany
19 grudnia 2021r. o 17:34
Jeżeli TVN zostanie zlikwidowane to tak jakby PiS strzelił sobie w stopę. Mam 70 lat i wiele już przeżyłam. Nie poprę ich w wyborach. Dosyć zamordyzmu.
1162
japimacho
19 grudnia 2021r. o 17:39
Nie oglądam telewizji, no chyba, że sport.
Nie ma wolnych mediów, każde media są zależne od jego właściciela i przekazują informacje tak jak im nakazuje właściciel.

TVP przekazuje wiadomości z punktu widzenia rządu – teraz takiego, poprzednio innego, a za jakiś czas jeszcze innego.
TVN przekazuje wiadomości w takiej formie jak jej nakazuje właściciel, tutaj graja role jego powiązania biznesowe i polityczne. Z jakiegoś powodu ta stacja przekazuje wyłącznie wizję Polski i świata z punktu widzenia współczesnej opozycji, a „wczorajszej” koalicji rządzącej. I wtedy jakoś nie widziałem dzisiejszych protestujących na ulicach walczących o wolne media – dziwne.
Dzisiaj w tej petycji TVN znowu manipuluje, a zresztą po co się oszukiwać kłamie.
„Jest to atak na wolne media, który ma pozbawić Państwa możliwości oglądania wszystkich kanałów TVN.”
Jak ta ustawa ma pozbawić oglądaczy TVN możliwości oglądania. Przecież nic takiego tam nie ma.
Jest tylko mowa, że podmiot spoza UE nie może mieć pakietu większościowego w mediach. O ile mi wiadomo podobne ustawy są w innych krajach i nikt nie widzi w tym nic dziwnego. Tylko u nas protesty. Wychodzi na to, że powiązania TVN ze światem polityki są bardzo niezdrowe przez co mocno rzutują na postrzeganie tych mediów jako niezależne. Może największy problem TVN polega na tym, że powstały one z wielkiego przekrętu i na ludzkiej krzywdzie i tego nadal się trzymają. Wielu zarzuca tej ustawie, że chce zmusić obecnego właściciela do oddania części pakietu w polskie ręce. Przypominam, że TVN powstał za publiczne pieniądze (nasze) i w wyniku machlojki nigdy nic z tego nie mieliśmy, bo naraz okazało się, że właściciel jest prywatny i może robić, co chce.
Kiedy TVN i jego obecny właściciel oddadzą te pieniądze (po waloryzacji).
~~Abc niezalogowany
19 grudnia 2021r. o 17:55
USA popiera Prawo i Sprawiedliwosc
~~Żółtawa Ułudka niezalogowany
19 grudnia 2021r. o 17:55
Ja nie chce wolnych mediów,ja chce szybkich mediów.
~~sędzia Piotrowicz niezalogowany
19 grudnia 2021r. o 18:38
japimacho napisał(a): .

,,TVP przekazuje wiadomości z punktu widzenia rządu – teraz takiego, poprzednio innego, a za jakiś czas jeszcze innego.''

Qtafonie ,płacę abonament i żądam aby TVP przekazywała wiadomości prawdziwe a nie z pozycji stojącego nad grobem oszczanego sklerotyka Balbiny . Za to im płacę .Prywatne telewizje mnie nie interesuję ,nadają za swoje pieniądze.
Zrozumiałeś ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia od Marszałka