~~Limonkowa Truskawka napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Prawdą jest że Kaczyński na wiecu wyborczym w Płocku powiedział że 14 emerytura będzie na stałe .
Nie obiecał 30 tyś . kwoty wolnej od podatku , otrzymałem emeryturę 4-01 , jest wyższa 0 185 zł razy 12 miesięcy
= 2220 zł , a więc więcej niż dwie czternastki .
A moja emerytura jest wyższa o 78 złotych razy 12 miesięcy. To trochę mniej niż czternastka, ale prawie.
~~Malkon napisał(a): Większość komentatorów wozi się na emerytach jak na burej s..e. Są emeryci, którzy mają się nieźle, dobrze lub bardzo dobrze. Jest to jednak znikoma liczba. Większość emerytów a szczególnie tych z tzw. starego portfela i często schorowanych, ledwie wiąże koniec z końcem. Emerytury nie są waloryzowane tak jak płace i nie nadążają za goniącą inflacją. Dlatego każdy grosz dla najuboższej części naszego społeczeństwa bardzo się liczy.
~~pol napisał(a): PLATFORMA NIECH IM JE DA. rewaloryzacja emerytur na poziomie 1 lub 2 złotych ROZUMIEM, ŻE EMERYT MA KRÓTKĄ PAMIĘĆ ALE ŻEBY AŻ TAK?
Zastosowana autokorekta
~~Stalowoniebieska Liatra napisał(a):Ktoś napisał: ~~pol napisał(a): PLATFORMA NIECH IM JE DA. rewaloryzacja emerytur na poziomie 1 lub 2 złotych ROZUMIEM, ŻE EMERYT MA KRÓTKĄ PAMIĘĆ ALE ŻEBY AŻ TAK?
wiesz od czego waloryzacja ? im wieksza inflacja tym wieksza waloryzacja .....i takie cos chodzi na wybory
Zastosowana autokorekta
~~Roman napisał(a):Ktoś napisał: ~~Stalowoniebieska Liatra napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~pol napisał(a): PLATFORMA NIECH IM JE DA. rewaloryzacja emerytur na poziomie 1 lub 2 złotych ROZUMIEM, ŻE EMERYT MA KRÓTKĄ PAMIĘĆ ALE ŻEBY AŻ TAK?
wiesz od czego waloryzacja ? im wieksza inflacja tym wieksza waloryzacja .....i takie cos chodzi na wybory
Zastosowana autokorekta
Jak będzie peło to ci zabiorą 10% emerytury, tak dobrze będzie, a inflacja będzie minus 10%, tak będą dobrze rządzić.
NaPISz mi biedaku ograniczony ,na chuy pyerdolisz takie swoje wieśniackie mądrości ? Masz ...cz w domu ,masz łazienkę w domu ?, tym się zajmij bo żyjecie na tej wiosze jak zwierzęta . Patologia do do emerytury nigdy nie dożyje .Więc na huy się tu produkujesz ? Nauka ,nauka ,nauka ,kumasz cieciu bardaszany ?
Zastosowana autokorekta