Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
COVID-19 w Polsce. Najnowsze dane o zakażeniach i zgonach
14240
M21W2
25 stycznia 2022r. o 15:32
~~do Lucka manipulanta faktami napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Jurku , sucha stopa przez kryzys kosztem ubóstwa , milionów niedożywionych dzieci , zakupów na zeszyt .

A jednak kmiot z ciebie. Sprawdź sobie jak w skali ostatnich trzech lat wskaźnik ubóstwa w Polsce poszybował w górę. Pomimo tego że wprowadzono 500+ zanotowano pewien spadek tylko w ciągu pierwszego roku istnienia tego programu Teraz już jest kolejny wzrost a więc tylko czekać jak wrócą te wspomniane twoje zeszyty. Napisz może coś o emerytach przykręcających sobie kaloryfery bo wola marznąć pomimo wszystko z dachem nad głową niż pod mostami.

Nie będę Tobie przyklejał łatki brak logiki nadrabiasz jak ciebie na to stać .

W skrajnym ubóstwie żyło w 2014 roku prawie 5% mieszkańców miast (od ok. 1% w największych miastach, do prawie 9% w miastach poniżej 20 tys. mieszkańców). Na wsi odsetek osób żyjących poniżej minimum egzystencji wyniósł prawie 12%

Jak zaznaczył EAPN Polska, "po pierwszym roku pandemii COVID-19 zasięg ubóstwa skrajnego w Polsce wzrósł do 5,2 proc., co przekłada się na ok. 2 mln osób, w tym 410 tysięcy dzieci (wzrost o ok. ... 98 tys.)

W 2014 roku zasięg ubóstwa skrajnego wśród dzieci i młodzieży do lat 18 osiągnął około 10%, a osoby w tym wieku stanowiły prawie jedną trzecią populacji zagrożonej ubóstwem skrajnym (podczas gdy osoby poniżej 18 roku życia stanowiły mniej więcej jedną piątą całej populacji).

Tacy jak Ty piszą aby pisać , ślepcom oczy zaślepiła nienawiść , u mnie na wsi już dawno nie ma sprzedaży na zeszyt , za czasów rządu PO-PSL miałem nadmiar ludzi do prac polowych i zbioru truskawek , obecnie kończę z powodu braku rąk do
pracy .

Rolników ratują Ukrainki .

Przypomnę jeszcze dlaczego miałem ludzi , ano z powodu dwucyfrowego bezrobocia .
Teraz to nawet Niemcy narzekają na brak polskich pracowników do zbioru szparag i truskawek .

Dopisane 25.01.2022r. o godz. 15:24:

~~Bławatkowa Wierzba napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a): "Gdzie ten " bohater " klawiaturowy był wtedy kiedy za zwykłą ulotkę zamykali w więzieniach ".
Lucek czytałeś wspomnienia Dudy od Kacperka? komisarz wojskowy złapał go z ulotkami? i co? zamknął Go?, za karę wysłał go na szkołę podoficerską, by mógł komuny bronić własnymi cycami w SW :)

Jeszcze powiedz że w Bolesławcu zamykali w więzieniach to padnę.

Nie spodziewałem się że ktoś kto nie ma żadnej wiedzy pokaże to w publicznie . ale rozumiem , anonimowo wszystko
można .
Walnij na glebę pięć razy , tylu moich kolegów zamknęli za ulotki i jeszcze walnij raz głową w mur za tego co
siedział za próbę strajku ,
Zapomniałem o Pani Danucie , też za ulotki .

Dopisane 25.01.2022r. o godz. 15:32:

~~Wesoły Romek napisał(a): "Gdzie ten " bohater " klawiaturowy był wtedy kiedy za zwykłą ulotkę zamykali w więzieniach ".
Lucek czytałeś wspomnienia Dudy od Kacperka? komisarz wojskowy złapał go z ulotkami? i co? zamknął Go?, za karę wysłał go na szkołę podoficerską, by mógł komuny bronić własnymi cycami w SW :)

Nie znam tego tematu o którym piszesz , możesz jaśniej , kim jest ten Kacperek .
Podaj link , poczytam , może dzięki Tobie wzbogacę swoją skromną wiedze .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
25 stycznia 2022r. o 17:06
no popatrz ty popatrz ...
nie wie kim jest Kacperek...
to może i nie wie gdzie ten jego ''duce'' się wczasował za związkową kasę ...;D

kmiot wie że błaźnił się w tematach o tym wirusie to wrócił by znowu bzdetować o tych ''prześladowanych ''
co to teraz swoją ''walkę '' nawet wyceniają ...
jedni wyceniają ją na miliony złotych a pioneczkom przyczepiają blaszki ...

fajny mecz grają nasi w ręczną z Hiszpanami...
a jak polskie ''nieloty''? ...bo z tego co wiem to spadali jak kamienie bo za ciężkie narty mieli...;D

Dopisane 25.01.2022r. o godz. 17:06:

no niestety nasi przegrali ale po świetnej walce nie z byle kim...
nie to co albo to stękała albo to wolny ...cieniasy co udawać że skaczą to mogą sobie w ''zakopcu'' jakimś a nie na olimpiadach ...;D
~~Wesoły Romek niezalogowany
25 stycznia 2022r. o 17:12
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~do Lucka manipulanta faktami napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Jurku , sucha stopa przez kryzys kosztem ubóstwa , milionów niedożywionych dzieci , zakupów na zeszyt .

A jednak kmiot z ciebie. Sprawdź sobie jak w skali ostatnich trzech lat wskaźnik ubóstwa w Polsce poszybował w górę. Pomimo tego że wprowadzono 500+ zanotowano pewien spadek tylko w ciągu pierwszego roku istnienia tego programu Teraz już jest kolejny wzrost a więc tylko czekać jak wrócą te wspomniane twoje zeszyty. Napisz może coś o emerytach przykręcających sobie kaloryfery bo wola marznąć pomimo wszystko z dachem nad głową niż pod mostami.

W skrajnym ubóstwie żyło w 2014 roku prawie 5% mieszkańców miast (od ok. 1% w największych miastach, do prawie 9% w miastach poniżej 20 tys. mieszkańców). Na wsi odsetek osób żyjących poniżej minimum egzystencji wyniósł prawie 12%

Jak zaznaczył EAPN Polska, "po pierwszym roku pandemii COVID-19 zasięg ubóstwa skrajnego w Polsce wzrósł do 5,2 proc., co przekłada się na ok. 2 mln osób, w tym 410 tysięcy dzieci (wzrost o ok. ... 98 tys.)

W 2014 roku zasięg ubóstwa skrajnego wśród dzieci i młodzieży do lat 18 osiągnął około 10%, a osoby w tym wieku stanowiły prawie jedną trzecią populacji zagrożonej ubóstwem skrajnym (podczas gdy osoby poniżej 18 roku życia stanowiły mniej więcej jedną piątą całej populacji).

Tacy jak Ty piszą aby pisać , ślepcom oczy zaślepiła nienawiść , u mnie na wsi już dawno nie ma sprzedaży na zeszyt , za czasów rządu PO-PSL miałem nadmiar ludzi do prac polowych i zbioru truskawek , obecnie kończę z powodu braku rąk do
pracy .

Przypomnę jeszcze dlaczego miałem ludzi , ano z powodu dwucyfrowego bezrobocia .
Teraz to nawet Niemcy narzekają na brak polskich pracowników do zbioru szparag i truskawek .
Dopisane 25.01.2022r. o godz. 15:24:~~Bławatkowa Wierzba napisał(a): Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a): "Gdzie ten " bohater " klawiaturowy był wtedy kiedy za zwykłą ulotkę zamykali w więzieniach ".

Nie spodziewałem się że ktoś kto nie ma żadnej wiedzy pokaże to w publicznie . ale rozumiem , anonimowo wszystko
można .
Walnij na glebę pięć razy , tylu moich kolegów zamknęli za ulotki i jeszcze walnij raz głową w mur za tego co
Dopisane 25.01.2022r. o godz. 15:32:~~Wesoły Romek napisał(a): "Gdzie ten " bohater " klawiaturowy był wtedy kiedy za zwykłą ulotkę zamykali w więzieniach ".

Nie znam tego tematu o którym piszesz , możesz jaśniej , kim jest ten Kacperek .

M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Jurku , sucha stopa przez kryzys kosztem ubóstwa , milionów niedożywionych dzieci , zakupów na zeszyt .

pracy .

Dopisane 25.01.2022r. o godz. 15:24:~~Bławatkowa Wierzba napisał(a): Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a): "Gdzie ten " bohater " klawiaturowy był wtedy kiedy za zwykłą ulotkę zamykali w więzieniach ".

można .
Dopisane 25.01.2022r. o godz. 15:32:~~Wesoły Romek napisał(a): "Gdzie ten " bohater " klawiaturowy był wtedy kiedy za zwykłą ulotkę zamykali w więzieniach ".

"Po masakrze w Kopalni „Wujek” zostałem w grudniu 1981 roku zatrzymany i spisany przez komisarza wojskowego. Rozdawałem wtedy w gliwickiej hucie - gdzie pracowałem - czarne wstążki, symbol żałoby. W następstwie tego zdarzenia w kwietniu 1982 roku jako 19-latek zostałem wcielony do wojska, do czerwonych beretów. To były jedne z tych licznych szykan, jakie wtedy powszechnie stosowano wobec członków „Solidarności” za manifestowanie swojej przynależności i oporu wobec stanu wojennego. Nie ominęło to również mnie."
Tak bidoka komuna szykanowała dając mu brązową i srebrną odznakę Wzorowego Żołnierza, i dalej go komuna szykanowała wysyłając do Syrii by se parę dolców zarobił :) odszkodowanie co najmniej 20 milionów powinien dostać za to szykanowanie :)
To mnie komuna w "nagrodę" wysłała do OTK tylko za to że, 9 maja 77 roku idąc od Kiełbika przez całe Śródmieście i w koło Rynku zrywałem czerwone flagi by w nie nasmarkać i podeptać :) nawet nie pozwolili tych trzech miesięcy aresztu odsiedzieć, lipcowa amnestia mnie objęła :)
~~fan Lucka niezalogowany
25 stycznia 2022r. o 17:22
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):, za czasów rządu PO-PSL miałem nadmiar ludzi do prac polowych i zbioru truskawek , obecnie kończę z powodu braku rąk do
pracy .

Ludziom wtedy opłacało się i chcieli pracować a nie dzisiaj mając pieniądze za leżenie bykiem wolą właśnie leżeć i sączyć za frajer browary.
Dzisiaj kończysz bo nikt za psie pieniądze jakie oferujesz nie będzie ci zbierał truskawek .Na tyle głupie mogą być jeszcze Ukrainki ale i te mają cię w dupie skoro kończysz.
14240
M21W2
25 stycznia 2022r. o 18:14
~~fan Lucka napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~do Lucka manipulanta faktami napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):, za czasów rządu PO-PSL miałem nadmiar ludzi do prac polowych i zbioru truskawek , obecnie kończę z powodu braku rąk do
pracy .

Ludziom wtedy opłacało się i chcieli pracować a nie dzisiaj mając pieniądze za leżenie bykiem wolą właśnie leżeć i sączyć za frajer browary.
Dzisiaj kończysz bo nikt za psie pieniądze jakie oferujesz nie będzie ci zbierał truskawek .Na tyle głupie mogą być jeszcze Ukrainki ale i te mają cię w dupie skoro kończysz.

Tak łatwo jest kłamać , stajesz się wybitnym fachowcem w tej dziedzinie .
Nigdy nie zatrudniałem Ukrainek , Panie które u mnie zbierały mają stałą pracę , dla mnie jest to zrozumiałe .
Jesteś bardzo złym człowiekiem sądząc wszystkich według siebie , w ubiegłym sezonie zbierały u mnie Panie
pracujące na zmiany , jak miały drugą zbierały rano , i odwrotnie .
Obrażasz wszystkich tych co nie chcą zatrudniać Ukrainek , średniej klasy zbieraczka za 4-5 godzin ma u plantatorów
co najmniej 200 zł.
Rynek pracy wymusił i dobrze dobry zarobek za ciężką pracę zbieraczy .

~~ niezalogowany
25 stycznia 2022r. o 18:22
U plantatorów? A u ciebie ile miały? Tylko nie ściemniaj bo wieści po Ocicach szybko się rozchodzą.
A piszą tu o tobie jako oszuście.
14240
M21W2
25 stycznia 2022r. o 18:40
~~ napisał(a): U plantatorów? A u ciebie ile miały? Tylko nie ściemniaj bo wieści po Ocicach szybko się rozchodzą.
A piszą tu o tobie jako oszuście.

Chcesz wiedzieć , zapraszam do najbardziej wiarygodnego źródła jakim są Panie które u mnie zbierały .
Co o mnie piszą anonimowi opluwacze spływa po mnie , ważne co o mnie mówią ci co mnie znają i u mnie pracowali .
W zeszłym sezonie miałem na polu kolejki samochodów , 1/2 h przeznaczyłem na eksperyment , ludzie sami sobie zbierali ,
ja tylko ważyłem , stała cena 4 zł kg .
Nigdy nie miałem tak do czysta zebranego pola , w tym zrobię podobnie .
~~benio niezalogowany
25 stycznia 2022r. o 18:42
M21W2. Przeżuć się z truskawek na szczypiorek. Taki jeden z Dolnych Młynów ponoć uwielbia. Zbyt masz zapewniony. Chociaż nie. Po ostatnim dzisiejszym blamażu naszej kadry stanie mu w gardle.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza