Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
COVID-19 w Polsce. Najnowsze dane o zakażeniach i zgonach
22258
#Horus nieaktywny
26 stycznia 2022r. o 12:48
;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
26 stycznia 2022r. o 12:52
~~Bławatkowa Wierzba ,nie szukam bredni czytam co piszą analitycy z badawczych Instytutów Medycznych .
Ok . nie zakładam a wiem od nich że jesteśmy na początku kolejnej fali która może potrwać do końca lutego .

Ciekawy wniosek foliarz wciąga mnie zagorzałego przeciwnika foliarzy do swojego grana - moje hasło to -
- precz z foliarzami .
~~Bławatkowa Wierzba niezalogowany
26 stycznia 2022r. o 13:10
M21W2 napisał(a): ~~Bławatkowa Wierzba ,nie szukam bredni czytam co piszą analitycy z badawczych Instytutów Medycznych .
Ok . nie zakładam a wiem od nich że jesteśmy na początku kolejnej fali która może potrwać do końca lutego .

Ciekawy wniosek foliarz wciąga mnie zagorzałego przeciwnika foliarzy do swojego grana - moje hasło to -
- precz z foliarzami .

A moje precz kowi dio tami.
I mało mnie obchodzi kto sobie co tam wstrzyknął. Ale zmuszać do tego innych to już jest faszyzm.
~~Fan Lucka niezalogowany
26 stycznia 2022r. o 13:15
M21W2 napisał(a): ~~Bławatkowa Wierzba ,nie szukam bredni czytam co piszą analitycy z badawczych Instytutów Medycznych .

- precz z foliarzami .

Lucuś, u ciebie jest ciągła fala. Gładka. Na EEG. I wiem to bez instytutów, tylko w twoich wypowiedzi.
Już kiedyś się ciebie pytałem - jak ty dałeś radę tyle lat przeżyć, dziecko drogie? No chyba, że myślenie dopiero covid ci wyłączył. Powiedz mi, dlaczego nie ma w tobie krzty sceptycyzmu (to naukowe podejście sceptycznie i krytycznie oceniać dane), i skąd taka niezachwiana wiara w koncerny farmaceutyczne? Nie słyszałeś o przekrętach koncernów, gigantycznych odszkodowaniach i wycofywanych co chwilę naprawdę przebadanych lekach, bo się okazały szkodliwe?
Nie widzisz, że kolejne zapowiedzi o cudownych właściwościach preparatu okazały się kłamstwem? Nie widzisz, że kraje najbardziej wyczepione mają najwięcej zachorowań? To tak jakby po szczepieniach na odrę im więcej zaszczepionych, tym więcej zarażonych. To co byś powiedział o szczepionce na odrę?
Rozmawiam z różnymi ludźmi i wielu jest podobnych tobie - mózg przeżarty propagandą do ostatniego neurona i nawet nie chcą nic wiedzieć. Krótko mówią, ludzie pogłupieli doszczętnie.
Lucuś, dziecko drogie, a zrozumiałeś już o co chodzi z wymieraniem wyżu demograficznego? Pytaj się chłopcze, jak nie rozumiesz. Nie bój się - już gorzej być nie może.

Twój fan
~~Błękitnawa Nasturcja niezalogowany
26 stycznia 2022r. o 13:38
Jeśli ktoś jest bezmózgim durniem i dał sobie wstrzyknąć preparat o utajnionym składzie za który nikt nie bierze odpowiedzialności i który jest bez wątpienia elementem depopulacji na świecie i poprzez który ludzie umierają , a przez swoją głupotę tego nie widzi, to jego sprawa .Ale jeśli chwali te swoją głupotę i reklamuje zbrodniarzy cytując ich teksty , i przez to przyczynia się to powiększania zbrodniczych działań to już nie jest jego sprawa , to jest już współudział w zbrodni .I powinien być w odpowiednim czasie z tego rozliczony .I tak będzie .amen
~~Qwax_ niezalogowany
26 stycznia 2022r. o 13:38
M21W2 napisał(a):
We Francji - 500 tyś zakażeń - 460 zgonów - 28 tyś hospitalizacji .
W Polsce - 50 tyś zakażeń - 270 zgonów - 14 tyś hospitalizacji .

Qwax , porównajmy to przy tej samej ilości zakażeń a więc w Polsce 500 tyś zakażeń - 2700 zgonów - 140 tyś hospitalizacji . Kolejny dowód od Ciebie że warto się szczepić , przy tej samej liczbie zakażeń we Francji 5,9 razy mniej zgonów ,
5 razy mniej hospitalizacji .

Oj Lucuś, jak ty się "nauczyłeś" mózgiem wywijać, by głosić swoja religię ;)
Pomnożyłeś ilości przypadków w Polsce razy 10 i już wiesz, że we Francji jest w sumie bardzo dobrze.
We Francji jest tyle zakażeń, bo robi się u nich bardzo dużo testów (grubo ponad mion dziennie). I tych pozytywnych testów jest około 30%.
W Polsce robi się około 10 razy mnie testów niż we Francji, więc i wyników "pozytywnych" mamy 10 razy mniej ( i u nas jest raptem kilkanaście procent pozytywnych testów), ale wraz ze wzrostem ilości testów w Polsce będzie również rosła ilość "zakażonych" - bo taki jest "plan" na wzrost pandemii ;)
Zapewne zauważyłeś, że ostatnie "rekordy" zachorowań w Polsce wynikają właśnie z rekordowej ilości testów :)
Więc ilość "zakażeń" o niczym nie świadczy!! Można przecież przestać zupełnie testować i ogłosić koniec pandemii :)
Ważne są przypadki hospitalizacji i zgony - bo to są JEDYNE miarodajne statystyki covida! :)
Gdyby jednego dnia w Polsce przetestować wszystkich 38 milionów Polaków, to ilu mielibyśmy "chorych"? Pewnie z 10 milionów. To może porównuj te nasze zgony i hospitalizacje do tych 10 milionów zakażonych Polaków? ;)
U nas od tygodni maleje ilość zajętych łóżek w szpitalach, maleje ilość zajętych respiratorów, maleje ilość zgonów, ale znacząco rośnie ilość "zachorowań", bo znacząco zwiększono ilość wykonywanych testów. I na podstawie tych nowych "zakażeń" wprowadza się nam nowe ograniczenia i strasz takich jak ty :)
Więc na zakończenie - widzisz w obecnej sytuacji we Francji "ostatnia prostą"? ;)
Czy można założyć, ze u nich to ostatnie dwa tygodnie i będą w końcu mieli "nową normalność"? Co mówią "modele matematyczne" w przypadku tak dobrze wyszczepionego kraju? :)
Bo przecież wzorujemy się na "cywilizowanych" krajach zachodnich ;)
14240
M21W2
26 stycznia 2022r. o 14:03
~~Błękitnawa Nasturcja napisał(a): Jeśli ktoś jest bezmózgim durniem i dał sobie wstrzyknąć preparat o utajnionym składzie za który nikt nie bierze odpowiedzialności i który jest bez wątpienia elementem depopulacji na świecie i poprzez który ludzie umierają , a przez swoją głupotę tego nie widzi, to jego sprawa .Ale jeśli chwali te swoją głupotę i reklamuje zbrodniarzy cytując ich teksty , i przez to przyczynia się to powiększania zbrodniczych działań to już nie jest jego sprawa , to jest już współudział w zbrodni .I powinien być w odpowiednim czasie z tego rozliczony .I tak będzie .amen

PO co kłamiesz , skład szczepionki zbadali profesorowie antyczszepionkowcy . zapomniałeś o tym .
Zapomniałeś , to przypomnę , skład szczepionki to woda fizjologiczna , grafen , czipy , trujące białko , geny modyfikujące
geny ludzkie , trucizna która zadziałać miała tuż po szczepieniu , z nią coś nie wyszło , teraz naukowcy anty
stwierdzili że trucizna zadziała za 2 lata a ostatecznie zagłada zaszczepionych nastąpi w 2024 roku .
" Naukowcy " niezaszczepieni z Bolca już pieją z radości , zostaną burżujami mającymi po kilka domów .

Dopisane 26.01.2022r. o godz. 14:03:

Do imitacji Qwaxa , oryginał niedawno pisał że w Polsce jest tyle zakażeń bo na polecenie Niedzielskiego robią za dużo
testów .
~~Qwax_ niezalogowany
26 stycznia 2022r. o 14:42
M21W2 napisał(a): Dopisane 26.01.2022r. o godz. 14:03:Do imitacji Qwaxa , oryginał niedawno pisał że w Polsce jest tyle zakażeń bo na polecenie Niedzielskiego robią za dużo
testów .

To naprawdę ja, tylko w pracy nie mogę się zalogować :)
Zgadza się - dużo testów, dużo "zakażeń".
Ale nie odpowiedziałeś, czy Francja już jest na ostatniej prostej? :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia od Marszałka
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza