Horus napisał(a): ''yankee'' wysyłają swoich żołnierzy do Europy (czyt. w domyśle Polski ) i jak zwykle w ramach ''sojuszniczych zobowiązań'' polscy żołnierze będą okaleczani i zabijani w imię chorej ,propagandowej ''idei''
''za wolność... .....''
no właśnie ...czyją ...
tak się kończyło przed laty ''kozaczenie'' i tak się dzisiaj to skończy...
po tym kraju kiedyś może pozostać tylko kartoflisko na którym nie zakiełkuje nawet lebioda...;D
~~Do Broni napisał(a): Do broni dzięcioły i iść na Ukrainę bronić własną piersią pomników Bandery a później jak je obronicie, oddać Ukrainie nasze tereny wschodnie jakich Ukraina się od Polski domaga jako jedyny kraj na świecie
~~Ceglasty Heliotrop napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a): ''yankee'' wysyłają swoich żołnierzy do Europy (czyt. w domyśle Polski ) i jak zwykle w ramach ''sojuszniczych zobowiązań'' polscy żołnierze będą okaleczani i zabijani w imię chorej ,propagandowej ''idei''
''za wolność... .....''
no właśnie ...czyją ...
po tym kraju kiedyś może pozostać tylko kartoflisko na którym nie zakiełkuje nawet lebioda...;D
Lebioda to tutaj miała nie zakiełkować gdyby się spełniło to co było napisane w ustaleniach Układu Warszawskiego . Pas spalonej atomem ziemi. Tzsw. strefa buforowa. Zresztą ty od tatusia powinieneś o tym wiedzieć.
Horus napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ceglasty Heliotrop napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): ''yankee'' wysyłają swoich żołnierzy do Europy (czyt. w domyśle Polski ) i jak zwykle w ramach ''sojuszniczych zobowiązań'' polscy żołnierze będą okaleczani i zabijani w imię chorej ,propagandowej ''idei''
''za wolność... .....''
no właśnie ...czyją ...
Lebioda to tutaj miała nie zakiełkować gdyby się spełniło to co było napisane w ustaleniach Układu Warszawskiego . Pas spalonej atomem ziemi. Tzsw. strefa buforowa. Zresztą ty od tatusia powinieneś o tym wiedzieć.
a co było? może przypomnisz młodzieży?
a teraz to co pozostanie?
myślisz że teraz pokryją tą ziemię azotoksem
a czym teraz dla Zachodu jest ten kraj jak nie strefą buforową? ;D
to właśnie wiem z nauk mojego tatki ...;D
a co ty wiesz od swojego? ;D
Niestety. Takie mamy położenie geograficzne i zawsze nas walcowali. Jak nie jedni to drudzy. A od swojego tatki i dziadków to wiem jak wyglądało zesłanie na cieplejszy klimat, przez naród który ty lubisz,jak tu sam napisałeś. Ale prawddą jest, że od wieków wtykamy nos w nie swoje sprawy. Widać taka nasza natura.
~~Brunatnożółte Przymiotno napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ceglasty Heliotrop napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał:
Niestety. Takie mamy położenie geograficzne i zawsze nas walcowali. Jak nie jedni to drudzy. A od swojego tatki i dziadków to wiem jak wyglądało zesłanie na cieplejszy klimat, przez naród który ty lubisz,jak tu sam napisałeś. Ale prawddą jest, że od wieków wtykamy nos w nie swoje sprawy. Widać taka nasza natura.
niestety?
jeśli już to ''niestety'' to tylko z powodu tego jak głupim jesteśmy narodem...
''niestety'' bo to naród wybiera tych którzy powinni dbać o jego dobro i dobro kraju a najczęściej bywało i tak jest nadal że wybiera się nieodpowiednich do tego ludzi...
''niestety'' bo jak widać historia nic tu nikogo nie nauczyła...
dlatego za bzdurę uważam to co piszesz że to tylko kwestia położenia geograficznego ...
zamiast tego że znajdujemy się praktycznie w środku Europy to właśnie na tym powinniśmy bazować...tu krzyżują się praktycznie wszystkie drogi z zachodu na wschód i itd.
wystarczyło żyć z sąsiadami w zgodzie i nie rozdrapywać starych ran ...nie mówię zapomnieć o nich bo tego nie można zapominać ...to część polskiej ,bolesnej historii o której należy pamiętać ...
ale ciągłe jątrzenie do czego może doprowadzić? ...widać to dzisiaj jak na dłoni...
wiesz od swoich bliskich o ''cieplejszych klimatach''?
ja też wiem chociaż nikt z moich tam nie był ...
ale mój dziadek opowiadał mi o tym co działo się na wschodzie Polski a co było dziełem zarówno Polaków jak i Ukraińców...dziadek prowadzał mnie do swoich sąsiadów gdzie niejedno słyszałem od tych co sami to przeżyli ...
tak...wtykaliśmy nos w nie swoje sprawy a dzisiaj zapowiada się to że polscy żołnierze będą ponownie walczyć w nieswojej wojnie''
czy ktoś z dzisiejszych ''elit'' myśli o tym że być może z tej awantury do domu nie wróci czyjś mąż czy ojciec?
nie ...oni to mają w du-pie bo żaden z nich syna czy córki na tą ''wojenkę '' nie wyśle...
tak że nie pitol tu o tym że to wina położenia geograficznego ...
to wina Polaków że nigdy nie potrafili zrobić porządku u siebie szukając zawsze winy u innych...