Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
202 nowe zakażenia w powiecie, 39 114 w kraju
~~Błękitnozielony Kuklik niezalogowany
1 lutego 2022r. o 17:15
~~Anna K napisał(a): Ponieważ mój poranny tekst został 2 krotnie o/c/e/n/z/u/r/o/w/a/n/y , oraz Pan L.Z zaprosił mnie abym zobaczyła chorego na grypę odpowiadam że nie jestem aktualnie w Polsce a z medycyną miałam do czynienia wiele lat i nie łatwo mi powiedzieć , o zobacz to jest chory na covida .

A tu poranny mój tekst trzeci raz go daje

Oglądałam i rozmawiałam wczoraj z wielu Polakami z Kanady oraz z Australii , dla nich nie jest żadną tajemnicą że za tą całą Pic Demią stoją korporacje i wyszczepienia służą tylko depopulacji , Wielu z nich ma że sobą flagi solidarności , musiałam ich poinformować że w Polsce solidarność siedzi cicho lub nawet popiera zamordyzm korporacyjny , dałam przykład z naszego miasta pana L.Z który mieni się wielkim solidarnościowcem a występuje jako obrońca korpo reżymu nazywając bojowników o wolność i życie antyszczepionkowcami , ciemnakami , foliarzami ,płaskoziemcami itd .Byli zbulwersowani

Pani Aniu szkoda czasu i wpisów na tego Pana naprawdę to jest opętanie lecz jak sądzę że to podłoże choroby psychicznej że to w tym kierunku trzeba myśleć ,poprostu smutny ,zagubiony wyszczepiony wszystkim co się da człowiek nie lubi krytyki ,nie lubi zwracania uwagi a jak nie ma argumentów to poprostu wyzywa od plaskoziemcow ,foliarzy,kundli itd,itd,nie będę pisać bo to aż wstyd powtarzać takie słowa .Obraz w tym momencie jak już nie wie co pisać ,nie zna tu ludzi a jedzie jak tylko potrafi .Ale nie nam jest jego osądzać sam zostanie sądzony . Zdrowia życzę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jasnolawendowa Wiekuistka niezalogowany
1 lutego 2022r. o 17:16
~~Anna K napisał(a): Ponieważ mój poranny tekst został 2 krotnie o/c/e/n/z/u/r/o/w/a/n/y , oraz Pan L.Z zaprosił mnie abym zobaczyła chorego na grypę odpowiadam że nie jestem aktualnie w Polsce a z medycyną miałam do czynienia wiele lat i nie łatwo mi powiedzieć , o zobacz to jest chory na covida .

A tu poranny mój tekst trzeci raz go daje

Oglądałam i rozmawiałam wczoraj z wielu Polakami z Kanady oraz z Australii , dla nich nie jest żadną tajemnicą że za tą całą Pic Demią stoją korporacje i wyszczepienia służą tylko depopulacji , Wielu z nich ma że sobą flagi solidarności , musiałam ich poinformować że w Polsce solidarność siedzi cicho lub nawet popiera zamordyzm korporacyjny , dałam przykład z naszego miasta pana L.Z który mieni się wielkim solidarnościowcem a występuje jako obrońca korpo reżymu nazywając bojowników o wolność i życie antyszczepionkowcami , ciemnakami , foliarzami ,płaskoziemcami itd .Byli zbulwersowani

Ten powyższy tekst panowie redaktorzy usunęli,bo nie dowierzam?
14240
M21W2
1 lutego 2022r. o 17:27

~~Pinochet , poruszyłeś ciekawy temat , jakbyś pomyślał choć trochę znalazłbyś odpowiedź na swoje pytanie .
Pomyśl , czy Ty jako lekarz położyłbyś wśród pacjentów z chorobą płuc zakażonego covidem czy inną chorobą
wirusową ?

Dopisane 01.02.2022r. o godz. 17:27:

PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): jak nie jesteś w stanie zrozumieć co napisałem poproś mamę niech ci wytłumaczy

Lucek... bo Ty często piszesz tak, że w jednym poście potrafisz zaprzeczyć sam sobie i nawet się nie zorientować
Już ktoś tu ci sugerował, że najbardziej zrozumiały jesteś, gdy cytujesz... i tego się trzymaj ;)

Wiem że też masz problemy ze zrozumieniem bardzo prostych zdań , nic na to nie poradzę .
~~Bladozielony Dziewięćsił niezalogowany
1 lutego 2022r. o 17:29
https://youtu.be/IQCxxgTYTJY
14240
M21W2
1 lutego 2022r. o 17:43
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): ~~Szaropopielaty Zawciąg , jak nie jesteś w stanie zrozumieć co napisałem poproś mamę niech ci wytłumaczy ,
gdzie przeczytałeś że popieram jakieś leczenie przez klawiaturę .
Ciemnota to zbyt łagodne określenie takich jak Ty .

ale pisałeś że polskie szpitale są najlepszymi w Europie bo dają radę i leczenie chorych na inne schorzenia nie sprawiają im żadnego problemu...
a tu nagle inni udowodnili ci nagle jak jest w istocie i pozostałeś sam na sam ze swoimi bredniami na tamten temat ...

Wiem co pisałem , chwaliłem lekarzy POZ do którego należą , cały czas piszę o niewydolności i niedofinansowaniu polskich szpitali . Bardzo często piszę o braku personelu medycznego i wysokiej średniej wieku pielęgniarek .

Dopisane 01.02.2022r. o godz. 17:34:

~~Bladozielony Dziewięćsił napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Gromosław Bezlitosny napisał(a): Mutancie21 Zamilcz, !!!!!! żałosny ,obrzydliwy skompromitowany zdrajco ,anty Polaku , korporacyjny sługusie , dla takich jak ty nie będzie miejsca w Polsce .

W punkt brawo!!!!

Kolejny zamordysta się ujawnił .

Dopisane 01.02.2022r. o godz. 17:40:

~~Błękitnozielony Kuklik napisał(a): Ja nie mogę jaki ubaw z tego Lucka no śmiech taki on sam nie wie co pisze tu chyba potrzeba w tego Pana przypadku jakiegoś dobrego psychiatry i to szybka diagnoza .

Jesteś specjalistą od wszystkiego , w czołówce obgadujących , postawiłeś już nie jedną diagnozę na temat
mojej psychiki .
Dziękuję , taki konował jak Ty wprowadza ludzi w błąd i daje powód do obgadywania .

Dopisane 01.02.2022r. o godz. 17:43:

~~Błękitnozielony Kuklik , zmiana linku niewiele pomogła , rozumu z tego nie przybyło .

Jedna Pani napisała do drugiej Pani .
~~Pinochet niezalogowany
1 lutego 2022r. o 17:47
M21W2 napisał(a):
~~Pinochet , poruszyłeś ciekawy temat , jakbyś pomyślał choć trochę znalazłbyś odpowiedź na swoje pytanie .
Pomyśl , czy Ty jako lekarz położyłbyś wśród pacjentów z chorobą płuc zakażonego covidem czy inną chorobą
wirusową ? Dopisane 01.02.2022r. o godz. 17:27:
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): jak nie jesteś w stanie zrozumieć co napisałem poproś mamę niech ci wytłumaczy

Lucek... bo Ty często piszesz tak, że w jednym poście potrafisz zaprzeczyć sam sobie i nawet się nie zorientować
Już ktoś tu ci sugerował, że najbardziej zrozumiały jesteś, gdy cytujesz... i tego się trzymaj ;)

Wiem że też masz problemy ze zrozumieniem bardzo prostych zdań , nic na to nie poradzę .

Panie Lucjanie,wirusy i korona wirusy były,dalej i będą.Nikt przed politycznym zamknięciem służby zdrowia nie traktował chorych na wirusowe zapalenie płuc jak trędowatych.A że to jest zamierzona przez polityków destabilizacja służby zdrowia niech świadczy fakt ,że covid jak do tej pory nie jest na liście chorób zakaźnych.I nie będzie,bo nie jest .Są normalni lekarze,którzy badają i osluchuja nie pytając o zaszczepienie i wytestowanie.Panie Lucjanie,broni Pan zbrodniarzy tych,którzy zaplanowali i realizują ta plandemie,a więc zbrodniarzy w garniturach i czasami w białych kitlach.
14240
M21W2
1 lutego 2022r. o 17:52
Teraz na życzenie PRL-a kilka wklejek wypowiedzi moich autorytetów .

Polska nadal w ogonie Europy pod względem szczepień. "Wybraliśmy najgorszy możliwy wariant walki z pandemią"
Polska pozostaje w tyle Europy pod względem odsetka zaszczepionych obywateli. Eksperci mówią wprost, że na własne życzenie przedłużamy pandemię i jest im wstyd, gdy widzą, co dzieje się w Polsce. Zawierzyliśmy nasze zdrowie antyszczepionkowym teoriom, a obecna fala to również efekt zaniedbań w edukacji i brak zaufania do autorytetów.

Polska w tyle Europy pod względem szczepień
Polska z wynikiem 59 proc. zajmuje 23. miejsce w Unii Europejskiej pod względem odsetka zaszczepionych co najmniej jedną dawką. Tak wynika z danych opublikowanych przez portal Our World in Data, który jest prowadzony przez Uniwersytet Oksfordzki. Najlepiej w tym zestawieniu wypadają: Portugalia (94,2 proc.), Malta (89,9 proc.) i Hiszpania (87,5 proc.). Najgorzej - Bułgaria, Rumunia i Słowacja.

Dania od pierwszego lutego zniosła wszystkie restrykcje, mimo ogromnych przyrostów zakażeń. Jak wyjaśnia premier Mette Frederiksen, jest to możliwe "dzięki przełamaniu związku między rosnącą liczbą zakażeń a liczbą osób poważnie chorych i hospitalizowanych z powodu COVID-19". Eksperci podkreślają, że ten trend to zasługa szczepień - co najmniej jedną dawkę przyjęło w Danii 83 proc. społeczeństwa. - Wychodzimy z pandemii i wchodzimy w endemię - deklaruje też włoski wiceminister zdrowia Pierpaolo Sileri.

Zdaniem ekspertów Polska na własne życzenie wybrała dłuższą drogę.

- Wszystko wskazuje na to, że Polska będzie musiała z tym walczyć dłużej i powinniśmy zadać sobie przede wszystkim pytanie o koszt tego rozwiązania. Walczymy z pandemią nieudolnie, kosztem zbyt wielu zgonów. Jeżeli nie będzie nowego wariantu na świecie, to na jesieni wejdziemy w falę endemiczną. Podobnie będzie na Zachodzie, tylko że tam ten proces będzie przebiegał mniejszym kosztem - mówi prezes Warszawskich Lekarzy Rodzinnych dr Michał Sutkowski.

- Przed nami bardzo trudne dwa-trzy miesiące, w których będziemy mieli za dużo zgonów covidowych i niecovidowych. Będziemy mieli też rosnący dług zdrowotny, który jest wszędzie na świecie po pandemii, ale nie tak wielki jak w Polsce. Robimy błąd za błędem - podkreśla lekarz.

"Doszliśmy do ściany"
Lekarze przyznają, że racjonalne argumenty przestały już do kogokolwiek docierać. Okazuje się, że nawet widmo masowych zakażeń Omikronem nie podziałało mobilizująco.

Lekarz przyznaje, że coraz częściej czuje się bezsilny. Często rozmawia z rodzinami niezaszczepionych pacjentów, którzy trafiają do szpitala w krytycznym stanie. Mogłoby się wydawać, że trudne doświadczenie zmienia optykę. Co słyszy w odpowiedzi?

- Słyszę albo wyzwiska, albo sformułowania w stylu, że będą mieli wszczepione chipy. Wydaje się, że polemika jest tu sprawą beznadziejną - przyznaje lekarz.

~~Rdzawobrązowa Mina niezalogowany
1 lutego 2022r. o 17:57
a tymczasem w Kanadzie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Media Expert zaprasza