Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

€ ratunkiem dla Polaków

~~Celestynowy Winobluszcz niezalogowany
18 lutego 2022r. o 15:40
~~Jasnopomarańczowy Kuklik napisał(a): ciekawe...
Niemcy czy Francuzi też czują że pozbawiono je suwerenności?
czy tylko Polacy czują że się na to dybie? ;D

jakie różnice są pomiędzy tym że euro drukuje Frankfurt a złotego Warszawa?

oni tego nie czują , bo to oni ustalają zasady, taki ;mondry ; a udaje że tego nie widzi...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jasnopomarańczowy Kuklik niezalogowany
18 lutego 2022r. o 15:43
a jakie to zasady?
11445
PanM
18 lutego 2022r. o 16:45
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Waluta € wytrąci z partyjnych łap większość możliwości finansowych manipulacji.

Rozumiem że łapy unijnych urzędasów już nie są partyjne? Przecież eurokraci są już całkiem oderwani od rzeczywistości. Dobrze że jeszcze ktoś z Polski ma jakikolwiek wpływ na to co się w tym kraju dzieje. Jak oddamy całą władzę Unii to zepchną nas do roli niewolników. Zresztą już dziś niewiele nam do tego brakuje.

Unia to zespół państw które zawarły między sobą umowę wspólnej polityce . Otwarte granice , możliwość pracowania w dowolnym kraju Unii oraz stabilna solidna waluta € . Niestety Polski rząd nie ma ochoty zaakceptować umów które podpisał.
Jedyne co go interesuje to dopłaty. Oraz stanowiska dla swoich wyeksploatowanych polityków.
Co to za bzdura z tymi niewolnikami. Kto nam broni mądrze rządzić swoim krajem ? Kto nam broni aby Polacy się bogacili ?
Kto nam broni dążenia do lepszego bytu ?
Otóż nikt z Unii nam nie broni ? Na drodze stoją Polskie rządy. Wszystkie -- od LSD po PiS.
Do rozwoju potrzeba bogatego społeczeństwa , na ile to możliwe wolnego rynku , stabilnej polityki fiskalnej . Mocnej stabilnej waluty .
Bogate pastwo mierzy się zamożnością obywateli a nie skarbu państwa.Wysokością minimalnej krajowej a nie średniej.
Tytoniu -- co sądzisz o Polskich prywatnych przedsiębiorcach ?

Dopisane 18.02.2022r. o godz. 16:45:

Polski rządy przejadły pieniądze na restrukturyzację sieci energetycznych. To powód dlaczego dzisiaj utrudniają rozwój inwestorom energii odnawialnej. Bali się górników . Jeszcze niedawno a dzisiaj jednym ruchem ich zabili. / WALKA Z KOPCIUCHAMI/

Dopisane 18.02.2022r. o godz. 16:45:

https://businessinsider.com.pl/biznes/sieci-energetyczne-juz-zapchane-fotowoltaika-ma-potezne-problemy-z-przylaczeniem/4qhnpyp

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
18442
PIS-PO-PRL
18 lutego 2022r. o 16:56
Osoba chyba nie lubi na pytania odpowiadać.
Szkoda :(

A potem narzeka że dyskusji nie ma.
Bo monolog to nie dyskusja ;)

PIS=PO=PRL
18 lutego 2022r. o 17:01
a ja tam nie narzekam....

właśnie rozpocząłem drukować kolejny milion...:D
ustawiłem licznik i jedzie aż miło....
zaraz poślę umyślnego po papier do jakiegoś ''kauflanda''

~~Czesiu niezalogowany
18 lutego 2022r. o 17:40
Nam bogacić się nie kazali, wstąpiłem na piwo i pytam kto ci zabronił się bogacić?
I to samo mówię kto mi zabronił się bogacić? I pomyślałem i przemyślałem i wiem i nie powiem, a co mam prawo:)

Albo powiem...... PZPR i jej spadkobiercy, tam w eurokołchozie głosują żeby mi moje fundusze zabrali.
18 lutego 2022r. o 17:52
no widzisz ...
a ci polscy wybrańcy siedzą w parlamencie Unii ,narzekają na nią ale chętnie ''przytulają '' prawie 9000 eurasków ...po podatkach mają na łapkę ponad 7000 ...
no ale mają jeszcze kasiorkę za diety ,na rachunki ,telefony i paliwko...
to daje im jakieś 4000 ...;D
a takiemu rysiowi ''pysiowi'' czarneckiemu było mało to sobie ''dorabiał na przejazdach'' ;D

policzmy szybko ...
kurs bankowy euro to coś koło 4,5-4,6 zł ...
ile to wychodzi miesięcznie ...30 000 ?...40 000 ?

trza było ''czesiu'' uczyć się na piSSdzielca...;D
~~Kremowy Pięciornik niezalogowany
18 lutego 2022r. o 18:53
~~Czesiu napisał(a): Nam bogacić się nie kazali, wstąpiłem na piwo i pytam kto ci zabronił się bogacić?
I to samo mówię kto mi zabronił się bogacić? I pomyślałem i przemyślałem i wiem i nie powiem, a co mam prawo:)

Albo powiem...... PZPR i jej spadkobiercy, tam w eurokołchozie głosują żeby mi moje fundusze zabrali.

Mówisz o tych funduszach które dostajesz z MOPSu?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.