~~Ukraina napisał(a): Lwów jest na Ukrainie , jak do tej pory.
~~Horus napisał(a): a może by tak...
tak z przyczajki ruszyć i odzyskać Lwów?
a przy okazji Psie Pol....nie -Dzikie Pola ...;D
~~Rudozłoty Oczar napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ukraina napisał(a): Lwów jest na Ukrainie , jak do tej pory.
PolacyKtoś napisał: ~~Horus napisał(a): a może by tak...
tak z przyczajki ruszyć i odzyskać Lwów?
a przy okazji Psie Pol....nie -Dzikie Pola ...;D
jak chcecie lwów to sobie złapcie(nałapcie)
a ,kijów to możecie dostać
powinieneś to znać
A kijów to wam damy ile chcecie
PanM napisał(a): " NIE WOLNO KIJEM DRAŻNIĆ LWA ". PiS nie wyciągnął wniosków bo w Rosji nie ma lwów.
skorn napisał(a):Ktoś napisał: PanM napisał(a): " NIE WOLNO KIJEM DRAŻNIĆ LWA ". PiS nie wyciągnął wniosków bo w Rosji nie ma lwów.
Polska drażni Rosję od setek lat niczym innym jak samym swoim istnieniem. Co pan proponuje? Masowe samobójstwo?
Polska ma być suwerennym krajem czy w dalszym ciągu sowieckim lennem?
PanM napisał(a):Ktoś napisał: skorn napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): " NIE WOLNO KIJEM DRAŻNIĆ LWA ". PiS nie wyciągnął wniosków bo w Rosji nie ma lwów.
Polska drażni Rosję od setek lat niczym innym jak samym swoim istnieniem. Co pan proponuje? Masowe samobójstwo?
Polska ma być suwerennym krajem czy w dalszym ciągu sowieckim lennem?
Jak widać w historii Polski przeważali ludzi bliżsi Pańskiej filozofii.
Ja na tyle ile to możliwe utrzymywał bym jak najlepsze relacje z sąsiadami a przede wszystkim ze swoim narodem.
I tu się z Przemkiem zgodzę.Ta rusofobia większości naszych polityków jest przerażająca.Wedlug mnie niebezpieczeństwo grozi nam że strony Niemiec i Ukrainy
~~Pinochet napisał(a):Ktoś napisał: PanM napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: skorn napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): " NIE WOLNO KIJEM DRAŻNIĆ LWA ". PiS nie wyciągnął wniosków bo w Rosji nie ma lwów.
Ja na tyle ile to możliwe utrzymywał bym jak najlepsze relacje z sąsiadami a przede wszystkim ze swoim narodem.
I tu się z Przemkiem zgodzę.Ta rusofobia większości naszych polityków jest przerażająca.Wedlug mnie niebezpieczeństwo grozi nam że strony Niemiec i Ukrainy
raczej zgadzam się chociaż z pewnym zastrzeżeniem że od Niemiec gospodarczo a od Ukrainy militarnie...
wydaje mi się że Niemcy stracili zapędy militarystyczne a i ich Konstytucja coś o tym mówi ...
bardziej może niepokoić to że Ukraina ponownie wchodzi w program atomowy niż to że na zachodniej granicy staną niemieckie czołgi by powtórzyć 39'
~~Horus napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pinochet napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: skorn napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): " NIE WOLNO KIJEM DRAŻNIĆ LWA ". PiS nie wyciągnął wniosków bo w Rosji nie ma lwów.
raczej zgadzam się chociaż z pewnym zastrzeżeniem że od Niemiec gospodarczo a od Ukrainy militarnie...
wydaje mi się że Niemcy stracili zapędy militarystyczne a i ich Konstytucja coś o tym mówi ...
bardziej może niepokoić to że Ukraina ponownie wchodzi w program atomowy niż to że na zachodniej granicy staną niemieckie czołgi by powtórzyć 39'
Mamy niepowtarzalną szansę pozyskać prawdziwego / obywatelskiego / sprzymierzeńca. Przyjmując do siebie obywateli Ukrainy , umożliwiając im pracę i osiedlanie się tu. Poza tym powinniśmy im pomóc wstąpić do UE . Gdy będą członkami część tych którzy są w Polsce uda się do innych krajów Unii.-- My czym prędzej przyjmijmy €.
Dopisane 23.02.2022r. o godz. 11:46:
14 lat pisałem o kwocie wolnej w wysokości minimalnej pensji brutto i się dokonało.
Tyle samo czasu postuluję o wprowadzenie € -- czekam .