Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

€ ratunkiem dla Polaków

~~Kasztanowatordzawa Karagana niezalogowany
5 kwietnia 2022r. o 10:53
A ile płaci niemiec za mieszkanie , gaz, prund . To pan M wie .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
5 kwietnia 2022r. o 10:59
PanM napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): € - 4,63

Widzę że mój szanowny interlokutor nadal nie kojarzy pewnych faktów widocznych gołym okiem.
Nie tak dawno € kosztowało 4,50 a olej jadalny 5 PLN.
Dzisiaj euro 4,64 a olej 11,0 PLN.
U Niemca ten olej 1,19€ to jest 5,52 a to tylko 40 kilometrów.
80 Polaków zarabia około 3000 PLN a Niemiec 2000 € = 9280 .
Amen

To ile zarabiamy nie zależy od waluty, w której nam płacą, a od tego jak jest drenowany przez współczesnych kolonizatorów kraj, w którym pracujesz. Nasz jest okradany okrutnie. Gdyby nie złotówka, która daje nam jeszcze cień niezależności, to zarabialibyśmy jeszcze mniej. Jak już pan tak porównuje, to może poda pan też ile € zarabia przeciętny Słowak?
~~falko niezalogowany
5 kwietnia 2022r. o 11:17
ja nie wiem ile Słowak ale Litwin około 1000 euro...
nie sprawdzałem ale chyba niewiele się mylę ...
~~Morelowa Jeżyna niezalogowany
5 kwietnia 2022r. o 11:30
No ten Litwin z tym 1000 euro jest zwykłym biedakiem .
11445
PanM
5 kwietnia 2022r. o 12:02
~~Kasztanowatordzawa Karagana napisał(a): A ile płaci niemiec za mieszkanie , gaz, prund . To pan M wie .

Społeczeństwo Niemieckie tak jak wiele innych na zachodzie i USA nie ma zwyczaju posiadania mieszkania na własność.
Wynajem kosztuje . Tak tam jak u nas. Mój kolega w Szkocji za czteropokojowy segment płaci 500 funtów/ mies. to daje 2750 PLN. Wraz z żoną zarabiają do ręki 3600 funtów t/j 19800 PLN.
Porównywalne dane proszę sobie dopisać.

Dopisane 05.04.2022r. o godz. 12:02:

Mój syn za mieszkanie w jednym z krajów płaci 5000 pln mies / w przeliczeniu/ nie napiszę ile zarabiają oboje aby nie wprowadzać cię w kompleksy.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Szafranowy Hiacynt niezalogowany
5 kwietnia 2022r. o 12:17
~~falko napisał(a): ja nie wiem ile Słowak ale Litwin około 1000 euro...
nie sprawdzałem ale chyba niewiele się mylę ...

posiadam 130 ojro na czarną godzinę
jak przyjdzie czas ,wymienię na ruble ,albo hrywny
~~Babcia z PeeReLu niezalogowany
5 kwietnia 2022r. o 12:56
Mam do wymiany sporo ojro .......na ruble.....panum
~~Jasnoszara Hortensja niezalogowany
5 kwietnia 2022r. o 13:08
Cenzorzy redaktorzy zaproście sobie na wywiad sołowiowa,to wasza liga
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza