Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
~~xyx niezalogowany
1 kwietnia 2022r. o 20:32
~~xxv napisał(a):
Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a): Dużo się mówi o przyjmowaniu przez Polaków uchodźców a koło mnie mieszka od dwóch lat Ukrainka z dorosłym, która kupiła połowę dużego budynku piętrowego i jakoś nie przygarnia swoich rodaków .

No właśnie przygarnęła 20 osób, nie powiedziała onucom?

Fiucie dobrze że ciebie przygarnęli bo zdechł byś pod płotem .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
1 kwietnia 2022r. o 21:08
~~Żółtopomarańczowy Rannik napisał(a):

Ja to wiem, Ty to wiesz a co jak PRL będzie miał inne zdanie ? :-)

Co będzie?
Też jestem ciekaw.
Tylko rozwiń temat… nie uciekaj jak rano xD

PIS=PO=PRL
~~Ziemistoszary Żywotnikowiec niezalogowany
1 kwietnia 2022r. o 21:21
PIS-PO-PRL napisał(a): Co będzie?
Też jestem ciekaw.
Tylko rozwiń temat… nie uciekaj jak rano xD

Co rozwinąć ? To rubel się umacnia czy nie ? Prawda czy fałsz? UE jest solidarna i nałożyła sankcje na rosyjskie banki czy dalej robi interesy za ich pośrednictwem ? Daj znać co byś chciał uściślić a chętnie wyjaśnię :-)
18442
PIS-PO-PRL
1 kwietnia 2022r. o 21:57
To wy towarzysze faktycznie uważacie że u ruskich boom gospodarczy i generalnie wsio w rozkwicie :D
Że tak nawiąże do pewnego mało znanego dowcipu… zmieńcie gacie, bo ewidentnie świeżego powietrza wam brakuje ;)

Odezwij się jak już ruskie komuś gaz zakręcą. Komuś kto płaci w euro lub dolarach.
Nie wcześniej :)

Dopisane 01.04.2022r. o godz. 21:40:

~~Ziemistoszary Żywotnikowiec napisał(a):

Co rozwinąć ?

Ale żeby własnego pytania nie rozumieć… to ruską onucą trzeba być :D

Dopisane 01.04.2022r. o godz. 21:57:

Tak na dobranoc

„Rosja to stacja benzynowa udająca kraj”. Gospodarka Rosji jest całkowicie uzależniona od eksportu energii i towarów. Bez nich nie ma importu, nie ma towarów konsumpcyjnych, nie ma nic. Rosja jest „one-trick-pony” - krajem jednego tricku”

No i ciekawe czy ich gospodarka skurczy się tak, jak same ruskie przewidują… o zaledwie 8%, czy może tyle ile EBC przewiduje… czyli jakieś 20/30.

A może wszyscy się mylą… jedno jest pewne… nie mylą się tylko ruskie onuce :D

To słodkich snów misiaczki… niech wam się odcięcie gazu przyśni ;)

PIS=PO=PRL
18442
PIS-PO-PRL
1 kwietnia 2022r. o 22:12
Żebrzą?
Nie odpływaj od brzegu za daleko. Do jutra trollusie :D

PIS=PO=PRL
~~Bławatkowa Wierzba niezalogowany
1 kwietnia 2022r. o 22:43
Przez kacapów Polska do roku 90 była o jakieś 30-40 lat do tyłu w stosunku do Europy.
Kacapy jak nie ukradli to niczego nie mieli. A zwłaszcza myśli technicznej.
Buran, TU 144, loty w kosmos, elektronika wojskowa i powszechnego użytku. To wszystko zostało ukradzione za pomocą szpiegów w krajach zachodu. Oni w ogóle nie mają technologii. Są w stanie tylko kopiować lub kraść. Choć to drugie opanowali do perfekcji. Jako naród to są głąby. A w dodatku mają o sobie bardzo wysokie mniemanie.
W kosmos polecieli jako pierwsi bo nie liczyli się ze stratą kosmonautów. A trochę ich zginęło zanim jeden wrócił.
Ich motto to w pieriod - za lenina .. za stalina ... za putlera. Nieważne ilu ich zginie. Ludzi u nich mnogo.
A putler to faszysta nienawidzący tak samo Polaków jak i Ukraińców.
Dlatego nie można być Polakiem i popierać putlera.
To tak jakby być żydem i popierać hitlera.
I jak czytam te ruskie onuce które tu wypisują różne bzdury i mają się za Polaków to kojarzą mi się oni z folksdojczami kolaborującymi z hitlerowcami w czasie II wojny.
~~Szarawozielony Sit niezalogowany
1 kwietnia 2022r. o 23:04
~~Bławatkowa Wierzba napisał(a): Przez kacapów Polska do roku 90 była o jakieś 30-40 lat do tyłu w stosunku do Europy.
Kacapy jak nie ukradli to niczego nie mieli. A zwłaszcza myśli technicznej.
Buran, TU 144, loty w kosmos, elektronika wojskowa i powszechnego użytku. To wszystko zostało ukradzione za pomocą szpiegów w krajach zachodu. Oni w ogóle nie mają technologii. Są w stanie tylko kopiować lub kraść. Choć to drugie opanowali do perfekcji. Jako naród to są głąby. A w dodatku mają o sobie bardzo wysokie mniemanie.
W kosmos polecieli jako pierwsi bo nie liczyli się ze stratą kosmonautów. A trochę ich zginęło zanim jeden wrócił.
Ich motto to w pieriod - za lenina .. za stalina ... za putlera. Nieważne ilu ich zginie. Ludzi u nich mnogo.
A putler to faszysta nienawidzący tak samo Polaków jak i Ukraińców.
To tak jakby być żydem i popierać hitlera.
I jak czytam te ruskie onuce które tu wypisują różne bzdury i mają się za Polaków to kojarzą mi się oni z folksdojczami kolaborującymi z hitlerowcami w czasie II wojny.

A co my mamy?
Jakie technologie?
Przemysł?
Motoryzacje?
Cokowiek..
13926
qwax_
1 kwietnia 2022r. o 23:06
~~Bławatkowa Wierzba napisał(a):

A można być Polakiem i krytykować Ukraińców?
Bo zauważyłem, że to też od razu powód do zostania "ruską onucą" ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy