~~ekolog napisał(a):Ktoś napisał: ~~Żółtoruda Mięta napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karminowy Enkiant napisał(a): Wiosek o członkostwo Ukrainy w UE w trybie przyspieszonym został przyjęty, zarejestrowany i jest rozpatrywany.
Jakie piękne samobójstwo. Już po Ukrainie. Polska dostanie rykoszetem a UE zostanie zagłodzona energetycznie. Wracamy do piecy węglowych. Zaraz ... Przecież węgiel mamy od Ruskich a nasze kopalnie zamknięte więc co dalej ... ?
Kacapski gumofilcu , nie zes-raj się z tych emocji . Tak dzicz reaguje na towary w sklepie.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-jak-rosyjscy-zolnierze-grabia-ukraine-nagrania/t8p0jqt,79cfc278
Zaraz, czy to to samo wiarygodne źródło które podawało info o śmierci obrońców z wyspy węży ? Zapomniałem, Ukraina i Rosja są w stanie wojny - również tej informacyjnej.
Zobacz na kursy walut. Złoty traci najbardziej, nawet rubel dziś zaczął odrabiać straty. Chłopaku jestem Polakiem i mam obowiązek w pierwszej kolejności dbać o dobro Polski. Premier wpie..rdala się między wódkę a zakąskę a oberwiesz po kieszeni Ty i ja. Zachód podpuszcza Ukrainę a ucierpimy wszyscy. Stać cię utrzymywać sąsiedni kraj liczący czterdzieści kilka milionów mieszkańców ? Robimy im nadzieję ale niestety wszystkich ich nie przyjmiemy do siebie.
~~Żółtoruda Mięta napisał(a):Ktoś napisał: ~~ekolog napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtoruda Mięta napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karminowy Enkiant napisał(a): Wiosek o członkostwo Ukrainy w UE w trybie przyspieszonym został przyjęty, zarejestrowany i jest rozpatrywany.
Jakie piękne samobójstwo. Już po Ukrainie. Polska dostanie rykoszetem a UE zostanie zagłodzona energetycznie. Wracamy do piecy węglowych. Zaraz ... Przecież węgiel mamy od Ruskich a nasze kopalnie zamknięte więc co dalej ... ?
Kacapski gumofilcu , nie zes-raj się z tych emocji . Tak dzicz reaguje na towary w sklepie.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-jak-rosyjscy-zolnierze-grabia-ukraine-nagrania/t8p0jqt,79cfc278
Zaraz, czy to to samo wiarygodne źródło które podawało info o śmierci obrońców z wyspy węży ? Zapomniałem, Ukraina i Rosja są w stanie wojny - również tej informacyjnej.
Zobacz na kursy walut. Złoty traci najbardziej, nawet rubel dziś zaczął odrabiać straty. Chłopaku jestem Polakiem i mam obowiązek w pierwszej kolejności dbać o dobro Polski. Premier wpie..rdala się między wódkę a zakąskę a oberwiesz po kieszeni Ty i ja. Zachód podpuszcza Ukrainę a ucierpimy wszyscy. Stać cię utrzymywać sąsiedni kraj liczący czterdzieści kilka milionów mieszkańców ? Robimy im nadzieję ale niestety wszystkich ich nie przyjmiemy do siebie.
Dasz kacapie gwarancje że po podbiciu Ukrainy ,nie pójdziecie dalej ? Nie wyzwolicie nas Słowian, spod europejskiego buta ?
~~Ametystowy Topinambur napisał(a):Ktoś napisał: ~~Żółtoruda Mięta napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ekolog napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Żółtoruda Mięta napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Karminowy Enkiant napisał(a): Wiosek o członkostwo Ukrainy w UE w trybie przyspieszonym został przyjęty, zarejestrowany i jest rozpatrywany.
Dasz kacapie gwarancje że po podbiciu Ukrainy ,nie pójdziecie dalej ? Nie wyzwolicie nas Słowian, spod europejskiego buta ?
Jestem Polakiem i mam obowiązek w pierwszej kolejności dbać o Polskę. Ilu Ukraińców przyjmiesz do swojego mieszkania i będziesz ich utrzymywał ? Jasna deklaracja z podaniem adresu gdzie ma ich podwiesić ....
Zastosowana autokorekta
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a)
Nie wysyłamy naszych samolotów
Jednak chcę zaznaczyć, że NATO nie chce być częścią tego konfliktu. Dlatego nie zamierzamy wysyłać żadnych wojsk na Ukrainę, nie zamierzamy też wysyłać samolotów do ukraińskiej przestrzeni powietrznej - podkreślił sekretarz generalny NATO.
Podobnej odpowiedzi udzielił Andrzej Duda. Nie wysyłamy naszych samolotów, bo oznaczałoby to ingerencję militarną w konflikt, który toczy się na Ukrainie i włączeniem się NATO w ten konflikt. NATO nie jest stroną tego konfliktu - oświadczył.
Szukaj dalej pachołku komunistyczny .
ty ''fałszywa ,kłamliwa mordo'' ;D
jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to chociaż łajzo piSSowska pisz prawdę związaną z moim wcześniejszym postem ...
tam jasno i wyraźnie napisałem to co podała strona ukraińska...dlatego pytałem dlaczego oni a nie strona polska...
ale ty oszołomie wolisz po staremu łżeć ...wiem że masz to wpisane w ''rodowód'' ;D
wczoraj jeszcze nie tylko Polska zapewniała że wyśle im myśliwce ...dzisiaj chyba naszła ich chwila refleksji i co się stało?
wyślą ale stare a często uszkodzone by traktować je jako źródło ''części zamiennych''
to jak to zrobią ?
na lawetach? ;D
''Samoloty dla Ukrainy. Polskie myśliwce MiG-29 polecą na wojnę. Unia odkupi nam za to F-16
Myśliwce MiG-29 trafią do Ukrainy z Polski, Bułgarii i Słowacji. Polska, Bułgaria i Słowacja, jako kraje partnerskie Ukrainy w NATO i Unii Europejskiej, zdecydowały się przekazać Ukrainie prawie 70 samolotów - myśliwców MiG-29 i szturmowych Su-25. Informacje te zostały potwierdzone przez Dowództwo Sił Powietrznych Ukrainy.''
wczoraj to krążyło po POLSKICH stronach...
''Ukraińcy podali, że w razie potrzeby będą mogli bazować na polskich lotniskach, z których ukraińscy piloci będą wykonywać zadania bojowe. ''
kto to publikował?
a może to sprawka ''ruskich trolli''?
a może ukraińskich?
Samoloty dla Ukrainy:
Polska (MiG-29) - 28 sztuk
Bułgaria (MiG-29) - 16 sztuk
Bułgaria (Su-25) - 14 sztuk
Słowacja (MiG-29) - 12 sztuk
O przekazaniu samolotów Ukrainie poinformował jako pierwszy szef unijnej dyplomacji Josep Borrell.
to co kmiocie ? dają czy nie dają ?
a to wiadomość z dzisiejszego dnia...
''Według doniesień ukraińscy piloci są już za granicą, aby odebrać maszyny.''
za czyją granicą ? a po co piloci skoro to maszyny na ''części zamienne''?
pisałem wcześniej ...
zamiast pilotów wysłać kierowców z uprawnieniami do ciągania lawet...;D
jak tam ''bohatyrze'' ? ''kamasze wypastowane''?...kiedy ruszacie bronić ''bratców'' ?
no bo z przyjmowaniem uchodźców ci nie wyszło...;D
jak już wyruszysz nie zapomnij zabrać ''tatinowego sierpa'' ...będziesz do spóły z ''bratcami'' wyrzynał sowietów...potomkowie ''rezunów'' cię nauczą ...mają to w genach...
;D