Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
~~Horus niezalogowany
2 marca 2022r. o 4:46
,,Media w całej Europie zgodnie potępiają brutalną agresję na Ukrainę. W całej? Nie, jest jeden kraj, w którym w telewizji mówi się dokładnie to samo, co na Kremlu: że to "rosyjska operacja militarna przeciwko nazistom na Ukrainie". Tak jest na Węgrzech. ''
Brawo Putin ,brawo Orban , Słowianie tacy jak my
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~Horus niezalogowany
2 marca 2022r. o 7:50
po to są barany by rzeźnie miały co bić ...
baranowi wystarczy pastwisko i trochę trawy by czuł się szczęśliwy...
a jak jakiś próbuje oderwać się od stada zawsze na straży jest jakiś pies próbujący go zagonić do reszty...
nie wiem czy baran czuje po co tak naprawdę żyje i jak jego życie się skończy...
~~DP niezalogowany
2 marca 2022r. o 8:15
~~Horus napisał(a): po to są barany by rzeźnie miały co bić ...
a jak jakiś próbuje oderwać się od stada zawsze na straży jest jakiś pies próbujący go zagonić do reszty...
nie wiem czy baran czuje po co tak naprawdę żyje i jak jego życie się skończy...

Janusz ,wygrywacie z faszystami w Ukrainie ,a Katyń to wy czy Ukraińscy narkomani.?
~~Białawoszara Śliwa niezalogowany
2 marca 2022r. o 8:21
Mam przemyślenie do pomocy
.Jes wiele domków, w ktrych mieszkają jedna, dwie osoby starsze.
Teoretycznie mogłyby przyjąć np. matkę z dwojgiem dzieci....
ale ci starsi ludzie oszczędzają na ogrzewaniu, wodzie, prądzie ... i ciężko tu pomóc.
Druga, ważnijsza sprawa... Jak zamknąć takie osoby same z ich wielkim problemem ????
Rozwiązaniem najlepszym widzę umieszczenie tych ludzi w większej grupie.
O tej porze roku jest wiele pustych pensjonatów, ale tu PAŃSTWO POWINNO POMÓC właścicielom,,,
np zwolnienie z opłat gazu, prądu, wody , Wolontariusze i jedzeni pewnie byłoby łatwiej zorganizować.
A te rodziny byłyby RAZEM, Dzieci bawiłyby się razem, kobiety rozmawialy. Nie byliby sami. Przydałby się psycholog, choć na 1 godz dziennie. akie zamknięcie w jednym pokoju w samotności , to byłaby jeszcze większa TRAUMA
~~Horus niezalogowany
2 marca 2022r. o 8:23
przeczytaj książkę '' W cieniu Katynia'' i wtedy popiszemy ...
poczytaj o tym co działo się w podmoskiewskiej willi o ile pamiętam w Michałowicach...
wtedy może cokolwiek zrozumiesz ...
bo na tą chwilę obawiam się że o Katyniu niewiele wiesz...
18442
PIS-PO-PRL
2 marca 2022r. o 8:32
~~Horus napisał(a): po to są barany by rzeźnie miały co bić ...

Czyli wojny nie ma?
W telewizji mówią że jest, czyli chyba być jej nie powinno.
Jest jeszcze jakaś głupota, której w tym temacie nie napisałeś, czy broń atomową trzymasz na później? :D

Dopisane 02.03.2022r. o godz. 08:32:

A może Ty w tajne laboratorium na wyspie węży wierzysz?
Od kilku dni wyspa jest zdobyta i coś się ruskie nie kwapią żeby udowodnić światu, że ich intencje były słuszne.
Szukałem czegoś w tym temacie na anglojęzycznych portalach i też nic.
Może i luckuje, ale zaczynam uważać, że teorie spiskowe to nasz narodowy sport… zaraz po piłce nożnej :D

PIS=PO=PRL
~~Horus niezalogowany
2 marca 2022r. o 8:37
nie dawało mi to spokoju więc odnalazłem wspomnianą książkę i sprostowanie...
ta willa to dom w Małachowce...
tam znajdziesz info nie tylko o Berlingu i Gorczyńskim ...tam znajdziesz fakty ilu polskich oficerów poszło na współpracę i ilu z nich okazało się konfidentami Iwanowa a tak naprawdę Sierowa...
prawda nie zawsze jest do końca prawdą ...bywa bolesna...

książka warta przeczytania ...pisał ją ktoś kto przez przypadek przeżył...
18442
PIS-PO-PRL
2 marca 2022r. o 9:06
To może tak trochę „na poważniej” bez droczenia się ;)

Skoro media podają informacje, które łykają barany, to może uświadom nas…. Co usprawiedliwia inwazję Ruskich na taką skalę? Skoro wina w części leży po stronie ukraińskiej, to co takiego się wydarzyło… co zmusiło putina do takich działań?
Nie odsyłaj nas tylko do książek, i do teorii spiskowych (choć Ty raczej w nie nie wierzysz)
Uświadom nas… co zmusiło Putina do inwazji ;)

PIS=PO=PRL
REKLAMA Nowe domy!