Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
~~AB niezalogowany
2 marca 2022r. o 9:21
Pamiętam jak USA napadło na Irak , najpierw bombardowali miasta wiele dni równali z ziemią wszystko , dzielnice mieszkaniowe , cywili itd. Pamiętam jak nasz reporter to relacjonował , żadnej refleksji że tam giną kobiety i dzieci , byłem już wtedy tym zbulwersowany , po wielu dniach bombardowań ,zajęli Irak połowę mniejszy od Ukrainy w 35 dni ,Nikt nie nakładał sankcji na USA , nie było bulwersujących audycji w TV , .Zginęło tysiące kobiet i dzieci .Nie trzeba było robić fałszywych filmików o zbrodniach Amerykanów bo to było naprawdę .Nikt nie mówi dzisiaj że Bush to morderca
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~Bławatkowa Wierzba niezalogowany
2 marca 2022r. o 9:31
~~Horus napisał(a): nie dawało mi to spokoju więc odnalazłem wspomnianą książkę i sprostowanie...
ta willa to dom w Małachowce...
tam znajdziesz info nie tylko o Berlingu i Gorczyńskim ...tam znajdziesz fakty ilu polskich oficerów poszło na współpracę i ilu z nich okazało się konfidentami Iwanowa a tak naprawdę Sierowa...
prawda nie zawsze jest do końca prawdą ...bywa bolesna...

książka warta przeczytania ...pisał ją ktoś kto przez przypadek przeżył...

No tak, oczywiście u kacapów wszyscy wiedzą że w Katyniu Polacy sami sią pozabijali, a putler to zbawca narodów.
~~Srebrnoszara Borówka niezalogowany
2 marca 2022r. o 9:45
~~Białawoszara Śliwa napisał(a): Mam przemyślenie do pomocy
.Jes wiele domków, w ktrych mieszkają jedna, dwie osoby starsze.
Teoretycznie mogłyby przyjąć np. matkę z dwojgiem dzieci....
ale ci starsi ludzie oszczędzają na ogrzewaniu, wodzie, prądzie ... i ciężko tu pomóc.
Druga, ważnijsza sprawa... Jak zamknąć takie osoby same z ich wielkim problemem ????
Rozwiązaniem najlepszym widzę umieszczenie tych ludzi w większej grupie.
O tej porze roku jest wiele pustych pensjonatów, ale tu PAŃSTWO POWINNO POMÓC właścicielom,,,
np zwolnienie z opłat gazu, prądu, wody , Wolontariusze i jedzeni pewnie byłoby łatwiej zorganizować.
A te rodziny byłyby RAZEM, Dzieci bawiłyby się razem, kobiety rozmawialy. Nie byliby sami. Przydałby się psycholog, choć na 1 godz dziennie. akie zamknięcie w jednym pokoju w samotności , to byłaby jeszcze większa TRAUMA

Pomysł z kategorii UTOPIA.
~~Ochrowa Kosodrzewina niezalogowany
2 marca 2022r. o 9:49
~~Białawoszara Śliwa napisał(a): Mam przemyślenie do pomocy
.Jes wiele domków, w ktrych mieszkają jedna, dwie osoby starsze.
Teoretycznie mogłyby przyjąć np. matkę z dwojgiem dzieci....
ale ci starsi ludzie oszczędzają na ogrzewaniu, wodzie, prądzie ... i ciężko tu pomóc.
Druga, ważnijsza sprawa... Jak zamknąć takie osoby same z ich wielkim problemem ????
Rozwiązaniem najlepszym widzę umieszczenie tych ludzi w większej grupie.
O tej porze roku jest wiele pustych pensjonatów, ale tu PAŃSTWO POWINNO POMÓC właścicielom,,,
np zwolnienie z opłat gazu, prądu, wody , Wolontariusze i jedzeni pewnie byłoby łatwiej zorganizować.
A te rodziny byłyby RAZEM, Dzieci bawiłyby się razem, kobiety rozmawialy. Nie byliby sami. Przydałby się psycholog, choć na 1 godz dziennie. akie zamknięcie w jednym pokoju w samotności , to byłaby jeszcze większa TRAUMA

A ty ile osób deklarujesz przyjąć ? Podaj adres to Ci podwiozę kilku "studentów" z Ukrainy.
~~ccc niezalogowany
2 marca 2022r. o 9:51
Tylko czekać aż jakiś ... wymyśli, żeby polskie dzieci uczyły się zdalnie a Ukraina mieszkała i uczyła się w szkołach.

Zastosowana autokorekta

14240
M21W2
2 marca 2022r. o 9:59
Mamo..
Przejdź na polską stronę
Tam ludzkość jest serdeczna
To tam przeczekasz piekło
To tam będziesz bezpieczna
Wybacz droga mamo
Że ja nie pójdę z Tobą
Ja tutaj zostać muszę
Dziś pójdę inną drogą..
Nie płacz moja mamo
Nie trzeba już łez trwonić
To jest moja ojczyzna
Ja muszę iść jej bronić
Gdy niebo nad mym krajem
Ciężkie jest od rakiet
Ja muszę tutaj zostać
Rozprawić się z tym katem
A Ty zmęczona jesteś
I boisz się ja wiem
Lecz Twoja wielka miłość
Uchroni mnie przed złem
A kiedy wszystko minie
I głos usłyszysz dzwonu
To razem moja mamo
Wrócimy znów do domu
I słońce nam zaświeci
Nie będzie wojny ,wojska
Będziemy żyć w przyjaźni
My i sąsiad.....Polska♥️
Anna Bralska
14240
M21W2
2 marca 2022r. o 10:29
~~Ochrowa Kosodrzewina , Piękna adekwatna do prawdziwych wydarzeń piosenka , czy ja gdzieś napisałem że nie potępiam Ukraińców banderowców .
Historia im tego nie zapomni , tak jak i obecnym bandytom Putina , żyjemy tu i teraz i o tym dyskutujmy .
Wywlekając tamte czasy chcesz mi powiedzieć że Putin ma Ukrainę zniszczyć , wymordować naród ukraiński w odwecie
za mord na Polakach podczas II wojny .
~~Horus niezalogowany
2 marca 2022r. o 10:33
za kilka minut na tvhistoria będzie film ...Łupaszko ...
czy warto go polecić?
co taki lucuś z niego zrozumie skoro jestem przekonany że nie padnie tam słowo o jego zbrodniach ...
kto zechce obejrzy ...
wtedy po raz kolejny okaże się dla kogo jest zwykłym zbrodniarzem wojennym a dla kogo bohaterem...

a ty ''opozycjonisto ''...''obrońco uciśnionych '' ... jak skomentujesz wiersz który pojawił się zaraz pod tym który sam wkleiłeś?
REKLAMA Nowe domy!