Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
~~Ochrowa Kosodrzewina niezalogowany
2 marca 2022r. o 10:39
M21W2 napisał(a): ~~Ochrowa Kosodrzewina , Piękna adekwatna do prawdziwych wydarzeń piosenka , czy ja gdzieś napisałem że nie potępiam Ukraińców banderowców .
Historia im tego nie zapomni , tak jak i obecnym bandytom Putina , żyjemy tu i teraz i o tym dyskutujmy .
Wywlekając tamte czasy chcesz mi powiedzieć że Putin ma Ukrainę zniszczyć , wymordować naród ukraiński w odwecie
za mord na Polakach podczas II wojny .

Chcę Ci powiedzieć, że najpierw należy dbać o własną ojczyznę, dom i rodzinę. Polska i Ukraina wielokrotnie udowodnił, że na dłuższą metę nasza przyjaźń kończy się rozlewem krwi ! Obecnie wpychamy się pomiędzy wódkę a zakąskę. Należy pamiętać, że po za gazem, węglem od Rosji importujemy również około 30% zboża potrzebnego do wykarmienia trzody chlewnej, krów dających mleko itd. Do tego z rosyjskiego zboża wytwarzamy kaszę i inne produkty spożywcze. Co ze słonecznikiem, rzepakiem z których wytwarzamy między innymi olej ?
Czy chcesz wywołać głód w kraju, żeby nasze dzieci umierały z braku pokarmu ? Zanim wmieszasz się w wojnę zastanów się co na tym zyskasz. jak to mówią - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta !
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~Szarozielony Pierwiosnek niezalogowany
2 marca 2022r. o 10:43
miales chamie zloty rog,
kible zlote, byles bog!
wszyscy z toba sie liczyli
az tu nagle w jednej chwili
wszystko ci sie posypalo,
bo podbojow sie zachcialo!
teraz wiekszosc tego swiata
ma cie ku*wo za wariata
i kompletnie nie szanuje...
byles carem - jestes ch*jem!
~~ niezalogowany
2 marca 2022r. o 11:14
Trzeba wiedzieć, skąd importujemy 1/3 zboża. Jak wiesz zboże jest zjadane zarówno przez zwierzęta gospodarcza jak i przez ludzi ( kasze ) , wytwarza się też inne produkty spożywcze np. z rzepaku i słoneczniku olej. Jak będziesz miał 1/3 tego co dotychczas ( dotyczy to całej UE) to będziesz musiał o 1/3 zmniejszyć produkcje mięsa, mleka i innych produktów. Mało tego firmy transportowe już zaczynają mieć kłopoty z paliwem. Musisz zrozumieć że jedzenie nie bierze się z marketu. ktoś musi je najpierw wyprodukować !
~~Taka prawda niezalogowany
2 marca 2022r. o 11:32
OK . Ale jedno jest pewne sprzedaż wódki i piwa w Polsce gwałtownie wzrośnie i niestety wszelakiego rodzaju kryminalne zdarzenia też .
~~Horus niezalogowany
2 marca 2022r. o 11:38
no i co?
jakie wrażenia po filmie? ;D
samy ''bohatyry''
nawet Niemców puszczali wolno...;D
~~Horus niezalogowany
2 marca 2022r. o 11:43
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~ napisał(a):
To już ewidentnie trzeba być putinowskim trolem, żeby w takie tony uderzać :D

a czyim ''trollem'' trzeba być by pokazywać fotografię dziecka z plastikowym karabinem?
czyim ''trollem'' trzeba być by pokazywać w spalonym ''bewupie'' pluszowego misia?

czytaliście post ''kosodrzewiny''?
gdzie do tego jakiś komentarz?
za trudny? ;D
18442
PIS-PO-PRL
2 marca 2022r. o 11:51
Czyli nie odpowiadasz na pytania?
No coś takiego. Nie spodziewałem się :D

PIS=PO=PRL
~~ccc niezalogowany
2 marca 2022r. o 11:51
Wychwycił z mojego postu" podpisanego jako kosodrzewina"
~~Horus napisał(a):
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ napisał(a):
To już ewidentnie trzeba być putinowskim trolem, żeby w takie tony uderzać :D

a czyim ''trollem'' trzeba być by pokazywać fotografię dziecka z plastikowym karabinem?
czyim ''trollem'' trzeba być by pokazywać w spalonym ''bewupie'' pluszowego misia?

czytaliście post ''kosodrzewiny''?
gdzie do tego jakiś komentarz?
za trudny? ;D

Wychwycił z mojego postu podpisanego jako "kosodrzewina" jedynie fragment dotyczący ewentualnego głodu dzieci i nazwał mnie putinowskim trolem. Tylko na to było go stać.
REKLAMA Nowe domy!