M21W2 napisał(a): ~~Ochrowa Kosodrzewina , Piękna adekwatna do prawdziwych wydarzeń piosenka , czy ja gdzieś napisałem że nie potępiam Ukraińców banderowców .
Historia im tego nie zapomni , tak jak i obecnym bandytom Putina , żyjemy tu i teraz i o tym dyskutujmy .
Wywlekając tamte czasy chcesz mi powiedzieć że Putin ma Ukrainę zniszczyć , wymordować naród ukraiński w odwecie
za mord na Polakach podczas II wojny .
Chcę Ci powiedzieć, że najpierw należy dbać o własną ojczyznę, dom i rodzinę. Polska i Ukraina wielokrotnie udowodnił, że na dłuższą metę nasza przyjaźń kończy się rozlewem krwi ! Obecnie wpychamy się pomiędzy wódkę a zakąskę. Należy pamiętać, że po za gazem, węglem od Rosji importujemy również około 30% zboża potrzebnego do wykarmienia trzody chlewnej, krów dających mleko itd. Do tego z rosyjskiego zboża wytwarzamy kaszę i inne produkty spożywcze. Co ze słonecznikiem, rzepakiem z których wytwarzamy między innymi olej ?
Czy chcesz wywołać głód w kraju, żeby nasze dzieci umierały z braku pokarmu ? Zanim wmieszasz się w wojnę zastanów się co na tym zyskasz. jak to mówią - gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta !