PIS-PO-PRL napisał(a): Czyli nie odpowiadasz na pytania?
No coś takiego. Nie spodziewałem się :D
~~Liliowobiały Pigwowiec napisał(a): Ciekawi mnie jedna rzecz, skoro amerykanie chcieli azova wciągnąć na listę terrorystow, a teraz wysylaja im wsparcie (wlasnie nad Boleslawcem leci kolejny transport) to co z nimi zrobią jak już pokonają ruskich? Będą im wdzięczni czy też może za jakiś czas sami będą ich denazyfikować? Kiedyś np. wspierali Irak w wojnie z Iranem a jak się to skończyło innym razem?
~~ccc napisał(a):Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): Czyli nie odpowiadasz na pytania?
No coś takiego. Nie spodziewałem się :D
PRL odpowiedz mi na pytanie jak Polska zamierza przeżyć bez importu wszelkiego rodzaju zboża i żywności z Rosji ? Przecież wiadomo, że 1/3 zbóż zarówno w Polsce jak i w UE pochodzi właśnie z Rosji. Mało tego, pytanie uzupełniające : Część zboża i żywności importowaliśmy również z Ukrainy. W jaki sposób Polska ma zamiar wyżywić siebie i tych wszystkich uchodźców przy tak znacznym uszczupleniu dostaw żywności ?
~~Srebrnoszara Borówka napisał(a): ~~Białawoszara Śliwa napisał(a): Mam przemyślenie do pomocy
.Jes wiele domków, w ktrych mieszkają jedna, dwie osoby starsze.
Teoretycznie mogłyby przyjąć np. matkę z dwojgiem dzieci....
ale ci starsi ludzie oszczędzają na ogrzewaniu, wodzie, prądzie ... i ciężko tu pomóc.
Druga, ważnijsza sprawa... Jak zamknąć takie osoby same z ich wielkim problemem ????
Rozwiązaniem najlepszym widzę umieszczenie tych ludzi w większej grupie.
O tej porze roku jest wiele pustych pensjonatów, ale tu PAŃSTWO POWINNO POMÓC właścicielom,,,
np zwolnienie z opłat gazu, prądu, wody , Wolontariusze i jedzeni pewnie byłoby łatwiej zorganizować.
A te rodziny byłyby RAZEM, Dzieci bawiłyby się razem, kobiety rozmawialy. Nie byliby sami. Przydałby się psycholog, choć na 1 godz dziennie. akie zamknięcie w jednym pokoju w samotności , to byłaby jeszcze większa TRAUMA