Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
18442
PIS-PO-PRL
2 marca 2022r. o 11:57
A chviałem tak chwilę na poważnie porozmawiać, ale z Tobą to tylko trolować można. Albo prowokować… ;)

Dopisane 02.03.2022r. o godz. 11:57:

Jeżeli uważasz, że bez ruskich nasze dzieci będą głodować, to o czym ja mam z Tobą dyskutować? Jest kupa innych wyjść z tej sytuacji. Nie idealnych, bo sankcje na ruskich odbiją się i na nas…
Ale jeżeli uważasz, że dzieci będą przez to głodować… toś putinowski trol ;)

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~ccc niezalogowany
2 marca 2022r. o 11:58
PIS-PO-PRL napisał(a): Czyli nie odpowiadasz na pytania?
No coś takiego. Nie spodziewałem się :D

PRL odpowiedz mi na pytanie jak Polska zamierza przeżyć bez importu wszelkiego rodzaju zboża i żywności z Rosji ? Przecież wiadomo, że 1/3 zbóż zarówno w Polsce jak i w UE pochodzi właśnie z Rosji. Mało tego, pytanie uzupełniające : Część zboża i żywności importowaliśmy również z Ukrainy. W jaki sposób Polska ma zamiar wyżywić siebie i tych wszystkich uchodźców przy tak znacznym uszczupleniu dostaw żywności ?

~~Liliowobiały Pigwowiec niezalogowany
2 marca 2022r. o 11:59
Ciekawi mnie jedna rzecz, skoro amerykanie chcieli azova wciągnąć na listę terrorystow, a teraz wysylaja im wsparcie (wlasnie nad Boleslawcem leci kolejny transport) to co z nimi zrobią jak już pokonają ruskich? Będą im wdzięczni czy też może za jakiś czas sami będą ich denazyfikować? Kiedyś np. wspierali Irak w wojnie z Iranem a jak się to skończyło innym razem?
~~Ochrowa Kosodrzewina niezalogowany
2 marca 2022r. o 12:03
~~Liliowobiały Pigwowiec napisał(a): Ciekawi mnie jedna rzecz, skoro amerykanie chcieli azova wciągnąć na listę terrorystow, a teraz wysylaja im wsparcie (wlasnie nad Boleslawcem leci kolejny transport) to co z nimi zrobią jak już pokonają ruskich? Będą im wdzięczni czy też może za jakiś czas sami będą ich denazyfikować? Kiedyś np. wspierali Irak w wojnie z Iranem a jak się to skończyło innym razem?

Kiedyś to znaczy w latach 90-tych USA dało pisemną gwarancję bezpieczeństwa Ukrainie w zamian za pozbycie broni atomowej. Teraz my mamy takie gwarancie i ujadamy jak ratlerek na smyczy .
~~pinochet niezalogowany
2 marca 2022r. o 12:04
~~ccc napisał(a):
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): Czyli nie odpowiadasz na pytania?
No coś takiego. Nie spodziewałem się :D

PRL odpowiedz mi na pytanie jak Polska zamierza przeżyć bez importu wszelkiego rodzaju zboża i żywności z Rosji ? Przecież wiadomo, że 1/3 zbóż zarówno w Polsce jak i w UE pochodzi właśnie z Rosji. Mało tego, pytanie uzupełniające : Część zboża i żywności importowaliśmy również z Ukrainy. W jaki sposób Polska ma zamiar wyżywić siebie i tych wszystkich uchodźców przy tak znacznym uszczupleniu dostaw żywności ?

Unia Europejska,również Polska maja nadprodukcję zboża i są dużymi eksportera .Rywalizują z Ukrainą i Rosją na rynkach światowych.
18442
PIS-PO-PRL
2 marca 2022r. o 12:05
Mniej chleba i mięsa będziemy jedli:D

Świat nie kończy się na ruskich… rynek nie lubi próżni i tak dalej. Ruskie to nie żywiciel świata. No piszesz, jakby bez ich zboża świat miał się skończyć.
Sam wspomniałeś, że gdzie dwóch się bije… myślisz że nie znajdzie się nikt, to zacznie nam zboze sprEdawać?
I nie uważam, że pozamykają wszystkie ruskie rynki… tym czy tamtym handlować będą. Czy się to komuś podoba czy nie.
Bo wojna to wojna, a biznes to biznes ;)

PIS=PO=PRL
~~Liliowobiały Pigwowiec niezalogowany
2 marca 2022r. o 12:08
Chiny
~~pinochet niezalogowany
2 marca 2022r. o 12:09
~~Srebrnoszara Borówka napisał(a): ~~Białawoszara Śliwa napisał(a): Mam przemyślenie do pomocy
.Jes wiele domków, w ktrych mieszkają jedna, dwie osoby starsze.
Teoretycznie mogłyby przyjąć np. matkę z dwojgiem dzieci....
ale ci starsi ludzie oszczędzają na ogrzewaniu, wodzie, prądzie ... i ciężko tu pomóc.
Druga, ważnijsza sprawa... Jak zamknąć takie osoby same z ich wielkim problemem ????
Rozwiązaniem najlepszym widzę umieszczenie tych ludzi w większej grupie.
O tej porze roku jest wiele pustych pensjonatów, ale tu PAŃSTWO POWINNO POMÓC właścicielom,,,
np zwolnienie z opłat gazu, prądu, wody , Wolontariusze i jedzeni pewnie byłoby łatwiej zorganizować.
A te rodziny byłyby RAZEM, Dzieci bawiłyby się razem, kobiety rozmawialy. Nie byliby sami. Przydałby się psycholog, choć na 1 godz dziennie. akie zamknięcie w jednym pokoju w samotności , to byłaby jeszcze większa TRAUMA

Pomysł z kategorii UTOPIA.
Dlaczego? Takie pensjonaty jeszcze niedawno były przygotowywane do izolacji "zarażonych" na modną chorobę.
REKLAMAMrowka zaprasza