~~pinochet napisał(a):Ktoś napisał: ~~ccc napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): Czyli nie odpowiadasz na pytania?
No coś takiego. Nie spodziewałem się :D
PRL odpowiedz mi na pytanie jak Polska zamierza przeżyć bez importu wszelkiego rodzaju zboża i żywności z Rosji ? Przecież wiadomo, że 1/3 zbóż zarówno w Polsce jak i w UE pochodzi właśnie z Rosji. Mało tego, pytanie uzupełniające : Część zboża i żywności importowaliśmy również z Ukrainy. W jaki sposób Polska ma zamiar wyżywić siebie i tych wszystkich uchodźców przy tak znacznym uszczupleniu dostaw żywności ?
Unia Europejska,również Polska maja nadprodukcję zboża i są dużymi eksportera .Rywalizują z Ukrainą i Rosją na rynkach światowych.
Wytrzeźwiej i zorientuj się w sytuacji. Polska i UE importuje z Rosji 1/3 zbóż a kolejna część z Ukrainy. Ukraina w tym roku nie będzie w stanie nic zagwarantować. To że UE i Polska odsprzedawała część zboża z zyskiem nie oznacza, że było ono wyprodukowane na terenie UE. Gaz i węgiel też odsprzedajemy ale czy nasze wydobycie wystarcza na pokrycie zapotrzebowania na te surowce ?
PIS-PO-PRL napisał(a): Czyli nie odpowiadasz na pytania?
No coś takiego. Nie spodziewałem się :D
~~ccc napisał(a): Wychwycił z mojego postu" podpisanego jako kosodrzewina"Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ napisał(a):
To już ewidentnie trzeba być putinowskim trolem, żeby w takie tony uderzać :D
a czyim ''trollem'' trzeba być by pokazywać fotografię dziecka z plastikowym karabinem?
czyim ''trollem'' trzeba być by pokazywać w spalonym ''bewupie'' pluszowego misia?
czytaliście post ''kosodrzewiny''?
gdzie do tego jakiś komentarz?
za trudny? ;D
Wychwycił z mojego postu podpisanego jako "kosodrzewina" jedynie fragment dotyczący ewentualnego głodu dzieci i nazwał mnie putinowskim trolem. Tylko na to było go stać.
to już tutaj ''normalność''
mnie tu jeden dupek próbuje obrażać pisząc o ''pachołku Putinowskim'' i przypisywać mi że jestem jego wielbicielem ...
do takich tępaków nie dociera to co wcześniej pisałem ...
granie na emocjach typu ''ostrzelano przedszkole'' to jest obliczona na efekt spotęgowania nienawiści wyrafinowana propaganda...
nikt dzisiaj nie pisze o tym że sam Zeleński wypowiadał się że przedszkola i domy dziecka zostały ewakuowane...
ale pokazywanie misi ostrzelanych karetek ma wzbudzić litość ...
od początku myślę jedno ...wojna to zło ...nie tylko wojna Rosji z Ukrainą ...
ale wikłanie się w konflikt dwóch państw a teraz dochodzi trzecie bezpośrednio pod naszymi granicami grozi Polsce tym samym co widzimy po filmach z Charkowa czy Kijowa...
bezmyślne ,bez patrzenia na konsekwencje jakie to może przynieść Polakom działanie jest działaniem szkodliwym dla tego kraju i dla samych Polaków...
kto tego nie widzi lub milczy na ten temat to ''kiep'' z którym tak naprawdę nie warto pisać...
dlaczego milczy się np. w sprawie tego apelu o wstępowanie w szeregi armii ukraińskiej ...jakiegoś ''legionu''?
dlaczego milczy się że są to działania bezprawne tym bardziej że publikowano je wczoraj na stronach polskiego MON-u?
układy międzynarodowe tego zakazują a tu proszę ...MON się w to angażuje chociaż chyba wiedzą co w trawie piszczy i telefony milczą...
czy pisze nieprawdę?
można sprawdzić ...;D
PIS-PO-PRL napisał(a): Mniej chleba i mięsa będziemy jedli:D
Świat nie kończy się na ruskich… rynek nie lubi próżni i tak dalej. Ruskie to nie żywiciel świata. No piszesz, jakby bez ich zboża świat miał się skończyć.
Sam wspomniałeś, że gdzie dwóch się bije… myślisz że nie znajdzie się nikt, to zacznie nam zboze sprEdawać?
I nie uważam, że pozamykają wszystkie ruskie rynki… tym czy tamtym handlować będą. Czy się to komuś podoba czy nie.
Bo wojna to wojna, a biznes to biznes ;)
PIS-PO-PRL napisał(a): Nie, to ty myślisz jak on, że bez rasij nie bedzie niczego ;)
PIS-PO-PRL napisał(a):
Jest kupa innych wyjść z tej sytuacji. Nie idealnych, bo sankcje na ruskich odbiją się i na nas…
Zastosowana autokorekta