Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
~~cnota niewieścia niezalogowany
24 lutego 2022r. o 18:48
M21W2 napisał(a): Skornie , jak byśmy dyskutowali o Rosji i Ukrainie przed wybuchem wojny zgodziłbym się z tym co piszesz .
Putin w swoim dążeniu do powrotu do tego co było Rosji za czasów Stalina jest zbyt groźny aby nie brać tego
pod uwagę i nie wspierać Ukrainy .

To ty stary dziadek , i skorn dziewica konsekrowana , staniecie pierwsi przed biurem werbunkowym ? Nie napinajcie się ,zachód wyrazi najszczersze oburzenie , i tyle .Obym się mylił .
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~Ziemistoszary Ciemiernik niezalogowany
24 lutego 2022r. o 18:48
I gdzie i kto mówi że im się należy.
Ja tylko prośby słyszałem
~~Radek lord niezalogowany
24 lutego 2022r. o 19:01
Tym , którzy tu dziś pytają:
• „z czym na Rosję ?...znowu z lancą i szabelką?”
przypominam - Polacy już raz w historii, „z lancą i szabelką”, w 1920 r. pogonili ruskich.
Ale ten 1920 r przyniósł też inne wydarzenia, po których Józef Piłsudski mówił do internowanych w Polsce żołnierzy ukraińskich:
„Ja Was panowie przepraszam, bardzo przepraszam”.
Ci, którzy znają trochę historię, wiedzą za co przepraszał.
~~Jasnobłękitna Perowskia niezalogowany
24 lutego 2022r. o 19:12
~~Ziemistoszary Ciemiernik napisał(a): To wyżej to ja… PRL

konspira
~~jasnowidz niezalogowany
24 lutego 2022r. o 19:56
Módlcie się, żeby Putin nie wydał rozkazu użycia głowić nuklearnych.
~~Gdzie jest covid niezalogowany
24 lutego 2022r. o 20:04
A jak "nasz" rząd kupował od ruskich węgiel z Donbasu to też było "Ukraino, jesteśmy z Wami!"? Dlaczego kupował? Dlaczego zamykał nasze kopalnie? Żeby było śmieszniej Ukraina też kupowała ten węgiel. Wojna to jeden wielki biznes, a my możemy spobie pstrykać w klawiatury i tak nic z tego nie wyniknie.
~~Zazieleniały Rozmaryn niezalogowany
24 lutego 2022r. o 20:09
~~Gdzie jest covid napisał(a): A jak "nasz" rząd kupował od ruskich węgiel z Donbasu to też było "Ukraino, jesteśmy z Wami!"? Dlaczego kupował? Dlaczego zamykał nasze kopalnie? Żeby było śmieszniej Ukraina też kupowała ten węgiel. Wojna to jeden wielki biznes, a my możemy spobie pstrykać w klawiatury i tak nic z tego nie wyniknie.

Dalej kupuje. A kupuje dlatego że te nasze za krec iste kopalnie mało kopia węgla który ty spalasz w piecu.
U nas wydobywa się węgiel głównie koksowy i energetyczny. "Eko" groszku mało. I nie zwalaj na rząd tylko sam nie kupuj.

Zastosowana autokorekta

~~Biskupi Kosaciec niezalogowany
24 lutego 2022r. o 20:10
PIS-PO-PRL napisał(a): spoko... będziemy osłaniali twój taktyczny odwrót :D
Chociaż, pewnie już teraz siedzisz w "normalnym" kraju
czy jednak męczysz się w tej Polsce?

Oczywiście że mieszkam w Polsce, nie zamierzam uciekać, nie boję się. Wystarczy że mój dziadek placil cenę. Ale rzygać mi sie już chce jak slysze od paru lat straszenie Rosją. Ciągle Putin nam zagraża. A prawda jest taka że największe mocarstwa rozdają karty. Niemcy już dawno bez wojny nas podbili. Sklepy niemieckie firmy niemieckie, ziemie powykupywali Niemcy, Holendrzy Belgowie o czyją więc ziemię chcesz walczyć? Może o nazwę kraju???? Polska staje się poraz kolejny polem rozgrywki. Kiedyś można bylo widłami, a teraz zanim polecisz po widły do mrówki to szybciej rakieta dalekiego zasięgu do ciebie doleci. Więc o czym człowieku mówisz?
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza