~~J23 napisał(a): Czy nam jako Polakom można jeszcze myśleć i pamiętać o historii ?
~~Radek lord napisał(a):
Ktoś napisał: ~~J23 napisał(a): Czy nam jako Polakom można jeszcze myśleć i pamiętać o historii ?
"myśleć i pamiętać o historii ?" Tak, jak najbardziej tak!!!
Ale gdybyś myślał, wiedziałbyś ze teraz jest najgorszy moment do rozrachunków z Ukrainą.
"Cud na Dnieprem" jest ciągle możliwy, a to oprócz wszystkich innych aspektów jest w naszym polskim interesie.
Gdybyś znał historię, wiedziałbyś ze w relacjach z Ukrainą nie zawsze bylismy bez winy.
Gdybyś znał historię, wiedziałbyś dlaczego w 1920 r. Piłsudski mówił do ukraińskich żołnierzy internowanych
w Polsce: - "Ja was Panowie przepraszam, bardzo przepraszam"
Gdybyś myślał, gdybyś znał historię...
~~Złotoruda Leszczyna napisał(a): Dziś putler spotkał się z żydowskim premierem, spotkanie trwało ponad dwie i pół godziny, pewnie ostro jechali po Polsce
~~Brudna Róża napisał(a):Ktoś napisał: ~~Złotoruda Leszczyna napisał(a): Dziś putler spotkał się z żydowskim premierem, spotkanie trwało ponad dwie i pół godziny, pewnie ostro jechali po Polsce
PRL za ten tekst na pewno Ciebie znienawidzi ,!
~~Radek lord napisał(a): I na koniec taka refleksja. Nie wiem dlaczego wykluczyłem, że J23 pisząc o pamieci historycznej nie miał na myśli sowieckich zbrodni w Katyniu, Ostaszkowie i dzisiejszych rosyjskich zbrodni na Ukrainie.