~~Brązowopłowa Liatra napisał(a): Pierwszym żołnierzem, który otworzył bramę Auschwitz w 1945 r., był Anatolii Szapiro, który w 2005 r. został odznaczony Krzyżem Oficerskim Orderu Zasługi RP, a w 2006 r. uhonorowany tytułem Bohatera Ukrainy.
Był Ukraińcem. Wiedzieliście tawarisz Harus ?
~~Horus napisał(a): tak ...to dziwne...
ale napisz że to propaganda ukraińska to nazwą cię ''tu ruskim trollem'' ;D
dzisiaj nawet w POLSKIM radiu usłyszałem że jakaś kobieta STRĄCIŁA ''ruskiego'' drona i to czym ?....słoikiem ogórków ....
myślę i że ten ''heroiczny czyn'' zostanie nagłośniony przez tvszczujnię piSSlamską ...;D
~~Horus napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brązowopłowa Liatra napisał(a): Pierwszym żołnierzem, który otworzył bramę Auschwitz w 1945 r., był Anatolii Szapiro, który w 2005 r. został odznaczony Krzyżem Oficerskim Orderu Zasługi RP, a w 2006 r. uhonorowany tytułem Bohatera Ukrainy.
ukraiński Żyd...
to zapomniałeś dodać...
qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brązowopłowa Liatra napisał(a): Pierwszym żołnierzem, który otworzył bramę Auschwitz w 1945 r., był Anatolii Szapiro, który w 2005 r. został odznaczony Krzyżem Oficerskim Orderu Zasługi RP, a w 2006 r. uhonorowany tytułem Bohatera Ukrainy.
ukraiński Żyd...
to zapomniałeś dodać...
A to w takim razie tłumaczy, że w pojedynkę wyzwolił Auschwitz ;)
Gieroj ;)
tak ..prawdziwy bohater ...tyle że odznaczony jako żołnierz Armii Czerwonej ...
i co ciekawe to on był zapraszany do uczestnictwa w kolejnych obchodach dnia wyzwolenia obozu ...
i o ile pamiętam raz był obok przemawiającego w jednej z takich uroczystości samego Miedwiediewa...
~~Horus napisał(a):Ktoś napisał: qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brązowopłowa Liatra napisał(a): Pierwszym żołnierzem, który otworzył bramę Auschwitz w 1945 r., był Anatolii Szapiro, który w 2005 r. został odznaczony Krzyżem Oficerskim Orderu Zasługi RP, a w 2006 r. uhonorowany tytułem Bohatera Ukrainy.
ukraiński Żyd...
to zapomniałeś dodać...
A to w takim razie tłumaczy, że w pojedynkę wyzwolił Auschwitz ;)
Gieroj ;)
tak ..prawdziwy bohater ...tyle że odznaczony jako żołnierz Armii Czerwonej ...
i co ciekawe to on był zapraszany do uczestnictwa w kolejnych obchodach dnia wyzwolenia obozu ...
i o ile pamiętam raz był obok przemawiającego w jednej z takich uroczystości samego Miedwiediewa...
Janusz ,zacytuj trochę Panny i Skorna . Przypomnij jak cię trafnie oceniali .
~~alter napisał(a):Ktoś napisał: ~~
Janusz ,zacytuj trochę Panny i Skorna . Przypomnij jak cię trafnie oceniali .
Nie cytuj , w niedzielę się nie bluźni .